ฤฐstanbul’da korona virรผsรผ salgฤฑnฤฑna karลฤฑ yeni tedbir kararlarฤฑ alฤฑndฤฑ. Valiliฤin aรงฤฑklamasฤฑna gรถre yat ve teknelerde niลan, kฤฑna ve dรผฤรผn etkinlikleri ile aรงฤฑk havadaki konser, gรถsteri, festival ve benzeri etkinliklere mรผsaade edilmeyecek
ฤฐstanbul ฤฐl Umumi Hฤฑfzฤฑsฤฑhha Meclisi bugรผn Vali Yardฤฑmcฤฑsฤฑ Niyazi Erten baลkanlฤฑฤฤฑnda toplandฤฑ.
ฤฐรงiลleri Bakanlฤฑฤฤฑโnฤฑn 2 Eylรผl tarihinde dรผฤรผn, nikah, sรผnnet dรผฤรผnรผ, kฤฑna gecesi, niลan ve benzeri etkinliklere getirilen kฤฑsฤฑtlama kararฤฑ hatฤฑrlatฤฑlarak gelinen aลamada fiziki mesafe kuralฤฑ olmak รผzere alฤฑnan tedbirlere yeterince riayet edilmemesi ve hastalฤฑฤฤฑn yayฤฑlฤฑm hฤฑzฤฑnฤฑn artmasฤฑ gerekรงe gรถsterilerek yarฤฑndan itibaren geรงerli olacak ลekilde yeni kararlar alฤฑndฤฑ.
Valilikten konuyla ilgili yapฤฑlan aรงฤฑklamada ลunlar belirtildi:
* Koronavirรผs salgฤฑnฤฑnฤฑn toplum saฤlฤฑฤฤฑ ve kamu dรผzeni aรงฤฑsฤฑndan oluลturduฤu riski yรถnetme, sosyal izolasyonu temin, fiziki mesafeyi koruma ve hastalฤฑฤฤฑn yayฤฑlฤฑm hฤฑzฤฑnฤฑ kontrol altฤฑnda tutma amacฤฑyla iรงinde bulunduฤumuz kontrollรผ sosyal hayat dรถneminde, salgฤฑnla mรผcadelenin baลarฤฑya ulaลmasฤฑ iรงin ฤฐรงiลleri Bakanlฤฑฤฤฑnca yayฤฑnlanan genelgeler ile maske takma zorunluluฤu getirilmiล, ลehiriรงi ve ลehirlerarasฤฑ yolcu taลฤฑmacฤฑlฤฑฤฤฑna dรผzenlemeler yapฤฑlmฤฑล, dรผฤรผn, nikah, sรผnnet dรผฤรผnรผ, kฤฑna gecesi, niลan vb. etkinliklere kฤฑsฤฑtlama getirilmiลtir.
YAT VE TEKNELERDE DรฤรN, KINA VE NฤฐลANLARA MรSAADE EDฤฐLMEYECEK
* Baลta fiziki mesafe kuralฤฑ olmak รผzere, alฤฑnan tedbirlere yeterince riayet edilmemesinin hastalฤฑฤฤฑn yayฤฑlฤฑm hฤฑzฤฑnฤฑ artฤฑrmasฤฑ ve toplum saฤlฤฑฤฤฑnฤฑ riske atmasฤฑ nedeniyle;
* ฤฐstanbul ฤฐl Hฤฑfzฤฑssฤฑhha Meclisi tarafฤฑndan bugรผn yapฤฑlan toplantฤฑ sonrasฤฑnda alฤฑnan 89 sayฤฑlฤฑ karar ile 12.09.2020 tarihinden itibaren;
* Kรผltรผr ve Turizm Bakanlฤฑฤฤฑ veya ฤฐstanbul Valiliฤi Gรผnรผbirlik Deniz Turizmi Kurulunca belgelendirilen gezi, spor, eฤlence amaรงlฤฑ olarak faaliyet gรถsteren deniz turizm araรงlarฤฑnda, gezi, tur ve restoran teknelerinde, ticari yatlarda, ลehir Hatlarฤฑ iลletmesi, Turyol, Dentur, Avrasya, Mavi Marmara vb. iลleticiler tarafฤฑndan gezi, spor, eฤlence amaรงlฤฑ olarak deniz turizmi hizmetinde faaliyet gรถsteren deniz turizm araรงlarฤฑnda; dรผฤรผn, nikah, sรผnnet dรผฤรผnรผ, kฤฑna gecesi, niลan vb. etkinliklere hiรงbir surette mรผsaade edilmeyecektir.
AรIK ALANLARDAKฤฐ ETKฤฐNLฤฐKLERE DE ฤฐZฤฐN VERฤฐLMEYECEK
* Aรงฤฑk alanlarda yapฤฑlacak; konser, gรถsteri, festival vb. etkinliklere itibaren hiรงbir surette mรผsaade edilmeyecektir.
* Herhangi bir maฤduriyete neden olunmamasฤฑ iรงin alฤฑnan kararlara uyulmasฤฑ รถnem taลฤฑmaktadฤฑr.
* Yapฤฑlacak denetimlerde alฤฑnan kararlara uymayanlara Umumi Hฤฑfzฤฑssฤฑhha Kanunu uyarฤฑnca idari iลlem tesis edilecek, konusu suรง teลkil eden davranฤฑลlarla ilgili olarak adli iลlem baลlatฤฑlacaktฤฑr.







