Milletvekillerine kฤฑyak emekliliฤin ardฤฑndan aileleri iรงin รผcretsiz saฤlฤฑk hizmeti de getiriliyor. Vekillerin bakmakla yรผkรผmlรผ olmadฤฑklarฤฑ aile รผyeleri, saฤlฤฑk hizmetlerinden รผcretsiz olarak yararlanacak.
Sรถzcรผ’nรผn haberine gรถre AKPโli milletvekilleri tarafฤฑndan hazฤฑrlanan kanun teklifinde milletvekillerinin bakmakla yรผkรผmlรผ olmadฤฑฤฤฑ ve muhtaรง durumda bulunmayan anne-babasฤฑ ve 25 yaลฤฑndan bรผyรผk bekar kฤฑz รงocuฤuna รผcretsiz saฤlฤฑk hizmeti รถngรถrรผlรผyor.
Dรผzenlemeden mevcut milletvekilleri ile 3 bin 500 eski vekil ve yรผksek yargฤฑ mensuplarฤฑnฤฑn anne baba ve 25 yaลฤฑndan bรผyรผk bekar kฤฑz รงocuklarฤฑ yararlanacak. Sayฤฑ; eski ve yeni milletvekilleri yakฤฑnlarฤฑyla birlikte 14 bin kiลiye ulaลฤฑyor. Milletvekillerine รผcretsiz saฤlฤฑk hizmeti konusunda yeni ayrฤฑcalฤฑk getirecek olan dรผzenleme TBMM ฤฐรงiลleri Komisyonu’ndan geรงerek Genel Kurul gรผndemine gelen Jandarma, Sahil Gรผvenlik ve gรถรงmenlerle ilgili kanun teklifinin arasฤฑna sฤฑkฤฑลtฤฑrฤฑldฤฑ.
Teklifin 51. maddesiyle milletvekillerinin รถdenek, yolluk ve emekliliklerini dรผzenleyen 3671 sayฤฑlฤฑ kanunun 4’รผncรผ maddesine dayanฤฑlarak TBMM Baลkanlฤฑk Divanฤฑ’na yรถnetmelik รงฤฑkarma yetkisi veriyor. Halen eski ve yeni milletvekilleri ile bakmakla yรผkรผmlรผ olduklarฤฑ aile fertlerinin tรผm tedavi masraflarฤฑ TBMM tarafฤฑndan karลฤฑlanฤฑyor. Ancak anne, baba ve 25 yaลฤฑndan bรผyรผk bekar kฤฑz รงocuklarฤฑ iรงin โmuhtaรง olma ลartฤฑ’ aranฤฑyor.
Teklifi hazฤฑrlayan AKP Antalya Milletvekili Kemal รelik, getirilmek istenen yeni dรผzenlemeyi ลรถyle anlattฤฑ:
โMilletvekilinin eลi ile anne ve babasฤฑnฤฑn vekil รผzerinden tedavi hakkฤฑndan yararlanabilmesi iรงin bakmakla yรผkรผmlรผ olma ลartฤฑ var. Ancak uygulamada milletvekilinin eลi ile anne ve babasฤฑnฤฑn muhtaรงlฤฑk belgesi yerine vekilin beyanฤฑ รผzerine bakmakla yรผkรผmlรผlรผk ลartฤฑna bakฤฑlmaksฤฑzฤฑn, saฤlฤฑk hakkฤฑndan yararlandฤฑrฤฑlmasฤฑ kabul edilmiล ve bu durum Meclis iรง denetim raporlarฤฑnda kanuna aykฤฑrฤฑ olarak deฤerlendirilmiลtir.”
Bazฤฑ milletvekillerinden bekar ve Sosyal Gรผvenlik Kurumu’na baฤlฤฑ olmayan ancak 25 yaลฤฑnฤฑ doldurmuล kฤฑz รงocuklarฤฑna yapฤฑlan tedavi giderlerinin yaลtan dolayฤฑ geri รถdemek zorunda kaldฤฑฤฤฑ yรถnรผnde ลikayetler aldฤฑklarฤฑnฤฑ dile getiren AKP milletvekili Kemal รelik, “Yeni dรผzenleme รถzellikle bekรขr kฤฑz ve engelli รงocuklar aรงฤฑsฤฑndan da รถnemli olacakโ ifadelerini kullandฤฑ.







