Milli Eฤitim Bakanฤฑ Ziya Selรงuk, bakanlฤฑฤฤฑn tรผm ilkรถฤretim kurumlarฤฑ iรงin hazฤฑrladฤฑฤฤฑ okul zili ve รงocuk ลarkฤฑsฤฑnฤฑ tanฤฑttฤฑ. Nevลehir’in Uรงhisar beldesi Haydar รankaya ฤฐlkokulu bahรงesinde dรผzenlenen ‘Yeni Okul Zili ve รocuk ลarkฤฑsฤฑ Tanฤฑtฤฑmฤฑ’ programฤฑnda konuลan Selรงuk, bakanlฤฑk olarak aylardฤฑr sรถz konusu projenin รผzerinde รงalฤฑลtฤฑklarฤฑnฤฑ sรถyledi.
Proje รงerรงevesinde bรผtรผn ilkokullarda aynฤฑ zilin, aynฤฑ ลarkฤฑnฤฑn ve ลarkฤฑ sรถzlerinin kullanฤฑlmasฤฑ iรงin bir hazฤฑrlฤฑk yaptฤฑklarฤฑnฤฑ belirten Selรงuk, “Bu zili hazฤฑrlamamฤฑzฤฑn temel sebebi, sฤฑnฤฑflar ve okullar sadece belirli akademik iรงeriklerin paylaลฤฑlmasฤฑ iรงin deฤildir. Orasฤฑ bir hayat sahnesidir, sฤฑnฤฑflarฤฑmฤฑzdaki, koridorlarฤฑmฤฑzdaki, okul bahรงelerimizdeki her ลey eฤitimin bir parรงasฤฑdฤฑr” dedi.
‘NฤฐL KARAฤฐBRAHฤฐMGฤฐL BESTELEDฤฐ’
รocuklar iรงin ortak bir okul zili hayata geรงirmek istediklerini vurgulayan Bakan Selรงuk, ลunlarฤฑ kaydetti:
“Bu anlamdaki รงalฤฑลmamฤฑzฤฑ bugรผn paylaลฤฑyoruz. Hem bir zil sรถz konusu, รงocuklarฤฑmฤฑzฤฑn teneffรผslere รงฤฑkarken iลitecekleri, hem de aynฤฑ melodinin sรถz konusu olduฤu bir ลarkฤฑmฤฑz var. ลarkฤฑmฤฑzฤฑn bestesini mรผzisyen Nil Karaibrahimgil yaptฤฑ. Sรถzlerini ลermin Yaลar yazdฤฑ. Bu ลarkฤฑmฤฑzฤฑn ve okul zilimizin hazฤฑrlanmasฤฑnda daha รถnce 23 Nisan ลarkฤฑmฤฑzฤฑ da hazฤฑrlayan ekip รงalฤฑลtฤฑ. Bu baฤlamda emeฤi geรงen herkese ayrฤฑ ayrฤฑ teลekkรผr ediyorum. รocuklarฤฑmฤฑzฤฑn hizmetine yeni bir faaliyeti sunmuล olmaktan da รงok mutlu olduฤumuzu belirtmek istiyorum. Burada รถฤretmenlerimiz ve yรถneticilerimizle beraber bunu Nevลehir’de paylaลmaktan da ayrฤฑ bir mutluluk duyuyoruz. Hayฤฑrlฤฑ uฤurlu olsun.”
Konuลmasฤฑnฤฑn ardฤฑndan yeni okul zilini tanฤฑtan Selรงuk, bir sรผre sohbet ettiฤi รถฤrencilere de รงeลitli hediyeler verdi.
ฤฐลte okullarฤฑn yeni zili ile ilgili tanฤฑtฤฑm:







