Rusya Savunma Bakanlığı, Gamaleya Bilisel Araştırma Enstititü ile birlikte geliştirdikleri Covid-19 aşısının gönüllüler üzerindeki testlerinin tamamlandığını bildirdi.
Yapılan açıklamaya göre 20 gönüllüden oluşan son grup da uygulanan aşı sonrasında koronavirüse karşı antikor geliştirdiklerinin tespit edilmesi sonrası askeri hastaneden taburcu edildiler.
Rusya Nükleer, Biolojik ve Kimyasal Konuma Birlikleri 48’nci Merkezi Araştırma Enstitüsü Başkanı Albay Sergei Borisevich yaptığı açıklamada, Burdenko Askeri Hastanesi’nde yapılan testlerde gönüllülerin başarılı şekilde antikor geliştirdiklerini vurguladı.
Savunma Bakanlığı açıklamasına göre, testlerin doğrulanması amacıyla aşı olmuş olan tüm gönüllüler 42 gün sonra tıbbi kontrolden geçirilecekler.







