ABD ile yaลanan S-400 krizi nedeniyle gรผndemde olan ABD yaptฤฑrฤฑmlarฤฑnฤฑn bir benzeri de Kฤฑbrฤฑs รงevresindeki sondajlar nedeniyle Avrupa Birliฤi’nden gelebilir.
Gรผney Kฤฑbrฤฑs Devlet Baลkanฤฑ Nicos Anastasiades, Tรผrkiye ile Kฤฑbrฤฑs adasฤฑnฤฑn etrafฤฑndaki doฤal gaz arama faaliyetleri nedeniyle yaลanan anlaลmazlฤฑkta Avrupa Birliฤi’nin Ankara’ya gรผรงlรผ bir mesaj vermesini beklediklerini sรถyledi.
Anastasiades gazetecilere yaptฤฑฤฤฑ aรงฤฑklamada, “Avrupa Birliฤi’nin Tรผrkiye’ye bugรผne kadar olduฤunodan daha gรผรงlรผ bir mesaj vereceฤi konusunda iyimserim, amacฤฑmฤฑz bunu elde etmek” dedi.
Brรผksel’de bugรผn toplanacak AB Genel ฤฐลler Konseyi hazฤฑrlฤฑk toplantฤฑsฤฑ gรผndemine Ankara’nฤฑn Kฤฑbrฤฑs adasฤฑ etrafฤฑndaki doฤal gaz arama faaliyetleri getirilecek. Gรผney Kฤฑbrฤฑs ve Yunanistan, Tรผrkiye’nin doฤal gaz arama
faaliyetlerinin Perลembe ve Cuma gรผnรผ yapฤฑlacak AB liderler zirvesi gรผndemine konulmasฤฑnฤฑ istiyorlar.
Diplomatik kaynaklara gรถre AB hรผkรผmetleri, doฤal gaz arama faaliyetlerinin devam etmesi halinde yaptฤฑrฤฑm uygulanabileceฤini, gรผmrรผk birliฤi mรผzakerelerinin “dondurulabileceฤi” yรถnรผnde mesaj verecekler.







