Bilgi Teknolojileri ve ฤฐletiลim Kurumu (BTK) yaptฤฑฤฤฑ denetim sonucunda 11 farklฤฑ akฤฑllฤฑ telefon ve telsiz modelinin ‘gรผvensiz’ olduฤunu tespit ederek satฤฑลฤฑnฤฑ yasakladฤฑ.
Bilgi Teknolojileri ve ฤฐletiลim Kurumu (BTK), 11 farklฤฑ akฤฑllฤฑ telefon ve telsiz modelinin ‘gรผvensiz’ olduฤunu tespit etti.
Aralarฤฑnda Xiaomi, KAAN, Concord, Quatro ve BB Mobile gibi akฤฑllฤฑ telefon markalarฤฑnฤฑn bulunduฤu cihazlarฤฑn satฤฑลฤฑnฤฑ yasaklayan BTK, piyasada bulunan yasaklฤฑ รผrรผnlerin toplatฤฑlmasฤฑna karar verdi.
BTK’nฤฑn ‘Gรผvensiz Olduฤu Tespit Edilen Cihazlar’ baลlฤฑฤฤฑyla yaptฤฑฤฤฑ duyuruda ลu ifadeler yer aldฤฑ:
“Kurumumuz tarafฤฑndan 4703 Sayฤฑlฤฑ รrรผnlere ฤฐliลkin Teknik Mevzuatฤฑn Hazฤฑrlanmasฤฑ ve Uygulanmasฤฑna Dair Kanun, 5809 sayฤฑlฤฑ Elektronik Haberleลme Kanunu, Telsiz ve Telekomรผnikasyon Terminal Ekipmanlarฤฑ Yรถnetmeliฤi ile Telsiz ve Telekomรผnikasyon Terminal Ekipmanlarฤฑnฤฑn Piyasa Gรถzetimi ve Denetimine Dair Yรถnetmelik ve ilgili mevzuat รงerรงevesinde yรผrรผtรผlen Piyasa Gรถzetimi ve Denetimi (PGD) faaliyetleri sonucunda; aลaฤฤฑda yer alan listede sayฤฑlan รผreticilere ait olan ve aynฤฑ listede tรผrรผ/markasฤฑ/modeli belirtilen รผrรผnlerin gรผvensiz olduฤu tespit edilmiลtir. Gรผvensiz olduฤu tespit edilen bu รผrรผnlerin piyasaya arzฤฑ yasaklanmฤฑล olup, piyasada bulunan รผrรผnlerin toplatฤฑlmasฤฑna karar verilmiลtir.”
Yasaklanan ve toplantฤฑlmasฤฑna karar verilen cihazlar ลรถyle:
KAAN- N1
BAOFENG- UV-5R
BAOFENG- BF-888S
XIAOMI – MI 5S (2015711-A7)
CONCORD – C5
SFE – S780
BB MOBILE – B1280
QUATRO – Q11
YANTON – T-328PMR
RITERA – M-446
MARS – MARS PRO-446







