ฤฐsrail savaล uรงaklarฤฑ Suriye’nin baลkenti ลam yakฤฑnlarฤฑna fรผze saldฤฑrฤฑlarฤฑnda bulundu.
BBC Tรผrkรงe’nin internet sitesinde yer alan habere gรถre, Suriye haber ajansฤฑ Sana, รผlkedeki hava savunma sistemlerinin birรงok fรผzeyi engellediฤini, ancak isabet eden fรผzeler nedeniyle 8 kiลinin yaralandฤฑฤฤฑnฤฑ duyurdu.
ฤฐngiltere merkezli Suriye ฤฐnsan Haklarฤฑ Gรถzlemevi ise Suriye ordusunu ve ฤฐran destekli milisleri hedef alan hava saldฤฑrฤฑlarฤฑnda 23 kiลinin รถldรผฤรผnรผ belirtti.
ฤฐsrail konu ile ilgili aรงฤฑklama yapmadฤฑ, fakat ฤฐran’ฤฑn Suriye’deki “askeri tahkimatlarฤฑnฤฑ” durdurmak รผzere son yฤฑllarda yรผzlerce saldฤฑrฤฑda bulunduฤunu kabul etmiลti.
Rusya Savunma Bakanlฤฑฤฤฑ ise, ฤฐsrail tarafฤฑndan ลam’a dรผzenlenen hava saldฤฑrฤฑsฤฑ esnasฤฑnda 172 kiลilik bir yolcu uรงaฤฤฑnฤฑn tehlikeye dรผลtรผฤรผnรผ ve uรงaฤฤฑn Rus Hmeymim Hava รssรผ’ne zorunlu iniล yaptฤฑฤฤฑnฤฑ aรงฤฑkladฤฑ.
Sputnik’in internet sitesinde yer alan habere gรถre, ฤฐsrail tarafฤฑndan Suriye’nin baลkenti ลam’a dรผzenlenen saldฤฑrฤฑda bir yolcu uรงaฤฤฑnฤฑn tehlikeye dรผลerek zorunlu iniล yaptฤฑฤฤฑ รถฤrenildi.
Rusya Savunma Bakanlฤฑฤฤฑ tarafฤฑndan yapฤฑlan aรงฤฑklamada, saldฤฑrฤฑ esnasฤฑnda Airbus-320 model 172 kiลilik bir yolcu uรงaฤฤฑnฤฑn Rusya’nฤฑn Suriye’deki Hmeymim Hava รssรผ’ne zorunlu iniล yapmak zorunda kaldฤฑฤฤฑ belirtildi.
Aรงฤฑklamada ayrฤฑca, ฤฐsrail jetlerinin Suriye hava savunma sistemlerine karลฤฑ sivil uรงaklarฤฑ kalkan yaptฤฑฤฤฑna dikkat รงekildi ve bunun ฤฐsrail aรงฤฑsฤฑndan ‘yaygฤฑn bir uygulama haline getirildiฤi’ vurgulandฤฑ.







