Tรผrkiye Seyahat Acenteleri Birliฤi (TรRSAB) Yรถnetim Kurulu Baลkanฤฑ Firuz Baฤlฤฑkaya, 9 gรผne รงฤฑkarฤฑlan Ramazan Bayramฤฑ tatilinde 2 milyon kiลinin seyahat etmesinin ve 3 milyar liralฤฑk ekonomik hacim saฤlanmasฤฑnฤฑn beklendiฤini bildirdi.
Baฤlฤฑkaya, kamu รงalฤฑลanlarฤฑnฤฑn Ramazan Bayramฤฑ tatili dolayฤฑsฤฑyla 3 Haziran Pazartesi yarฤฑm ve 7 Haziran Cuma tam gรผn idari izinli sayฤฑlmalarฤฑnฤฑn turizme etkisini deฤerlendirdi.
Devlet Personel Baลkanlฤฑฤฤฑ verilerine gรถre kamuda istihdam edilen personel sayฤฑsฤฑnฤฑn 3 milyonun รผzerinde olduฤuna deฤinen Baฤlฤฑkaya, “Buna kamu personelinin aileleri de dahil edildiฤinde Cumhurbaลkanฤฑmฤฑz tarafฤฑndan aรงฤฑklanan karar, 10 milyonu aลkฤฑn vatandaลฤฑmฤฑz iรงin 9 gรผnlรผk tatil anlamฤฑna geliyor.” ifadesini kullandฤฑ.
‘TURฤฐZM HAREKETLERฤฐNE 2 MฤฐLYON Kฤฐลฤฐ KATILACAK’
รzel sektรถrde รงalฤฑลan ve bayramฤฑn hemen sonrasฤฑndaki cuma gรผnรผ izin kullananlar da buna eklendiฤinde tatil yapacaklarฤฑn sayฤฑsฤฑnฤฑn daha da artacaฤฤฑnฤฑ vurgulayan Baฤlฤฑkaya, “Bu รงerรงevede bu yฤฑl Ramazan Bayramฤฑ’nda turizm hareketlerine 2 milyon vatandaลฤฑmฤฑzฤฑn katฤฑlฤฑm saฤlamasฤฑnฤฑ ve en az 3 milyar liralฤฑk ekonomik hacim yaratฤฑlmasฤฑnฤฑ รถngรถrรผyoruz.” dedi.
Baฤlฤฑkaya, seyahat acentelerinden 5 gece 6 gรผn ya da 6 gece 7 gรผnlรผk paketlerin ilgi gรถrdรผฤรผ yรถnรผnde bilgi aldฤฑklarฤฑnฤฑ aktararak, Kuลadasฤฑ, Bodrum, Didim, Marmaris, Fethiye, Antalya ve Alanya’nฤฑn en รงok talep gรถren tatil bรถlgeleri arasฤฑnda bulunduฤunu kaydetti.
KKTC’YE TALEP YรKSEK
Kuzey Kฤฑbrฤฑs Tรผrk Cumhuriyetiโne talebin bu yฤฑl geรงen yฤฑllara oranla daha yรผksek olduฤuna iลaret eden Baฤlฤฑkaya, yurt dฤฑลฤฑnda da en รงok vizesiz Balkan รผlkeleri turlarฤฑnฤฑn tercih edildiฤini bildirdi.







