Cumhurbaลkanฤฑ ve AKP Genel Baลkanฤฑ Recep Tayyip Erdoฤan’ฤฑn hedef aldฤฑฤฤฑ parti kurma hazฤฑrlฤฑฤฤฑ iรงinde olan eski baลbakan Ahmet Davutoฤlu’nun โYaลayan cumhurbaลkanlarฤฑ dahil, ilgili herkesin mal varlฤฑฤฤฑ Meclisโte araลtฤฑrฤฑlsฤฑnโ รงaฤrฤฑsฤฑna ilk yanฤฑt CHP’den geldi. CHP Genel Baลkanฤฑ Kemal Kฤฑlฤฑรงdaroฤlu, โSiyasetin kirlilikten arฤฑnmasฤฑ iรงin buna ihtiyaรง var. Biz destekleriz. Bunu vatandaล da beklerโ dedi.
Cumhurbaลkanฤฑ Erdoฤan, ฤฐstanbul AKP ฤฐl Baลkanlarฤฑ Toplantฤฑsฤฑ’nda, Davutoฤlu, Ali Babacan ve Mehmet ลimลek’i hedef alarak, Bunlar Halkbank’ฤฑ dolandฤฑrฤฑyorlar” demiลti. Davutoฤlu, Erdoฤan’ฤฑn suรงlamalarฤฑna, “Bu รผlkeye hizmetten gayrฤฑ hiรงbir hedef gรผtmemiล ve bรผtรผn bir รถmrรผnรผ buna adamฤฑล bir baลbakana ‘dolandฤฑrฤฑcฤฑlฤฑk’ iftirasฤฑnda bulunulmuลtur” diye yanฤฑt vermiลti.Davutoฤlu, “ฤฐstanbul ลehir รniversitesi arazisine iliลkin asฤฑlsฤฑz ithamlara dair…” baลlฤฑฤฤฑyla yaptฤฑฤฤฑ aรงฤฑklamasฤฑnda “รniversiteyi รผniversite yapan araziler ve binalar deฤil, bilim insanlarฤฑ ve รถฤrencilerin oluลturduฤu sosyal iklimdir. Her gรถrdรผฤรผ araziye dolar hesabฤฑ ile deฤer biรงenler bunu anlayamazlar” ifadelerini kullanmฤฑลtฤฑ.
Sรถzcรผ’den Saygฤฑ รztรผrk’รผn haberine gรถre, Kฤฑlฤฑรงdaroฤlu, ลunlarฤฑ sรถyledi:
“รniversiteler รผzerinden siyasal hesaplaลma ve bunun baล aktรถrlรผฤรผnรผ Erdoฤan’ฤฑn รผstlenmesi, bu kurumlara saygฤฑsฤฑzlฤฑฤฤฑn bir gรถstergesidir. Merak ediyorum o vakfฤฑn kurucularฤฑ arasฤฑnda Davutoฤlu olmasaydฤฑ, vakfฤฑn yรถnetiminde Erdoฤan’a yakฤฑn isimler olsaydฤฑ bรถyle bir tartฤฑลma gรผndeme gelir miydi? Gelmezdiโฆ”
“รektiฤi sฤฑkฤฑntฤฑ fฤฑrsat bilinerek banka aracฤฑlฤฑฤฤฑyla รผniversitenin ele geรงirilmek istenmesi doฤru deฤil”
“Erdoฤan dรผne kadar kendi yandaลlarฤฑnฤฑ, banka borรงlarฤฑndan, ekonomik sฤฑkฤฑntฤฑlarฤฑndan kurtardฤฑ. Ankara’da Erdoฤan’ฤฑn akrabasฤฑ tarafฤฑndan yaptฤฑrฤฑlan Nex Lavel’ฤฑn Ziraat Bankasฤฑ’na verilmesi, ฤฐstanbul’da finans merkezi alฤฑnฤฑp รผรง mรผteahhidin kurtarฤฑlmasฤฑโฆ รektiฤi sฤฑkฤฑntฤฑ fฤฑrsat bilinerek banka aracฤฑlฤฑฤฤฑyla รผniversitenin ele geรงirilmek istenmesi doฤru deฤil. Sorun varsa hukuk iรงinde รงรถzรผlmeli.”
“Gรผzel ve yerinde bir รงaฤrฤฑ”
“Ahmet Davutoฤlu’nun รงaฤrฤฑsฤฑ, gรผzel ve yerinde bir รงaฤrฤฑdฤฑr. Eฤer Sayฤฑn Erdoฤan buna โEvet’ derse, parlamento da bu amaรงla hedefini gerรงekleลtirirse, Tรผrkiye, ABD Temsilciler Meclisi’ne โSiz deฤil, biz araลtฤฑrฤฑyoruz’ diye meydan okumuล olur. Mal varlฤฑklarฤฑnฤฑn araลtฤฑrฤฑlmasฤฑ amacฤฑyla bir komisyon kurulmak istenmesi halinde buna CHP olarak bizim desteฤimiz olur. Temiz siyaset, siyasetin kirlilikten arฤฑnmasฤฑ aรงฤฑsฤฑndan buna ihtiyaรง var.”







