Borsa, halka arzlar, dรถviz, kripto para, hisse รถnerileri

Esenler Otogarฤฑ’nda “Sarฤฑ Zorbalฤฑk”

Bazฤฑ taksicilerin otopark bir saat รผcretsiz olmasฤฑna raฤŸmen yolculardan 10 TL talep ettiฤŸi, vermek istemeyen yolcularฤฑ ise almayarak otogar dฤฑลŸฤฑna yรถnlendirdiฤŸi belirtilildi.
Esenler Otogarฤฑ'nda "Sarฤฑ Zorbalฤฑk" Borsatek

15 Temmuz Demokrasi Otogarฤฑ’nda taksicilerin park รผcreti almalarฤฑ tartฤฑลŸma yarattฤฑ. Bazฤฑ taksicilerin otopark bir saat รผcretsiz olmasฤฑna raฤŸmen yolculardan 10 TL talep ettiฤŸi, vermek istemeyen yolcularฤฑ ise almayarak otogar dฤฑลŸฤฑna yรถnlendirdiฤŸi belirtilildi.

15 Temmuz Demokrasi Otogarฤฑ’nฤฑn (Esenler Otogarฤฑ) ฤฐstanbul BรผyรผkลŸehir Belediyesiโ€™ne devriye birlikte otoparklar da ฤฐSPARKโ€™a geรงti. ฤฐSPARK, taksi ve otomobillerden 1 saate kadar park รผcreti almฤฑyor. Ancak 1 saatten sonra 8 lira รผcret alฤฑyor. Park รผcreti รถdediklerini belirten bazฤฑ taksi sรผrรผcรผleri ise bunu mรผลŸteriye yansฤฑtmaya baลŸladฤฑ. Bu yรผzden otogarda taksiler ile mรผลŸteriler arasฤฑnda zaman zaman tartฤฑลŸmalar รงฤฑktฤฑฤŸฤฑ kaydediliyor. Otogardan รงฤฑkan taksici sรผrรผcรผleri DHAโ€™nฤฑn sorularฤฑ รผzerine park รผcretini doฤŸruladฤฑ.

‘OTOGARIN TAKSฤฐLERฤฐ OTOPARK VE BAGAJ รœCRETฤฐ ALIYOR’

Taksicilerden Yusuf ร–zkan, ”ลžu anda 1 saat รผcretsiz. Ben herhangi bir รผcret talep etmiyorum, bagaj parasฤฑ da talep etmiyorum. 1 saatten fazla kaldฤฑysam tamamen bana aittir ve รผcreti, aldฤฑฤŸฤฑm yolcudan kesinlikle talep etmiyorum. Otogarฤฑn taksileri otopark รผcreti de bagaj รผcreti de alฤฑyorlar biz bunu duyduk, yakฤฑn mesafelere gรถtรผrmรผyorlar, yรผksek fiyat istiyorlar. Biz kesinlikle taksimetremiz ne yazarsa onu alฤฑyoruz ” dedi.

‘YOLCULARDAN 10 TL ALIYORLARMIลž’

Taksici Burhan ฤฐvdil de “Bu รผcreti isteyenler var. ฤฐstememeleri gerekiyor ama 5-10 TL otopark รผcreti istiyorlar” diye konuลŸtu. 1 saat รผcretsiz olduฤŸunu ifade eden Mansur ฤฐlgรผn, “Biz istemiyoruz. Kapฤฑnฤฑn giriลŸinde de ‘yolcudan bir รผcret talep edilemez’ diye yazฤฑyor. DuyduฤŸumuz kadarฤฑyla รผcret talep ediyorlar. Eskiden 25 dakika รผcretsizdi ลŸu an 1 saat รผcretsiz ama 10 TL alฤฑyorlarmฤฑลŸ binen yolculardan” diye konuลŸtu.

‘ร‡OฤžU TAKSฤฐCฤฐ YAPIYOR’

Taksici Erdal Kendigelen ise, ” Otogar taksileri bรถyle bir para talep ettiklerini biliyorum. Taksiciler esnaflฤฑฤŸa aykฤฑrฤฑ ลŸeyler yapฤฑyorlar, otogardaki รงoฤŸu taksici bunu yapฤฑyor mรผลŸteriye karลŸฤฑ. Bizim gibi dฤฑลŸarฤฑdan gelen taksiler bรถyle bir ลŸey yapmฤฑyor” diyerek ifade etti.

TAKSฤฐCฤฐLER ODASI BAลžKAN VEKฤฐLฤฐ YURT: OTOPARK FฤฐลžฤฐNฤฐ MรœลžTERฤฐLERE Gร–STERSฤฐNLER

Bu tรผr tartฤฑลŸmalarฤฑ kendilerinin de duyduฤŸunu  sรถyleyen ฤฐstanbul Taksiciler Esnaf Odasฤฑ BaลŸkan Vekili Veli Yurt, โ€œYeni ฤฐstanbul  BรผyรผkลŸehir Belediyesi yรถnetimi, otogarda รผcretsiz otopark sรผresini 1 saate รงฤฑkarttฤฑ. Otogarda รงalฤฑลŸan taksileri giriลŸ รงฤฑkฤฑลŸlarda eฤŸer 1 saati geรงmezse bekledikleri sรผre รผcret almamalarฤฑ gerekiyor. EฤŸer 1 saati geรงmiลŸse kaldฤฑklarฤฑ sรผre tabii ki รงฤฑkฤฑลŸta รผcret neyse onu รถdemek zorundalar. Dolayฤฑsฤฑyla mรผลŸteriden bunu talep ediyorlarโ€ dedi.

‘ฤฐBB MECLฤฐSฤฐNDEN KARAR ร‡IKMASINI BEKLฤฐYORUZ’

Veli Yurt, โ€œBurada ลŸunu yapmalarฤฑnฤฑ biz Taksiciler Esnaf Odasฤฑ olarak รถneririz;  mรผลŸteriyle ters dรผลŸmemek iรงin kendileri รถdemelerini yaptฤฑklarฤฑnda bu otopark fiลŸini mรผลŸterilerine gรถstersinler, mรผลŸterileriyle aralarฤฑnda bรถyle bir tartฤฑลŸma รงฤฑkmasฤฑn. Bรถyle bir konuda tartฤฑลŸma รงฤฑktฤฑฤŸฤฑnฤฑ biz de duyuyoruz. Bizim Taksiciler Esnaf Odasฤฑ olarak รถnerimiz doฤŸru olan ลŸeyi yapmalarฤฑdฤฑr. Bizim de yetkililerden รถฤŸrendiฤŸimiz kadarฤฑyla konu ฤฐBB meclisine sunulmuลŸ, bu konuya bir รงรถzรผm รผretilmesi gerektiฤŸini onlar da dรผลŸรผnรผyorlar. Biz de bu konuda kendilerine rica ettik. ร‡รผnkรผ orada รงalฤฑลŸan esnafฤฑmฤฑz bu konuda maฤŸduriyet yaลŸฤฑyor. Halkฤฑmฤฑz da tabii ki bu konuda maฤŸdur olmasฤฑn. ร‡รผnkรผ bazฤฑlarฤฑnฤฑn 1 saatin altฤฑnda kalsa bile bรถyle bir para talep ettiฤŸi doฤŸrultusunda bize bir bilgi geliyor ama tabii bunun doฤŸruluฤŸunu bizim ลŸu an da orada tespit etmemiz mรผmkรผn deฤŸil. Bu maฤŸduriyetlerin giderilmesi iรงin iki taraf iรงinde hem yolcu hem taksi esnafฤฑ adฤฑna ฤฐBB meclisinden bir karar รงฤฑkmasฤฑnฤฑ bekliyoruz ” ลŸeklinde konuลŸtu.

Canlฤฑ Dรถviz Kurlarฤฑ

AdAlฤฑลŸ โ‚บSatฤฑลŸ โ‚บDฤŸลŸ.%
DOLAR 46.942447.04340.2%
EURO 53.617453.7187-0.12%
JAPON YENฤฐ 3.4343.448-0.46%
ฤฐSVฤฐร‡RE FRANKI 58.051358.26810.06%
STERLฤฐN 62.892363.0486-0.04%
ร‡ฤฐN YUANI 6.92076.94430.46%
RUS RUBLESฤฐ 0.60790.6102-1.04%

Canlฤฑ Altฤฑn Fiyatlarฤฑ

AdSatฤฑลŸ โ‚บDฤŸลŸ.%
ALTIN/ONS ($)4120.54-0.07%
SPOT ALTIN GRAM (TL)6225.550.12%
GRAM ALTIN SERBEST P.6185.71-0.72%
SPOT GรœMรœลž GRAM (TL)90.480.03%
KรœLร‡E ALTIN (DOLAR)131400.00-0.68%
HAS ALTIN GRAM (TL)6194.420.12%
SPOT ALTIN KG (TL)131816.00-0.08%
CUMHURฤฐYET ALTINI (TL)41606.00-0.5%
GรœMรœลž/ONS ($)59.89-0.18%

Canlฤฑ Kripto Paralar

KriptoSonDฤŸลŸ. (%)
Bitcoin 64168.62 1.363%
Ethereum 1794.78 2.6884%
Tether USDt 1.00 0.032%
BNB 574.64 0.6208%
Solana 77.94 -0.487%
USDC 1.00 0.0249%
XRP 1.11 1.0401%
Dogecoin 0.07 1.5777%
Toncoin 1.65 2.0362%
Cardano 0.17 -0.3009%
Shiba Inu 0.00 2.8164%
Avalanche 6.73 0.4874%

KรถลŸe Yazarlarฤฑ

Son Eklenen Haberler

Reklam