ฤฐรงiลleri Bakanlฤฑฤฤฑ, yarฤฑndan itibaren 14 ilde sรผnnet dรผฤรผnรผ, kฤฑna gecesi, niลan vb. etkinliklere mรผsaade edilmeyeceฤini aรงฤฑklarken, bu illerde yapฤฑlacak olan dรผฤรผn ve nikahlar ise en fazla bir saat iรงerisinde tamamlanacaฤฤฑnฤฑ bildirdi.
Bakanlฤฑk, yeni tip Koronavirรผs (Covid-19) nedeniyle 81 il valiliฤine yeni tedbirlerin alฤฑndฤฑฤฤฑ bir genelge gรถnderdi. Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri ile Cumhurbaลkanฤฑ ve AKP Genel Baลkanฤฑ Recep Tayyip Erdoฤan’ฤฑn talimatlarฤฑ doฤrultusunda hazฤฑrlandฤฑฤฤฑ belirtilen genelgeyle, salgฤฑnฤฑnฤฑn toplum saฤlฤฑฤฤฑ ve kamu dรผzeni aรงฤฑsฤฑndan oluลturduฤu riski yรถnetme, sosyal izolasyonu temin, fiziki mesafeyi koruma ve hastalฤฑฤฤฑn yayฤฑlฤฑm hฤฑzฤฑnฤฑ kontrol altฤฑnda tutma amacฤฑyla yeni tedbirler alฤฑndฤฑฤฤฑ belirtildi.
Buna gรถre yarฤฑndan (26 Aฤustos) itibaren Adana, Aฤrฤฑ, Ankara, Bursa, รorum, Diyarbakฤฑr, Erzurum, Gaziantep, Kayseri, Konya, Mardin, ลanlฤฑurfa, Van ve Yozgat olmak รผzere toplam 14 ilde sรผnnet dรผฤรผnรผ, kฤฑna gecesi, niลan vb. etkinliklere mรผsaade edilmeyecek. Bu illerde yapฤฑlacak olan dรผฤรผn ve nikahlar ise en fazla bir saat iรงerisinde tamamlanacak.
Bu illerde dรผฤรผn salonlarฤฑnda dans/oyuna izin verilmeyecek, sandalye/koltuk dรผzeni dans/oyun pisti/alanlarฤฑnฤฑ kapatacak ลekilde oluลturulacak. Bu illerde, gelin ile damadฤฑn birinci ve ikinci derece yakฤฑnฤฑ olmayan 65 yaล ve รผzeri vatandaลlar ile 15 yaล altฤฑ รงocuklarฤฑn dรผฤรผnlere ve nikah merasimlerine katฤฑlmasฤฑ yasaklanacak.
Kamu kurumlarฤฑnda yiyecek-iรงecek ikramฤฑ durduruluyor
รlke genelinde;
Kamu kurum ve kuruluลlarฤฑnda yemekhane hizmetleri hariรง olmak รผzere kiลilere (personel, ziyaretรงi ya da hizmet almak iรงin bulunan vatandaลlarฤฑmฤฑz da dahil) yapฤฑlacak her tรผrlรผ yiyecek-iรงecek (paketli su servisi hariรง) ikramฤฑ durdurulacak.
Umumi Hฤฑfzฤฑssฤฑhha Kanununun 27 ve 72’nci maddeleri uyarฤฑnca gerekli kararlar valiliklerce ivedilikle alฤฑnarak 26 Aฤustos tarihinden itibaren uygulanmaya baลlanฤฑlacak.
Vali ve kaymakamlฤฑklarca konu hakkฤฑnda gerekli hassasiyetin gรถsterilerek uygulamanฤฑn belirtilen รงerรงevede eksiksiz bir ลekilde yerine getirilmesi saฤlanacak.
Tedbirlere uymayanlar hakkฤฑnda adli ve idari iลlem
Tedbirlere uymayanlarla ilgili Umumi Hฤฑfzฤฑssฤฑhha Kanununun 282’nci maddesi gereฤince idari para cezasฤฑ verilecek. Aykฤฑrฤฑlฤฑฤฤฑn durumuna gรถre kanunun ilgili maddeleri gereฤince iลlem yapฤฑlacak, konusu suรง teลkil eden davranฤฑลlara iliลkin Tรผrk Ceza Kanununun 195′ inci maddesi kapsamฤฑnda gerekli adli iลlemler baลlatฤฑlacak.







