Milli Piyango ฤฐdaresi (MPฤฐ) Genel Mรผdรผrlรผฤรผnce, 5 Ocak’ta yapฤฑlan Sayฤฑsal Loto รงekiliลinde 5 bilen kiลi sayฤฑsฤฑnฤฑn bin 901 olmasฤฑna iliลkin iddialara yanฤฑt verilerek, “รnceki yฤฑllarda da 4 kez bin 901’den daha fazla sayฤฑda 5 bilen kiลi olmuลtur. Ayrฤฑca, Sayฤฑsal Loto oyununun 33 ayrฤฑ รงekiliลinde binden fazla kiลi 5 bilmiลtir.” ifadesi kullanฤฑldฤฑ.
MPฤฐ Genel Mรผdรผrlรผฤรผnce, bazฤฑ haberlere konu olan 5 Ocak’taki Sayฤฑsal Loto รงekiliลinde 5 bilen kiลi sayฤฑsฤฑna iliลkin aรงฤฑklamada bulunuldu.
Aรงฤฑklamada, sรถz konusu รงekiliลte toplam 7 milyon 928 bin 168 kolon oyun oynandฤฑฤฤฑ ve bin 390 farklฤฑ bayiden oynanan bin 878 bilete toplamda bin 901 adet 5 ikramiyesinin isabet ettiฤi aktarฤฑldฤฑ. รnceki yฤฑllarda 4 kez bin 901’den daha fazla sayฤฑda 5 bilen kiลi olduฤuna iลaret edilen aรงฤฑklamada, 4 Ekim 1997’deki รงekiliลte 2 bin 543 kiลi, 2 Ocak 1999 tarihli รงekiliลte 2 bin 533 kiลi, 18 Eylรผl 2004 tarihli รงekiliลte 2 bin 509 kiลi, 16 Ocak 1999 tarihli รงekiliลte 2 bin 427 kiลinin 5 bildiฤi bildirildi.
Aรงฤฑklamada, Sayฤฑsal Loto’nun 33 ayrฤฑ รงekiliลinde binden fazla kiลinin 5 bildiฤine dikkati รงekilerek, ลu ifadelere yer verildi:
“ลans oyunlarฤฑna ait รงekiliลler halkฤฑmฤฑza ve medyaya aรงฤฑk olarak รงekiliล heyeti tarafฤฑndan ve noter gรถzetiminde gerรงekleลtirilmekte olup, รงekiliลlerin tamamฤฑ www.millipiyango.gov.tr adresinden canlฤฑ yayฤฑnlanmaktadฤฑr. Canlฤฑ yayฤฑnฤฑ izleyemeyen vatandaลlarฤฑmฤฑzฤฑn ise arลiv kayฤฑtlarฤฑndan รงekiliลlerimizi her zaman izleyebilme imkanฤฑ bulunmaktadฤฑr.”
Aรงฤฑklamada, 5 Ocak รงekiliลinde, 5 bilen biletlerin oynandฤฑฤฤฑ iller ve bayi sayฤฑlarฤฑ da aktarฤฑldฤฑ.
Buna gรถre, 77 ildeki bin 390 bayide 5 bilen biletler oynandฤฑ. Bu kapsamda 5 bilen biletlerin en fazla oynandฤฑฤฤฑ yer 389 bayiyle ฤฐstanbul oldu. Bu ili, 140 ile ฤฐzmir, 118 bayiyle Ankara izledi.







