Borsa, halka arzlar, dรถviz, kripto para, hisse รถnerileri

Trump’tan Suudi Arabistan’a her durumda destek

ABD BaลŸkanฤฑ Donald Trump, KaลŸฤฑkรงฤฑ cinayetinde bilgisi olsa da Suudi Arabistan ile iliลŸkilerini sรผrdรผreceklerini aรงฤฑkladฤฑ
Trump'tan Suudi Arabistan'a her durumda destek Borsatek

ABD BaลŸkanฤฑ Donald Trump, Cemal KaลŸฤฑkรงฤฑ cinayeti hakkฤฑnda Veliaht Prens bin Salman’ฤฑn bilgisi bulunsa dahi Suudi Arabistan’ฤฑn deฤŸiลŸmez ortaฤŸฤฑ olmaya devam edeceklerini sรถyledi.

Trump, Beyaz Saray tarafฤฑndan yayฤฑnlanan aรงฤฑklamada Riyad ile askeri anlaลŸmalarฤฑ feshetme gibi bir planฤฑ olmadฤฑฤŸฤฑnฤฑ ifade etti. ABD BaลŸkanฤฑ, “Ahmakรงa hareket ederek bu anlaลŸmalarฤฑ feshedersek bundan en kazanรงlฤฑ รงฤฑkanlar Rusya ve ร‡in olacaktฤฑr. KeลŸfettikleri bu yeni pazarฤฑ da ele geรงirmekten son derece mutlu olacaklardฤฑr. Bu, onlara doฤŸrudan ABD tarafฤฑndan verilmiลŸ mรผkemmel bir hediye olur” dedi.

Trump aรงฤฑklamasฤฑnda KrallฤฑฤŸฤฑn terรถrle mรผcadele iรงin milyonlarca dolar harcadฤฑฤŸฤฑna ve kendisinin petrol fiyatlarฤฑnฤฑ makul bir seviyede tutma talebine oldukรงa olumlu yanฤฑt verdiklerine de dikkat รงekti. 

Trump, ABD istihbarat teลŸkilatlarฤฑnฤฑn KaลŸฤฑkรงฤฑ’nฤฑn ฤฐstanbul’daki Suudi Arabistan BaลŸkonsolosluฤŸu’nda nasฤฑl รถldรผrรผldรผฤŸรผ ve cinayeti kimin planladฤฑฤŸฤฑna dair kanฤฑtlarฤฑ incelemeye devam ettiklerini sรถzlerine ekledi.

Kral Salman ve oฤŸlu Veliaht Prens bin Salman’ฤฑn KaลŸฤฑkรงฤฑ’nฤฑn รถldรผrรผlmesine yรถnelik planlara iliลŸkin herhangi bir malumatฤฑ bulunduฤŸunu kesin bir dille reddettiklerini belirten Trump, “Ancak Veliaht Prensin bu trajik olaydan haberdar olmasฤฑ da elbette mรผmkรผn, belki haberi vardฤฑ, belki yoktu!” ifadelerini kullandฤฑ.

“Cinayete iliลŸkin tรผm gerรงekleri hiรงbir zaman รถฤŸrenemeyebiliriz” diyen ABD BaลŸkanฤฑ Trump, “Her halรผkarda bizim iliลŸkimiz Suudi Arabistan KrallฤฑฤŸฤฑ iledir. Onlar ฤฐran’a karลŸฤฑ รถnemli mรผcadelemizde รถnemli bir mรผttefik oldular. รœlkemizin, ฤฐsrail’in ve bรถlgedeki diฤŸer mรผttefiklerin รงฤฑkarlarฤฑnฤฑ korumak iรงin Suudi Arabistan ile partnerliฤŸimizi devam ettirmek istiyoruz” ifadelerini kullandฤฑ.

Trump ayrฤฑca Beyaz Saray’da gazetecilere yaptฤฑฤŸฤฑ aรงฤฑklamada Arjantin’deki G20 zirvesine katฤฑlmasฤฑ halinde Veliaht Prens bin Salman ile gรถrรผลŸebileceฤŸini belirtti. ABD BaลŸkanฤฑ ayrฤฑca Amerikan Merkezi Haberalma TeลŸkilatฤฑ CIA’in KaลŸฤฑkรงฤฑ cinayeti รผzerine hazฤฑrlamakta olduฤŸu raporun “nihai” olmadฤฑฤŸฤฑnฤฑ ifade etti.

ฤฐran’dan tepki: Utanรง verici

Trump’ฤฑn bu aรงฤฑklamalarฤฑna ilk tepki ฤฐran’dan geldi. ฤฐran DฤฑลŸiลŸleri Bakanฤฑ Cevad Zarif Twitter hesabฤฑ รผzerinden yaptฤฑฤŸฤฑ aรงฤฑklamada Trump’ฤฑn ifadelerini “utanรง vericiโ€ olarak niteledi. Zarif “Sayฤฑn Trump Suudi vahลŸetine iliลŸkin utanรง verici aรงฤฑklamasฤฑnฤฑn ilk paragrafฤฑnฤฑ tuhaf bir biรงimde aklฤฑna gelebilecek her tรผrlรผ kรถtรผlรผkten ฤฐran’ฤฑ sorumlu tutmaya ayฤฑrฤฑyor. Belki Kaliforniya’daki yangฤฑnlardan da biz sorumluyuzdur zira ormanlardaki tฤฑrmฤฑklama รงalฤฑลŸmalarฤฑna yardฤฑmcฤฑ olmadฤฑk, tฤฑpkฤฑ Finlerin yaptฤฑฤŸฤฑ gibi?โ€ ifadelerini kullandฤฑ.

Trump’a bir tepki de Demokrat Parti Senatรถrรผ Dianne Feinstein’dan geldi. Trump’ฤฑn Veliaht Prens bin Salman’ฤฑ “kasฤฑtlฤฑ cinayetten” รถtรผrรผ cezalandฤฑrmayacak olmasฤฑnฤฑn kendisini “ลŸoke ettiฤŸini” sรถyleyen Feinstein, gelecekte Suudi Arabistan’a yapฤฑlacak silah satฤฑลŸlarฤฑna onay vermeyeceฤŸini belirtti.

Cemal KaลŸฤฑkรงฤฑ cinayeti ABD DฤฑลŸiลŸleri Bakanฤฑ Mike Pompeo ile Tรผrkiye DฤฑลŸiลŸleri Bakanฤฑ Mevlรผt ร‡avuลŸoฤŸluโ€™nun Washingtonโ€™da yaptฤฑฤŸฤฑ gรถrรผลŸmede de gรผndem maddesiydi. Pompeo gรถrรผลŸme sonrasฤฑ yapฤฑlan basฤฑn toplantฤฑsฤฑnda Trump’ฤฑn aรงฤฑklamalarฤฑna destek vererek ABD’nin ulusal gรผvenlik รงฤฑkarlarฤฑna uygun politikalar benimsemesi gerektiฤŸini sรถyledi.

Veliaht Prensin cinayetten haberi olduฤŸu iddia edilmiลŸti

ABD basฤฑnฤฑna yansฤฑyan iddialarda Amerikan Merkezi ฤฐstihbarat TeลŸkilatฤฑโ€˜nฤฑn (CIA) KaลŸฤฑkรงฤฑ cinayetinin Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’ฤฑn emriyle gerรงekleลŸtirildiฤŸi sonucuna vardฤฑฤŸฤฑ bildirilmiลŸti.

Washington Post gazetesinin konuya yakฤฑn yetkililere dayandฤฑrdฤฑฤŸฤฑ haberinde CIA’in, 15 Suudi ajanฤฑn bu emri yerine yetirmek รผzere devlete ait uรงakla ฤฐstanbul’a gittiฤŸi ve KaลŸฤฑkรงฤฑ’yฤฑ Suudi Arabistan konsolosluฤŸunda รถldรผrdรผฤŸรผnรผ tespit ettiฤŸi รถne sรผrรผlmรผลŸtรผ. (DW)

Canlฤฑ Dรถviz Kurlarฤฑ

AdAlฤฑลŸ โ‚บSatฤฑลŸ โ‚บDฤŸลŸ.%
DOLAR 46.814646.82990.03%
EURO 53.522553.533-0.06%
JAPON YENฤฐ 3.4583.4660.52%
ฤฐSVฤฐร‡RE FRANKI 58.130958.1618-0.18%
STERLฤฐN 62.515162.526-0.04%
ร‡ฤฐN YUANI 6.89036.8922-0.1%
RUS RUBLESฤฐ 0.5950.5956-1.68%

Canlฤฑ Altฤฑn Fiyatlarฤฑ

Canlฤฑ Kripto Paralar

KriptoSonDฤŸลŸ. (%)
Bitcoin 62911.86 0.2133%
Ethereum 1769.34 0.2299%
Tether USDt 1.00 -0.0135%
BNB 581.40 1.5598%
Solana 80.64 0.2766%
USDC 1.00 -0.0026%
XRP 1.14 0.2541%
Dogecoin 0.08 1.1911%
Toncoin 1.76 -0.8551%
Cardano 0.18 -4.7654%
Shiba Inu 0.00 0.5898%
Avalanche 6.91 1.9069%

KรถลŸe Yazarlarฤฑ

Son Eklenen Haberler

Reklam