Borsa, halka arzlar, dรถviz, kripto para, hisse รถnerileri

SPK’dan yatฤฑrฤฑm fonlarฤฑ ile ilgili dรผzenleme

Sermaye Piyasasฤฑ Kurulu'nun (SPK), Yatฤฑrฤฑm Fonlarฤฑnฤฑn Finansal Raporlama Esaslarฤฑna ฤฐliลŸkin TebliฤŸ'de yaptฤฑฤŸฤฑ deฤŸiลŸiklikler,ย Resmรฎ Gazete'nin bugรผnkรผ sayฤฑsฤฑnda yayฤฑmlanarak yรผrรผrlรผฤŸe girdi.
SPK'dan yatฤฑrฤฑm fonlarฤฑ ile ilgili dรผzenleme Borsatek

Sermaye Piyasasฤฑ Kurulu’nun (SPK), Yatฤฑrฤฑm Fonlarฤฑnฤฑn Finansal Raporlama Esaslarฤฑna ฤฐliลŸkin TebliฤŸ’de yaptฤฑฤŸฤฑ deฤŸiลŸiklikler, Resmรฎ Gazete’nin bugรผnkรผ sayฤฑsฤฑnda yayฤฑmlanarak yรผrรผrlรผฤŸe girdi.

Yapฤฑlan deฤŸiลŸiklikler kapsamฤฑnda, tebliฤŸin fiyat raporlarฤฑna iliลŸkin portfรถy deฤŸerleme esaslarฤฑ bรถlรผmรผnde yer alan bir maddede dรผzenleme yapฤฑldฤฑ.

Buna gรถre, borsada iลŸlem gรถrmekle birlikte deฤŸerleme gรผnรผnde borsada alฤฑm satฤฑma konu olmayan paylar son iลŸlem tarihindeki borsa fiyatฤฑyla, borรงlanma araรงlarฤฑ iรง verim oranฤฑyla deฤŸerlenecek. Ters repo ve repo ile yurt iรงi organize para piyasasฤฑ iลŸlemlerinin deฤŸerlemesi ise vade sonuna kadar iลŸleme ait iรง verim oranฤฑyla yapฤฑlacak.

Eski tebliฤŸ kapsamฤฑnda, ters repo ve repolar, son iลŸlem gรผnรผndeki iรง verim oranฤฑyla deฤŸerleniyordu. Yurt iรงi organize para piyasasฤฑ iลŸlemlerinin deฤŸerlemesine iliลŸkin ise bir hรผkรผm bulunmuyordu.

Gayrimenkul ve giriลŸim sermayesi yatฤฑrฤฑm fonlarฤฑna iliลŸkin รถzel hรผkรผmler

TebliฤŸin gayrimenkul yatฤฑrฤฑm fonlarฤฑ ve giriลŸim sermayesi yatฤฑrฤฑm fonlarฤฑna iliลŸkin รถzel hรผkรผmler bรถlรผmรผnde de deฤŸiลŸiklik yapฤฑldฤฑ.

Bu deฤŸiลŸiklikle, yatฤฑrฤฑmcฤฑlarฤฑn talep etmesi halinde finansal raporlara dรถnem iรงindeki geliลŸmeleri aรงฤฑklayan bilgiler ile gayrimenkul yatฤฑrฤฑm fonlarฤฑ iรงin gayrimenkul yatฤฑrฤฑmlarฤฑna, giriลŸim sermayesi yatฤฑrฤฑm fonlarฤฑ iรงin giriลŸim sermayesi yatฤฑrฤฑmlarฤฑna iliลŸkin olarak kurulun ilgili dรผzenlemeleri uyarฤฑnca hazฤฑrlanmฤฑลŸ bulunan deฤŸerleme raporlarฤฑ eklenerek yatฤฑrฤฑmcฤฑlara sunulacak. DeฤŸerleme raporlarฤฑ, baฤŸฤฑmsฤฑz denetime tabi olmayacak.

ร–te yandan portfรถydeki giriลŸim sermayesi yatฤฑrฤฑmlarฤฑ ile yurt dฤฑลŸฤฑnda yerleลŸik ลŸirketlere yapฤฑlan yatฤฑrฤฑmlarฤฑn deฤŸeri, GiriลŸim Sermayesi Yatฤฑrฤฑm Fonlarฤฑna ฤฐliลŸkin Esaslar TebliฤŸi kapsamฤฑnda tespit edilecek. ลžu kadar ki, bir hesap dรถnemi iรงinde bir kereden fazla fiyat aรงฤฑklanmasฤฑ halinde yฤฑl sonunda tespit edilen deฤŸerin aynฤฑ usullerle gรถzden geรงirilmesi yeterli olacak. Fiyat raporlarฤฑnda giriลŸim sermayesi yatฤฑrฤฑmlarฤฑ iรงin tespit edilen son deฤŸerler kullanฤฑlacak.

Bu madde eski tebliฤŸde, ลŸu ลŸekilde yer alฤฑyordu:

“Portfรถydeki paylarฤฑ borsada iลŸlem gรถrmeyen giriลŸim ลŸirketlerindeki paylar, giriลŸim ลŸirketi niteliฤŸindeki halka aรงฤฑk anonim ortaklฤฑklarฤฑn imtiyazlฤฑ paylarฤฑ ile kolektif yatฤฑrฤฑm amacฤฑyla yurt dฤฑลŸฤฑnda kurulan kuruluลŸlardaki ve yurt iรงinde kurulu รถzel amaรงlฤฑ ลŸirketlerdeki paylarฤฑn deฤŸeri Kurulca uygun gรถrรผlen kuruluลŸlara hazฤฑrlatฤฑlacak deฤŸerleme raporlarฤฑ ile tespit ettirilir. ลžu kadar ki, bir hesap dรถnemi iรงinde bir kereden fazla fiyat aรงฤฑklanmasฤฑ halinde, yฤฑl sonunda hazฤฑrlatฤฑlacak deฤŸerleme raporu tarihine kadar fon kurucusu tarafฤฑndan belirlenecek periyotlarda sรถz konusu deฤŸerlerin deฤŸerleme raporlarฤฑnฤฑ hazฤฑrlayan kuruluลŸlar tarafฤฑndan gรถzden geรงirilerek fiyat raporlarฤฑnda kullanฤฑlmasฤฑ yeterlidir.”

Dรผzenleme sonucu ayrฤฑca, tebliฤŸde yer alan “Gayrimenkul yatฤฑrฤฑm fonlarฤฑ ve giriลŸim sermayesi yatฤฑrฤฑm fonlarฤฑ tebliฤŸdeki finansal raporlarฤฑ kamuya aรงฤฑklama, ilan ve bildirim yรผkรผmlรผlรผklerinden muaftฤฑr.” maddesi de yรผrรผrlรผkten kaldฤฑrฤฑldฤฑ.

Canlฤฑ Dรถviz Kurlarฤฑ

AdAlฤฑลŸ โ‚บSatฤฑลŸ โ‚บDฤŸลŸ.%
DOLAR 46.871846.87740.1%
EURO 53.697653.71050.35%
JAPON YENฤฐ 3.4523.46-0.43%
ฤฐSVฤฐร‡RE FRANKI 58.062358.08620.28%
STERLฤฐN 62.981662.99560.44%
ร‡ฤฐN YUANI 6.89386.89550.24%
RUS RUBLESฤฐ 0.61610.61690.6%

Canlฤฑ Altฤฑn Fiyatlarฤฑ

Canlฤฑ Kripto Paralar

KriptoSonDฤŸลŸ. (%)
Bitcoin 62882.65 1.3015%
Ethereum 1752.42 0.7417%
Tether USDt 1.00 0.0256%
BNB 570.34 1.3634%
Solana 77.98 0.7739%
USDC 1.00 0.0139%
XRP 1.09 0.9928%
Dogecoin 0.07 1.2551%
Toncoin 1.58 0.3383%
Cardano 0.17 0.3224%
Shiba Inu 0.00 2.5688%
Avalanche 6.69 4.3809%

KรถลŸe Yazarlarฤฑ

Son Eklenen Haberler

Reklam