Bank of America’nฤฑn (BofA) notunda EPFR Global verilerine gรถre hisse senedi fonlarฤฑna 19 Haziran haftasฤฑnda 14.4 milyar dolar ile Mart 2018’den beri en gรผรงlรผ giriล gerรงekleลtiฤi belirtildi.
Buna gรถre tahvil fonlarฤฑna art arda 24. haftada da giriล olurken, 8.2 milyar dolarlฤฑk artฤฑล kaydetti. ABD hisse senedi fonlarฤฑna ise 17.8 milyar dolar ile 14 haftanฤฑn en gรผรงlรผ giriลi oldu.
Yatฤฑrฤฑmcฤฑlar, Japonya hisse fonlarฤฑnda 1.4 milyar dolarlฤฑk alฤฑm yaparken Avrupa hissefonlarฤฑndan 3.5 milyar dolarlฤฑk รงฤฑkฤฑล oldu. Geliลen piyasa Hisse fonlarฤฑ 1.7 milyar dolar azaldฤฑ.
Yatฤฑrฤฑm yapฤฑlabilir seviyedeki tahvillere 22. haftada da yatฤฑrฤฑmcฤฑ giriลi gerรงekleลirken 6.6 milyar dolar arttฤฑ. Yรผksek getirili tahvillere 1.3 milyar dolar girdi. ABD Hazine tahvillerinden รงฤฑkฤฑล 1.2 milyar Dolar ile Mart’tan beri en yรผksek seviyesinde gerรงekleลti.
Michael Hartnett รถncรผlรผฤรผndeki BofA stratejistlerinin notunda, gรผvercin Fed’in, ticaret savaลฤฑnฤฑn tฤฑrmanmamasฤฑnฤฑn โYรผksek getirili tahviller, hisse senetleri, KOSPI Endeksi, yarฤฑ iletkenler, ham maddeler, รin gayrimenkul hisseleri, altฤฑn ve volatilitede dรผลรผล bekleyenlerde uzun pozisyonda kalmakโ anlamฤฑna geldiฤi ifade edildi.
Stratejistler, yatฤฑrฤฑm yapฤฑlabilir seviyedeki tahviller ve gayrimenkul ve tรผketici รผrรผnleri gibi faize duyarlฤฑ sektรถrlere yรถnelik sรผrekli giriลin yatฤฑrฤฑmcฤฑlarฤฑn faizlerin dรผลeceฤine inanmฤฑล olduฤunun sinyali olduฤunu belirtiyor.







