ฤฐstanbul merkezli gฤฑda รผreticisi Yฤฑldฤฑz Holding, bรผnyesindeki รงikolata markasฤฑ Godiva’nฤฑn Japonya ve birkaรง Asya รผlkesi de dahil olmak รผzere bazฤฑ iลtiraklerine ortak arayฤฑลฤฑna รงฤฑkฤฑyor.
Yฤฑldฤฑz Holding รถnceki 10 yฤฑlda bรผyรผme hedefleri doฤrultusunda ฤฐngiliz biskรผvi firmasฤฑ United Biscuits ile Godiva’yฤฑ satฤฑn almฤฑล ve Tรผrkiye’nin en bรผyรผk uluslararasฤฑ yatฤฑrฤฑmcฤฑsฤฑ olmuลtu.
Yฤฑldฤฑz Holding geรงen yฤฑl bankalara toplam 6.5 milyar dolarlฤฑk borcunu yeniden yapฤฑlandฤฑrmak iรงin anlaลmฤฑลtฤฑ.
Yฤฑldฤฑz Holding Global Baลstratejisti ve M&A Sorumlusu Nurtaรง Ziyal Afridi, ลirketin artฤฑลtฤฑrmalฤฑk ve รงikolata sektรถrรผnde รถncรผ olmayฤฑ hedefleriklerini sรถyledi. Afridi, “Yurtdฤฑลฤฑndaki fabrikalarฤฑn bazฤฑlarฤฑnฤฑn kapasitesine ihtiyacฤฑmฤฑz yok veya atฤฑllar; bunlarฤฑ elden รงฤฑkarmak istiyoruz. Bazฤฑ markalarฤฑmฤฑz da global olarak odaklanmak istediฤimiz ana iล alanlarฤฑnฤฑn dฤฑลฤฑnda kalฤฑyor. Bu atฤฑl markalarฤฑ da elden รงฤฑkarmak istiyoruz” dedi.
Afridi Asya tarafฤฑndaki satฤฑลlardan elde edecekleri kaynaฤฤฑn Yฤฑldฤฑz Holdingโin borรงlarฤฑnฤฑn kapatฤฑlmasฤฑnda ve Godivaโnฤฑn diฤer pazarlarda bรผyรผmesini finanse etmekte kullanฤฑlacaฤฤฑnฤฑ ifade etti.
GODฤฐVA JAPONYA
Yฤฑldฤฑz Holding geรงen sene Godivaโnฤฑn Japonya biriminin satฤฑลฤฑ iรงin Morgan Stanleyโden danฤฑลmanlฤฑk almฤฑลtฤฑ. Konuya yakฤฑn kaynaklar sรถz konusu satฤฑลฤฑn 1,5 milyar dolarฤฑ bulabileceฤini belirtmiลti.
Satฤฑลฤฑn ay sonunda tamamlanmasฤฑnฤฑ beklediklerini belirten Afridi, “Bu iลleme konu olan varlฤฑklar Japonya ve birkaรง baลka รผlkeyi de kapsฤฑyor. Hangi รผlkelerin olacaฤฤฑna gรถrรผลmelerde karar vereceฤiz” diye konuลtu.
DAHA FAZLA SATIล
Yฤฑldฤฑz Holdingโin รถzel yatฤฑrฤฑm kolu Gรถzde Giriลim Sermayesi Yatฤฑrฤฑm Ortaklฤฑฤฤฑโnฤฑn Franklin Resourcesโdan danฤฑลmanlฤฑk desteฤi aldฤฑฤฤฑnฤฑ belirten Afridi, bu yฤฑl Kรผmaล Manyezit Sanayi dahil 2 veya 3 varlฤฑk satฤฑลฤฑ yapmak istediklerini sรถyledi ve “organik bรผyรผme dรถnemindeyiz ve รงekirdek faaliyetlerimize odaklanฤฑyoruz” ifadesini kullandฤฑ.







