BIST 100 endeksi, gรผnรผ yรผzde 0,56 deฤer kaybฤฑyla 117.741,10 puandan tamamladฤฑ. Borsa ฤฐstanbul’da BIST 100 endeksi, gรผnรผ yรผzde 0,56 deฤer kaybฤฑyla 117.741,10 puandan tamamladฤฑ.
BIST 100 endeksi, รถnceki kapanฤฑลa gรถre 657,58 puan azalฤฑrken, toplam iลlem hacmi 23,3 milyar lira olarak gerรงekleลti.
Bankacฤฑlฤฑk endeksi yรผzde 1,24, holding endeksi yรผzde 0,12 deฤer kaybetti. Sektรถr endeksleri arasฤฑnda en fazla kazandฤฑran yรผzde 1,37 ile gayrimenkul yatฤฑrฤฑm ortaklฤฑฤฤฑ, en รงok gerileyen ise yรผzde 6,12 ile spor oldu.
Analistler, Kovid-19 tedbirlerinin yeniden devreye alฤฑnmasฤฑnฤฑn ekonomik toparlanma sรผrecini ne ลekilde etkileyeceฤine iliลkin endiลelerin piyasalarda satฤฑล baskฤฑsฤฑ yarattฤฑฤฤฑnฤฑ belirterek, ABD-รin geriliminin tฤฑrmanmasฤฑnฤฑn da risk iลtahฤฑnฤฑ azalttฤฑฤฤฑnฤฑ ifade etti.
Yarฤฑn “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gรผnรผ” dolayฤฑsฤฑyla yurt iรงi piyasalarฤฑn kapalฤฑ olduฤunu, yurt dฤฑลฤฑnda ise ABD Merkez Bankasฤฑ’nฤฑn yayฤฑmlayacaฤฤฑ Bej Kitap ve ABD’de sanayi รผretimi baลta olmak รผzere veri gรผndeminin takip edileceฤini aktaran analistler, teknik aรงฤฑdan BIST 100 endeksi iรงin 117.000 puanฤฑn destek, 120.000 puanฤฑn ise direnรง konumunda bulunduฤunu bildirdi.







