Oyuncu Berna Laรงin’e Twitter hesabฤฑnda Elazฤฑฤ depremi sonrasฤฑ yapmฤฑล olduฤu paylaลฤฑmlar nedeniyle Cumhuriyet Baลsavcฤฑlฤฑฤฤฑ tarafฤฑndan soruลturma baลlatฤฑldฤฑ.
Laรงin, Elazฤฑฤ depremi sonrasฤฑ Kฤฑzฤฑlay Baลkanฤฑ Kerem Kฤฑnฤฑk’ฤฑn sms ile yardฤฑm รงaฤrฤฑsฤฑnda bulunmasฤฑnฤฑ sosyal medya hesabฤฑndan ”Biz her ลeyimizi verelim o ayrฤฑ, ama neden hala deprem anฤฑ ilk akla gelen para toplamak? Onca toplanan deprem vergisine nโoldu?” paylaลฤฑmฤฑyla eleลtirmiลti.
Laรงin, depremin ilk olarak 6.8 ardฤฑndan 6.5 bรผyรผklรผฤรผnde olduฤu aรงฤฑklamasฤฑnฤฑn ardฤฑndan ”Hop gรผncelleme 6.5… Biliyorsunuz bir dereceden sonra o ilde vergi filan depremden dolayฤฑ muafiyet alฤฑyor” paylaลฤฑmฤฑ yapmฤฑลtฤฑ.
GAZฤฐANTEP’TE ฤฐKฤฐ GรZALTI
รte yandan Gaziantep’te Elazฤฑฤ depremiyle ilgili sosyal medyada panik ve korku oluลturacak gerรงek dฤฑลฤฑ paylaลฤฑm yapan 2 kiลi gรถzaltฤฑna alฤฑndฤฑ.
Gaziantep Valiliฤi tarafฤฑndan yapฤฑlan aรงฤฑklamada, โGaziantep Cumhuriyet Baลsavcฤฑlฤฑฤฤฑnca yรผrรผtรผlen soruลturma kapsamฤฑnda Elazฤฑฤ ve รงevre illerimizde hissedilen deprem sonrasฤฑ sosyal medya hesaplarฤฑ รผzerinden korku ve panik oluลturacak ลekilde gerรงek dฤฑลฤฑ paylaลฤฑmlarda bulunan 2 ลรผpheli hakkฤฑnda gรถzaltฤฑ iลlemi uygulanmฤฑล olup soruลturmaya devam edilmektedirโ denildi.
RTรKโTEN HABERLERE ฤฐNCELEME
Radyo ve Televizyon รst Kurulu (RTรK), Elazฤฑฤ depremiyle ilgili radyo ve televizyonlarda yer alan provokatif yorum ve haberler iรงin inceleme baลlatฤฑldฤฑฤฤฑnฤฑ aรงฤฑkladฤฑ.
Yapฤฑlan aรงฤฑklamada ลunlar denildi:
Dรผn akลam รผlkemizi derinden sarsan Elazฤฑฤ merkezli deprem sonrasฤฑ bazฤฑ medya hizmet saฤlayฤฑcฤฑ kuruluลlarฤฑn toplumu provoke etme amaรงlฤฑ ve yanlฤฑล yรถnlendirme amacฤฑ gรผden yayฤฑnlarฤฑ incelemeye alฤฑndฤฑ.
Yapฤฑlan inceleme sonucunda uzmanlar tarafฤฑndan yazฤฑlan ve ilgili kuruluลlara aฤฤฑr idari yaptฤฑrฤฑm รถneren raporlar kurula sunuldu.







