Geรงici konkordato mรผhleti uygulamasฤฑ ticaret sicili yรถnetmeliฤinin ilgili maddesine dahil edildi. Resmi Gazete’nin bugรผnkรผ sayฤฑsฤฑnda yayฤฑmlanan ve ticaret sicili yรถnetmeliฤinde deฤiลiklik yapan yรถnetmelikle, โkonkordato mรผhleti verilmesiโ baลlฤฑklฤฑ 138. madde deฤiลtirildi.
Yeniden dรผzenlenen madde iรงeriฤine, โgeรงici konkordato mรผhleti uygulamasฤฑโ dahil edildi ve maddenin baลlฤฑฤฤฑ โkonkordato mรผhleti ve konkordatoya iliลkin kararlarฤฑn tesciliโ olarak deฤiลtirildi.
Geรงici mรผhlet 5 ayฤฑ geรงemez
Kanuna gรถre, borรงlarฤฑnฤฑ, vadesi geldiฤi halde รถdeyemeyen veya vadesinde รถdeyememe tehlikesi altฤฑnda bulunan herhangi bir borรงlu, vade verilmek veya tenzilat yapฤฑlmak suretiyle borรงlarฤฑnฤฑ รถdeyebilmek veya muhtemel bir iflastan kurtulmak iรงin konkordato talep edebilir.
Diken’in aktardฤฑฤฤฑna gรถre, bu talep karลฤฑsฤฑnda geรงici mรผhlet kararฤฑ verebilen mahkeme, konkordatonun baลarฤฑya ulaลmasฤฑnฤฑn mรผmkรผn olup olmadฤฑฤฤฑnฤฑn yakฤฑndan incelenmesi amacฤฑyla geรงici konkordato komiseri gรถrevlendirir. Geรงici mรผhletin toplam sรผresi beล ayฤฑ geรงemez.
Mahkeme, deฤerlendirme sonucunda, konkordatonun baลarฤฑya ulaลmasฤฑnฤฑn mรผmkรผn olduฤuna kanaat getirirse, borรงluya borรงlarฤฑnฤฑ plan dahilinde รถdemesi iรงin bir yฤฑllฤฑk kesin mรผhlet verir.







