Borsa, halka arzlar, dรถviz, kripto para, hisse รถnerileri

ฤฐลŸ Bankasฤฑ Genel Mรผdรผrรผ Bali: Bu dรถnem unutulmayacak

ฤฐลŸ Bankasฤฑ GM Bali: ฤฐลŸ Bankasฤฑ'nฤฑn kurum kรผltรผrรผ iรงerisinde bu dรถnemin รถnemli izler bฤฑrakacaฤŸฤฑna inanฤฑyoruz
ฤฐลŸ Bankasฤฑ Genel Mรผdรผrรผ Bali: Bu dรถnem unutulmayacak Borsatek

Tรผrkiye ฤฐลŸ Bankasฤฑ Genel Mรผdรผrรผ Adnan Bali, “Pandemi รถncesi ve pandemi sonrasฤฑ tanฤฑmฤฑ รงok yerinde. ร‡รผnkรผ o kadar keskin kฤฑrฤฑlma ki. Benim en net รถngรถrรผm dijitalleลŸmenin bundan sonra asla hฤฑz kesmeyeceฤŸidir.” dedi.

Bali, internet giriลŸimciliฤŸi, yeni teknolojiler ve dijital dรถnรผลŸรผm gibi konularฤฑn ele alฤฑndฤฑฤŸฤฑ Webrazzi Summit’in aรงฤฑlฤฑลŸฤฑnda yaptฤฑฤŸฤฑ konuลŸmada, pandeminin hiรง kimsenin test etmediฤŸi yaลŸamadฤฑฤŸฤฑ bir iลŸ olduฤŸunu, dolaylฤฑ ve doฤŸrudan, ekonomiye, saฤŸlฤฑฤŸa, insan psikolojisine, yaลŸama biรงimlerine etkisinin olduฤŸunu belirtti.

Pandeminin รถzellikle iลŸ modelleri, kurum kรผltรผrleri ve รงalฤฑลŸma biรงimleri รผzerinde etkiler yaptฤฑฤŸฤฑnฤฑ ifade eden Bali, bu tรผr hadiselerin kฤฑsa sรผrede gelip geรงtiฤŸinde รงok kalฤฑcฤฑ etkiler yapmayabileceฤŸini, ancak pandeminin kฤฑsa sรผreliฤŸine olmadฤฑฤŸฤฑnฤฑ, kalฤฑcฤฑ etkiler yapacak kadar durduฤŸunu dile getirdi.

“รœlkeler saฤŸlฤฑk riskleriyle ekonomik sosyal riskler arasฤฑndaki รงeliลŸkiyi yรถnetmeye รงalฤฑลŸฤฑyor”

Bali, aลŸฤฑ, tedavi konusunda deฤŸiลŸik mecralardan umut verici geliลŸmelerin geldiฤŸini aktararak, ลŸunlarฤฑ kaydetti:

“Bunun tatbikatฤฑ biraz zaman alacak. Zaman aldฤฑkรงa hayatฤฑ devam ettirme gayreti ile bir arada dรผลŸรผnรผldรผฤŸรผnde bunun mutlaka kalฤฑcฤฑ etkileri olacaktฤฑr. Teknoloji ve geleceฤŸe, inovasyona, eฤŸitime yรถnelik kaynak ayฤฑrma dรผzeyinin รผlkelerin gelecekteki konumlarฤฑnฤฑ belirlemede en รถnemli unsur olarak ifade ediyorduk. Ama bunu yapmamฤฑz gereken iลŸler gibi sรถylรผyorduk. Pandemi bunlarฤฑ รถzel teลŸhisler olmaktan รงฤฑkardฤฑ, gรถzรผmรผze soktu. Hadisenin bรถyle olduฤŸunu artฤฑk anlamayan kimse yok. Bana gรถre vizyon farklarฤฑ รงok daraldฤฑ, sฤฑfฤฑrlandฤฑ. Bunu รถnce gรถrenler ile gรถrmeyenler arasฤฑnda bir fark yok artฤฑk. ร–ngรถrmeyenler de gรถrรผyor ลŸu an. Bu kรถtรผ de bir ลŸey deฤŸil.”

Kฤฑsa sรผrede aลŸฤฑ ve tedaviye iliลŸkin รงok olumlu sonuรงlar รงฤฑksa dahi bunun uygulamasฤฑna dair sรผreler ve zamanlar nedeniyle kalฤฑcฤฑ etkiler yapacaฤŸฤฑnฤฑ anlatan Bali, รผlkelerin ลŸu anda saฤŸlฤฑk riskleriyle ekonomik sosyal riskler arasฤฑndaki รงeliลŸkiyi yรถnetmeye รงalฤฑลŸtฤฑฤŸฤฑnฤฑ, burada รงok zor bir dilemmanฤฑn var olduฤŸunu sรถyledi.

“Birkaรง yฤฑllฤฑk deฤŸiลŸim, birkaรง aya sฤฑฤŸdฤฑ”

Bali, bรผtรผn รผlkelerin saฤŸlฤฑk tesislerinin kapasitelerinin yettiฤŸi yere kadarki vakaya katlanmak suretiyle hayatฤฑ normalleลŸtirmeye รงalฤฑลŸtฤฑฤŸฤฑna iลŸaret ederek, “Bu, รถlen รถlรผr kalan saฤŸlar bizimdir anlamฤฑyor gelmiyor. Tarihe bakฤฑldฤฑฤŸฤฑnda hiรงbir salgฤฑn daima kalฤฑcฤฑ olmamฤฑลŸ. AลŸฤฑ tedavi sรผreci veya alฤฑnan tedbirlerle bir noktaya geleceฤŸiz diye dรผลŸรผnรผyorum.” dedi.

Pandemi nedeniyle birkaรง yฤฑllฤฑk deฤŸiลŸimin birkaรง aya sฤฑฤŸdฤฑฤŸฤฑnฤฑ vurgulayan Bali, “Pandemi รถncesi ve pandemi sonrasฤฑ tanฤฑmฤฑ รงok yerinde. ร‡รผnkรผ o kadar keskin kฤฑrฤฑlma ki. Benim en net รถngรถrรผm dijitalleลŸmenin bundan sonra asla hฤฑz kesmeyeceฤŸidir. DijitalleลŸme konusunun mevcut hฤฑzฤฑnฤฑ artฤฑrdฤฑฤŸฤฑ fazฤฑyla devam edeceฤŸi ve bรผtรผn dokunduฤŸu yerde yarattฤฑฤŸฤฑ alฤฑลŸkanlฤฑklarla yaygฤฑnlaลŸacaฤŸฤฑ anlamฤฑndadฤฑr. Buna baฤŸlฤฑ olarak ลŸirketlerin daha hฤฑzlฤฑ ve รงevik hale geleceฤŸidir. ร‡รผnkรผ ลŸirketler faaliyetlerini kesintiye uฤŸratmamak ve deฤŸiลŸen koลŸullara adapte olmak gibi iki รถnemli unsuru รถฤŸrendi.” diye konuลŸtu.

Bali, olumsuz etkilenen sektรถrlerde hฤฑzlฤฑ konsolidasyonlarฤฑn olabileceฤŸini vurgulayarak, olumlu etkilenenlerdeki dominant oyuncularฤฑn geriden gelenlerle olan farkฤฑ bรผyรผk รถlรงรผde aรงฤฑp, koparttฤฑฤŸฤฑnฤฑ, ayrฤฑ bir lig oluลŸtuฤŸunu anlattฤฑ.

Az sayฤฑda oyuncunun bรผtรผn sistemi teknolojik imkanlarla yรถnetebildiฤŸi sรผreรงlerin gelebileceฤŸini aktaran Bali, “Bunlar ilerde รผlkeler, stratejiler, dรผzenlemeler aรงฤฑsฤฑndan da tartฤฑลŸฤฑlacak konular arasฤฑnda olacaktฤฑr.” dedi.

“Bir yerde sorun varsa orada inovasyon imkanฤฑ var”

Adnan Bali, bir fikri ilk รงฤฑktฤฑฤŸฤฑ andan doฤŸrudan nihai kullanฤฑcฤฑya sunulabilir oluncaya kadarki sรผreyi kim ne kadar kฤฑsaltฤฑyorsa o firmanฤฑn รงevik olduฤŸunu ve bu ลŸartlar iรงerisinde kendisine yer bulacaฤŸฤฑnฤฑ, ne kadar yapamฤฑyorsa yeni dรผnyanฤฑn onun iรงin cezalandฤฑrฤฑcฤฑ olabileceฤŸini sรถyledi.

Bรผtรผn kartlarฤฑn yeniden karฤฑldฤฑฤŸฤฑ bir ortamda banka olarak bu dรถnemi fฤฑrsat gibi de gรถrmeye รงalฤฑลŸtฤฑklarฤฑnฤฑ ifade eden Bali, “Bu hafta yeni teknoloji iลŸtirakimiz Softtech Ventures’ฤฑn ilk yรถnetim kurulu toplantฤฑsฤฑnฤฑ yaptฤฑk. Yรถnetim Kurulu BaลŸkanฤฑ olarak bizzat orada gรถrev yapฤฑyorum. Banka iรงinde grup ลŸirketleri dahil olmak รผzere veya kurum dฤฑลŸฤฑndan รงฤฑkan bรผtรผn fikir ve projeler elenip, seรงilmiลŸ olanlarฤฑ buraya devrolacak. Buradan da hem giriลŸim sermayesi Maxis’in finansal desteฤŸinin yanฤฑ sฤฑra know-how desteฤŸiyle รถnemli giriลŸimler, รถnemli deฤŸerlendirmelere konu olacak.” diye konuลŸtu.

Bali, ฤฐลŸ Bankasฤฑ olarak pandemi sรผrecini farklฤฑ bir felsefe ile yรถnettiklerini belirterek, “Bu sรผreรง iรงerisinde 4 bin civarฤฑnda uzaktan รงalฤฑลŸacak arkadaลŸlarฤฑmฤฑza bilgisayarlarฤฑnฤฑ temin ettik. 15 bin kullanฤฑcฤฑya kadar fiilen รงalฤฑลŸฤฑlabilir bir dรผzen yarattฤฑk. Evinden รงalฤฑลŸanlara veya iลŸ yerinde bulunmayanlara รผcret kesintisi yapmak yerine iลŸ yerinde fiziken bulunanlara ilave iลŸ riski รผstlendikleri dรผลŸรผncesiyle ek รถdenek tesis ettik. DeฤŸer ve itibar yaratma sรผresi kฤฑsalmaz. ฤฐลŸ Bankasฤฑ’nฤฑn kurum kรผltรผrรผ iรงerisinde bu dรถnemin รถnemli izler bฤฑrakacaฤŸฤฑna inanฤฑyoruz.” ลŸeklinde konuลŸtu.

Teknolojiyi insanฤฑn yerine deฤŸil, insanฤฑn yanฤฑna konumlandฤฑrdฤฑklarฤฑnฤฑ vurgulayan Bali, kurum kรผltรผrรผ aรงฤฑsฤฑndan bu dรถnemin ders verici niteliฤŸinde olduฤŸunu sรถyledi.

Bali, ฤฐลŸ Bankasฤฑ’nda 9 milyon aktif dijital mรผลŸteri olduฤŸunu, dijital kanallar vasฤฑtasฤฑyla 65 yaลŸ รผstรผ yeni mรผลŸteri tabanฤฑnฤฑn da eklendiฤŸini ifade ederek, yeni eklenen kitle iรงin basit, yalฤฑn iลŸler รผretmeye รงalฤฑลŸtฤฑklarฤฑnฤฑ sรถyledi.

Bir yerde sorun varsa orada inovasyon imkanฤฑ olduฤŸuna inandฤฑฤŸฤฑnฤฑ vurgulayan Bali, “Sizi sฤฑkan, yoran, problem yaratan bir ลŸey varsa orada mutlaka inovasyon imkanฤฑ vardฤฑr. YarattฤฑฤŸฤฑnฤฑz, yaygฤฑnlaลŸtฤฑrdฤฑฤŸฤฑnฤฑz รถlรงรผde iลŸ potansiyeli vardฤฑr. Dolayฤฑsฤฑyla bankacฤฑlฤฑk รงok farklฤฑ bir yere doฤŸru gidiyor.” dedi.

Webrazzi Kurucusu Arda Kutsal ise 2 gรผn boyunca sรผrecek etkinlikte teknoloji sektรถrรผnรผn en รถnemli isimlerinin bilgilerini paylaลŸtฤฑฤŸฤฑ sunumlar, gรผndemdeki konularฤฑn ele alฤฑndฤฑฤŸฤฑ paneller ve iลŸ hayatฤฑna yรถn verecek workshoplarฤฑn gerรงekleลŸtirileceฤŸini sรถyledi. 

Canlฤฑ Dรถviz Kurlarฤฑ

AdAlฤฑลŸ โ‚บSatฤฑลŸ โ‚บDฤŸลŸ.%
DOLAR 46.942447.04340.2%
EURO 53.617453.7187-0.12%
JAPON YENฤฐ 3.4343.448-0.46%
ฤฐSVฤฐร‡RE FRANKI 58.051358.26810.06%
STERLฤฐN 62.892363.0486-0.04%
ร‡ฤฐN YUANI 6.92076.94430.46%
RUS RUBLESฤฐ 0.60790.6102-1.04%

Canlฤฑ Altฤฑn Fiyatlarฤฑ

AdSatฤฑลŸ โ‚บDฤŸลŸ.%
ALTIN/ONS ($)4120.54-0.07%
SPOT ALTIN GRAM (TL)6225.550.12%
GRAM ALTIN SERBEST P.6200.99-0.48%
SPOT GรœMรœลž GRAM (TL)90.480.03%
KรœLร‡E ALTIN (DOLAR)131950.000.42%
HAS ALTIN GRAM (TL)6194.420.12%
SPOT ALTIN KG (TL)131816.00-0.08%
CUMHURฤฐYET ALTINI (TL)41716.000.26%
GรœMรœลž/ONS ($)59.89-0.18%

Canlฤฑ Kripto Paralar

KriptoSonDฤŸลŸ. (%)
Bitcoin 63966.40 -0.1983%
Ethereum 1793.21 -0.0828%
Tether USDt 1.00 0.0193%
BNB 575.59 0.0679%
Solana 77.05 -1.2744%
USDC 1.00 0.0374%
XRP 1.10 -0.3934%
Dogecoin 0.07 -0.7947%
Toncoin 1.65 0.2553%
Cardano 0.17 -0.1492%
Shiba Inu 0.00 -1.8377%
Avalanche 6.56 -2.7136%

KรถลŸe Yazarlarฤฑ

Son Eklenen Haberler

Reklam