Mayฤฑs ayฤฑnda, yurt dฤฑลฤฑndan alฤฑnan 22 euro altฤฑndaki รผrรผnlere vergi muafiyetinin kaldฤฑrฤฑlmasฤฑnฤฑn ardฤฑndan hรผkรผmetten ithalatฤฑ kฤฑsฤฑtlamaya dรถnรผk bir hamle daha geldi. Alฤฑnan kararla, bir birey posta ve hฤฑzlฤฑ kargo yoluyla bir ayda yurt dฤฑลฤฑndan en fazla 5 รผrรผn, ลirketler ise 5 adet numune sipariล edebilecek.
Gerรงek ve tรผzel kiลilerin posta ve hฤฑzlฤฑ kargo yoluyla ithal edilen gรถnderilerine kฤฑsฤฑtlama getiriliyor.
Mayฤฑs ayฤฑnda yurt dฤฑลฤฑndan alฤฑnan 22 euroโnun altฤฑndaki รผrรผnlere vergi muafiyetinin kaldฤฑrฤฑlmasฤฑnฤฑn ardฤฑndan hรผkรผmetten ithalatฤฑ kฤฑsฤฑtlamaya dรถnรผk bir hamle daha geldi.
Bloomberg HT’den Ceren Dilekรงi’nin haberine gรถre bir ayda en fazla 5 konลimentonun serbest dolaลฤฑmฤฑna izin verilecek. Alฤฑnan kararla, bir birey bir ayda yurt dฤฑลฤฑndan en fazla 5 รผrรผn, ลirketler ise 5 adet numune sipariล edebilecek.
Karar Resmi Gazete’de yayฤฑmlanฤฑrken, karara konu olan 126. madde hฤฑzlฤฑ kargo firmalarฤฑn yaptฤฑklarฤฑ kiลisel eลya, รถnemli deฤeri olmayan eลya, numunelik eลya ile kitap ve basฤฑlฤฑ yayฤฑn gibi iลlemleri kapsฤฑyor. Karar 14 Temmuz’da yรผrรผrlรผฤe girecek.
Kargo, Kurye ve Lojistik ฤฐลletmecileri Derneฤi Baลkanฤฑ Aslan Kut, sรถz konusu sฤฑnฤฑrlamanฤฑn ticari akฤฑลฤฑ olumsuz etkileyeceฤini kaydederek herhangi bir sฤฑnฤฑrlama olmamasฤฑ gerektiฤini sรถyledi. Kut, bu konuyla ilgili taleplerini yetkililere ileteceklerini belirtti.







