Saฤlฤฑk Bakanฤฑ Koca “2019’da pratisyen hekim, uzman hekim, diล hekimi ve eczacฤฑ olmak รผzere 25 bine yakฤฑn personel atamasฤฑ gerรงekleลtireceฤiz” ifadelerini kullandฤฑ
Saฤlฤฑk Bakanฤฑ Fahrettin Koca, saฤlฤฑk personeli ile diฤer alanlarda yapฤฑlacak atama ve alฤฑmlara iliลkin bilgi verdi.
Saฤlฤฑk รงalฤฑลanlarฤฑna yรถnelik ลiddetin รถnlenmesine iliลkin รถnemli adฤฑmlarฤฑn atฤฑldฤฑฤฤฑnฤฑ vurgulayan Koca, saฤlฤฑkta ลiddet konusunda alฤฑnacak tedbirleri iรงeren dรผzenlemelerin Cumhurbaลkanฤฑ Recep Tayyip Erdoฤan’ฤฑn onayฤฑyla yรผrรผrlรผฤe girdiฤini anฤฑmsattฤฑ.
Koca, saฤlฤฑk รงalฤฑลanlarฤฑnฤฑn uzun sรผredir bekledikleri emeklilik ve yฤฑpranma payฤฑna iliลkin รงalฤฑลmalarฤฑn รงรถzรผmรผ noktasฤฑnda yasal dรผzenlemelerin de yapฤฑldฤฑฤฤฑnฤฑ sรถyledi.
“2018 YILI SONUNA KADAR 6 BฤฐN 500 Kฤฐลฤฐ DAHA ALACAฤIZ”
Saฤlฤฑk Bakanlฤฑฤฤฑna bu yฤฑl sonuna kadar toplam 10 bin kiลi alฤฑnacaฤฤฑnฤฑ belirten Koca, “3 bin 500 kiลinin alฤฑm sรผreci tamamlanmak รผzere. 2018 yฤฑlฤฑ sonuna kadar 6 bin 500 kiลinin daha alฤฑmฤฑnฤฑ yapacaฤฤฑz. Acil tฤฑp teknisyenleri, veri analizi yapan iลletmenler, ambulans ลofรถrleri, yardฤฑmcฤฑ klinik elemanฤฑ gibi birรงok alanda alฤฑmlarฤฑmฤฑz sรถz konusu olacak.” dedi.
Bakan Koca, gelecek yฤฑl yapฤฑlacak saฤlฤฑk รงalฤฑลanฤฑ alฤฑmlarฤฑna iliลkin de ลu bilgileri verdi:
“ลu ana kadar 8 ลehir hastanemiz hasta kabulรผne baลladฤฑ. Yakฤฑn zamanda Bilkent ลehir Hastanemiz de hasta kabulรผne baลlayacak. 2019’da aรงmayฤฑ planladฤฑฤฤฑmฤฑz ลehir hastanelerimiz ve kendi genel bรผtรงemizden yaptฤฑฤฤฑmฤฑz hastanelerimizin aรงฤฑlฤฑลฤฑ da olacak.
Bu รงerรงevede, 2019 iรงinde olabilecek alฤฑmlarla ilgili de bir รงalฤฑลma iรงindeyiz. 25 bine yakฤฑn pratisyen hekim, uzman hekim, diล hekimi ve eczacฤฑlar olmak รผzere alฤฑmlar sรถz konusu olacak. Bunun dฤฑลฤฑndaki saฤlฤฑk รงalฤฑลanlarฤฑyla ilgili de รงalฤฑลmalarฤฑmฤฑz devam ediyor.”







