Mansur Yavaล, Ankara’nฤฑn Beypazarฤฑ ilรงesinde iki dรถnem belediye baลkanlฤฑฤฤฑ yaptฤฑ. ฤฐlรงeyi turistik hale dรถnรผลtรผrdรผ ve Tรผrkiye’nin deฤiลik yรถrelerinden Beypazarฤฑ’nฤฑ gรถrmek iรงin akฤฑn akฤฑn ziyarete gelindi. 2009 seรงimlerinde, MHP’nin Ankara Bรผyรผkลehir adayฤฑ oldu. Partinin bir รถnceki dรถnem yรผzde 4 olan oyunu yรผzde 27’ye yรผkseltti.
2014’te CHP’den aday oldu. CHP’nin yรผzde 32’lerde olan oy oranฤฑnฤฑ yรผzde 44’e รงฤฑkardฤฑ. Seรงimi kazandฤฑฤฤฑ, ancak bazฤฑ hilelerle baลkanlฤฑฤฤฑnฤฑn elinden alฤฑndฤฑฤฤฑ gรถrรผลรผ yaklaลฤฑk 4 yฤฑldฤฑr konuลuluyor. CHP’nin Ankara Bรผyรผkลehir aday adayฤฑ Mansur Yavaล, รankaya Belediye Baลkanฤฑ Alper Taลdelen ile Sรถzcรผ’yรผ ziyaret etti.
2014 seรงimlerinde belirledikleri sorunlarฤฑn takipรงisi olduฤunu belirten Yavaล, “Sorunlardan hiรง kopmadฤฑm. Baลkan olduฤumda bunlarฤฑn nasฤฑl รงรถzรผmleneceฤini araลtฤฑrdฤฑm” dedi.
Sรถzcรผ Gazetesi Ankara Temsilcisi Saygฤฑ รztรผrk’e konuลan Yavaล, sรถzlerini ลรถyle sรผrdรผrdรผ:
รรPE GฤฐDEN MฤฐLYARLAR
“2014’ten bu yana kenti izledim. รรผnkรผ savunduฤunuz problemlerin bir kฤฑsmฤฑnฤฑn inkar edildiฤini gรถrdรผk. Melih Gรถkรงek’in istifa ettirilmesinden sonra yerine gelen baลkan Mustafa Tuna’nฤฑn, benim ileri sรผrdรผฤรผm projelerin bazฤฑlarฤฑnฤฑ yerine getirdiฤini gรถrdรผm. 2014 seรงiminde, bana oy vermeyen seรงmenlerin seรงtikleri Bรผyรผkลehir Belediye Baลkanฤฑ Melih Gรถkรงek’in, Ankara’nฤฑn yaklaลฤฑk 10 milyar lirasฤฑnฤฑ heba ettiฤini gรถrรผyoruz. Verdiฤiniz oyun vebali vardฤฑr. 2014’teki seรงimde Melih Gรถkรงek’e oy vermekle fakir-fukaranฤฑn ulaลฤฑmฤฑ da suyu da pahalฤฑya mal oldu. Sadece 5 milyar lira Ankapark’a gรถmรผldรผ. Otopark, billboard, hafriyat gelirlerindeki kayฤฑplara bakarsak 10 milyar lira รงรถpe gitti. Oysa bu parayla borcu kalmadฤฑฤฤฑ gibi su ve ulaลฤฑm hizmetleri daha ucuz yapฤฑlฤฑr. Ankaralฤฑnฤฑn cebinden daha az para รงฤฑkardฤฑ.”
โOYUNUZUN DA BฤฐR VEBALฤฐ VAR’
Bรผyรผkลehir Belediye Baลkanlฤฑฤฤฑ iรงin Mansur Yavaล aday gรถsterildi ama hemen ardฤฑndan “Ama Mansur Yavaล CHP’nin รผyesi deฤil” sรถylentileri รงฤฑktฤฑ.
Yavaล, bu konuda ลunlarฤฑ sรถyledi: “Onlar boล tartฤฑลmalar. Daha รงok bunu AKP’li yorumcular dert etti. Geรงen seรงimde Melih Gรถkรงek, โรok oy aldฤฑฤฤฑ yerlere daha รงok hizmet gรถtรผreceฤini, oy verilmeyen yerlere ise yeterli hizmetin gรถtรผrรผlmeyeceฤini’ sรถylรผyordu. Ben seรงildiฤimde asla bรถyle bir ayrฤฑm olmayacak. Seรงmen, beni CHP rozetiyle seรงecek. Seรงimin bittiฤi gรผn bayraklฤฑ rozetimi takarฤฑm. (Yanฤฑnda oturan รankaya Belediye Baลkanฤฑ Alper Taลdelen’in yakasฤฑndaki bayraklฤฑ rozeti gรถsteriyor.) ลimdi Alper Bey, CHP’li baลkan. Ama yakasฤฑnda CHP rozeti deฤil, bayraklฤฑ rozet var.”
โKAZANACAฤIMDAN EMฤฐNฤฐM’
Mansur Yavaล, izleyeceฤi siyaseti ise ลรถyle anlattฤฑ: “Ankara’da kutuplaลmฤฑล bir siyaset var. Ankara iรงin toplumun her kesiminin bir araya gelmesi lazฤฑm. Bunu, รถnceki seรงimde daha iyi anlatabilseydik yรผzde 50’yi bile aลardฤฑk. Seรงimde bir gรผรง birliฤi yapฤฑyoruz. Allah’ฤฑn izniyle seรงimi kazanacaฤฤฑm. Bunun iรงin en az yรผzde 52 oy alacaฤฤฑmฤฑ tahmin ediyorum. Seรงimi kazanacaฤฤฑmdan da eminim.”
Yavaล, Kemal Kฤฑlฤฑรงdaroฤlu ve Meral Akลener’den sonra SP Genel Baลkanฤฑ Temel Karamollaoฤlu, Demokrat Parti Genel Baลkanฤฑ Gรผltekin Uysal’ฤฑ da ziyaret edecek.
BฤฐRฤฐNCฤฐ รNCELฤฐK SANDIK GรVENLฤฐฤฤฐ
2014 seรงiminde yapฤฑlan bazฤฑ hatalarฤฑn bu seรงimde yapฤฑlmamasฤฑnฤฑn รถncelikleri arasฤฑnda olduฤunu belirten Mansur Yavaล, sandฤฑk gรผvenliฤine iliลkin ลunlarฤฑ kaydetti:
“Geรงen seรงimde ilk defa bir araya geldiฤimiz iรงin koordinasyon hatasฤฑ ve eksikliklerimiz oldu. Bunlarฤฑn neler olduฤunu biliyoruz. โKeลke ลunu ลรถyle yapsaydฤฑk’ dediฤimiz konular var. ลimdi onlarฤฑn ne olduฤunu biliyoruz ve buna gรถre planlama yapacaฤฤฑz. Bunlarฤฑn baลฤฑnda sandฤฑk gรผvenliฤi geliyor. ลunu itiraf etmeliyim ki, geรงen seรงimlerde sandฤฑk gรผvenliฤi konusunda baลarฤฑlฤฑ olamadฤฑk. Mรผkemmel bir organizasyon planlฤฑyoruz. Sistemi dijital ve manuel kontrol edecek bir yazฤฑlฤฑm hazฤฑrlฤฑyoruz. ฤฐki saat iรงinde seรงim sonuรงlarฤฑnฤฑ รถฤrenmiล olacaฤฤฑz. Kesinlikle kaรงak olmayacak. Sistemin kuruluล ve iลleyiลiyle ilgili olarak genel baลkanฤฑmฤฑzdan bu konuda yetki de isteyeceฤim. Sandฤฑk hileleri, sandฤฑklara sahip olamama gibi gerekรงelerle insanlar sandฤฑฤa gitmiyor. ฤฐnanฤฑn bu seรงimlerde buna fฤฑrsat asla verilmeyecek. Sizler oyunuzu gรถnรผl rahatlฤฑฤฤฑyla kullanฤฑn. Seรงmenimiz, genรงlerimiz sandฤฑklara sahip รงฤฑkacaktฤฑr.”
PLANSIZ MAHALLELER HALKI OBEZ YAPIYOR
Dรผnya yeni teknolojik geliลmelerle uฤraลฤฑrken, ลehrin geleceฤinin de buna gรถre planlanmasฤฑ gerektiฤini kaydeden Mansur Yavaล’ฤฑn รถncelikleri arasฤฑnda โObezite’ yani ลiลmanlฤฑkla mรผcadele de var. Yavaล, ลรถyle anlatฤฑyor:
“Uygun planlanmayan ลehirler, insanฤฑmฤฑzฤฑ obezite yapฤฑyor. Bu konuda uzman bazฤฑ isimlerle gรถrรผลmek รผzere hafta iรงinde ฤฐstanbul’a da gideceฤim. Bu saฤlฤฑksฤฑzlฤฑฤฤฑ kendimiz ortaya รงฤฑkarฤฑyoruz. Evinizin รถnรผnden otomobilinize biniyor, iลyerinizin parkฤฑndan รงalฤฑลma yerine kadar geliyor. Oradan da asansรถre biniyorsunuz. Toplam 500 adฤฑm bile atmฤฑyorsunuz. Avrupa รผlkelerinde toplu taลฤฑma tercih ediliyor. ลehir iรงinde gรผnde en az 10 bin adฤฑm atฤฑyorlar. Evinden toplu taลฤฑm aracฤฑnฤฑn bulunduฤu yere, araรงtan indikten sonra iลyerine yรผrรผmesi bile saฤlฤฑk aรงฤฑsฤฑndan รถnemli. Toplu taลฤฑma yรถnlendirdiฤimizde hava kirliliฤi azalacak, trafik yoฤunluฤu fazla olmayacak. Aรงฤฑkรงasฤฑ bizleri saฤlฤฑksฤฑz kentlerde yaลamaya mahkum etmiลler.”
Mansur Yavaล, “Kentimizi bu รงarpฤฑk yapฤฑlaลmadan kurtarmak iรงin kenti yeniden planlamamฤฑz gerekiyor” dedi ve devam etti:
“ลehirlerde toplu taลฤฑmฤฑ tercih edilmeli. Geรงen seรงimlerde ana arterlerle projelerimiz hazฤฑrdฤฑ. Onlarฤฑ gรผndeme getireceฤiz. Saฤlฤฑklฤฑ kenti nasฤฑl inลa etmemiz gerekir, รผzerinde durmalฤฑyฤฑz. Tรผrkiye’nin genel gรผndeminden ayrฤฑ tutup kavganฤฑn paydaลฤฑ olmayacaฤฤฑz. รrneฤin, ลehir Hastanesi yapฤฑlฤฑyor. ลimdi, vatandaล oraya gidebilsin diye 800 milyon liralฤฑk yol yapฤฑyoruz. Dรผnyanฤฑn hiรงbir yerinde olmadฤฑk uygulamalar var. Planlamalar yok. Yarฤฑn, hasta ambulansla o trafikte o hastaneye nasฤฑl gรถtรผrรผlecek merak ediyorum.”







