Jean ve hazฤฑr giyim markasฤฑ Maviโnin, 1 ลubat โ 31 Temmuz dรถnemini kapsayan 2020 yฤฑlฤฑ ilk yarฤฑ konsolide gelirleri 925 milyon TL olarak gerรงekleลti. ลirket, yฤฑlฤฑn ikinci รงeyreฤinde ise 538 milyon TL konsolide gelir elde etti. Covid-19 pandemisinin faaliyetlere olan etkisiyle yฤฑlฤฑn ikinci รงeyreฤinde 7 milyon TL zarar aรงฤฑkladฤฑ ve FAVรK 81 milyon TL oldu.
Doฤru strateji ve etkin planlamanฤฑn รถnemine dikkat รงeken Mavi CEOโsu Cรผneyt Yavuz, ลu deฤerlendirmelerde bulundu: โMรผลterilerimiz ve รงalฤฑลanlarฤฑmฤฑz iรงin gerekli tรผm saฤlฤฑk รถnlemlerini alarak ikinci รงeyrekte faaliyetlerimize tekrar baลladฤฑk.
12 Mayฤฑsโta kademeli olarak aรงฤฑlan maฤazalarฤฑmฤฑzฤฑn tamamฤฑ 1 Haziranโda faaliyete geรงti. Tรผrkiye’deki perakende satฤฑลlarฤฑmฤฑzฤฑn ikinci รงeyrekte ilk beklentilerimizin รผzerinde performans gรถstermesi ise hฤฑzlฤฑ bir toparlanmanฤฑn iรงinde olduฤumuza iลaret ediyor. Sadece aรงฤฑk olduklarฤฑ gรผnleri dikkate aldฤฑฤฤฑmฤฑzda ve bayram takvimi etkisinden arฤฑndฤฑrdฤฑฤฤฑmฤฑzda aynฤฑ maฤaza satฤฑลlarฤฑ รถnceki yฤฑla gรถre yรผzde 13 arttฤฑ. Maฤaza trafiฤinde kaydedilen dรผลรผลe karลฤฑn, satฤฑลa dรถnรผล oranlarฤฑnฤฑn yรผkselmesi ve iลlem baลฤฑna dรผลen harcamanฤฑn artmasฤฑyla alฤฑลveriล sepeti yรผzde 20 bรผyรผdรผ.
Mavi.com ve marketplaceโlerden oluลan online satฤฑลlarฤฑmฤฑz ikinci รงeyrekte Tรผrkiye’de yรผzde 333, uluslararasฤฑ pazarlarda ise yรผzde 61 bรผyรผdรผ. Online altyapฤฑmฤฑzฤฑ sรผrekli geliลtiriyor, eticarette uzun yฤฑllar sรผrdรผrรผlebilir, kรขrlฤฑ bรผyรผme elde etmeye devam edeceฤimize inanฤฑyoruz.
Mavi yรถnetim ekibi olarak, COVฤฐD-19 sonrasฤฑ dรถnemde bazฤฑ temel gรถstergelerin daha da รถnemli hale geldiฤini biliyoruz. Etkin planlama ve verimli stok yรถnetimi, ลirketimizin saฤlฤฑklฤฑ bรผyรผmesindeki en รถnemli araรงlardan biri olmaya devam edecek. Belirsizliklerin arttฤฑฤฤฑ ortamlarda riskleri doฤru yรถnetmek ve veriye dayalฤฑ karar alabilmek her zamankinden daha deฤerli. Bu kapsamda ลirketin tรผm sรผreรงlerini dijitalleลtirmek en รถnemli รถnceliklerimiz arasฤฑnda yer alฤฑyor.
Mavi olarak gรผรงlรผ marka bilinirliฤimiz ve konumlandฤฑrmamฤฑz sayesinde รงok รงeลitli mรผลteri segmentleriyle farklฤฑ kanallarda iliลkimizi sรผrdรผrebiliyoruz. Her zaman olduฤu gibi, sรผrdรผrรผlebilirliฤe odaklanan รผrรผn inovasyonlarฤฑyla markamฤฑza yatฤฑrฤฑm yapmaya ve mรผลterilerimize Maviโyi tercih etmeleri iรงin yeniliklersunmaya devam edeceฤiz. Diฤer taraftan yรผzde 50โsinden fazlasฤฑ jeanโlerden oluลan zamansฤฑz ve casual รผrรผn yapฤฑmฤฑzฤฑn yanฤฑnda sรผrekli geliลen pazarlama iletiลimimiz sayesinde pazar payฤฑmฤฑzฤฑ artฤฑrma hedefimizi koruyoruz.โ
รte yandan Mavi Giyim, 2020 yฤฑlฤฑnda konsolide satฤฑลlarฤฑn yรผzde 11 dรผลmesini bekliyor. Mavi Giyim’den KAP’a yapฤฑlan aรงฤฑklamaya gรถre, bu yฤฑl 4 net yeni maฤaza aรงฤฑlฤฑลฤฑ, 10 maฤaza geniลlemesi planlanฤฑyor. FAVรK marjฤฑ UFRS16 hariรง yรผzde 8,0, UFRS16 dahil yรผzde 16,0, net borรง/FAVรK UFRS16 hariรง 0,1x olarak hedefleniyor.Yatฤฑrฤฑm harcamalarฤฑ konsolide satฤฑลฤฑn yรผzde 4’รผ kadar hedefleniyor.







