ลeker Yatฤฑrฤฑm Haziran ayฤฑ iรงinde dรถrt hisse senedi iรงin hedef fiyat ve tavsiyesini revize etti. ฤฐลte ลeker Yatฤฑrฤฑm’ฤฑn “AL” tavsiyesi verdiฤi 4 hisse senedi ve bunlarฤฑn kazandฤฑrma potansiyelleri
Doฤuล Otomotiv
03 Haziran 2024
1ร24โte marj gรถrรผnรผmรผnde bozulmaโฆ
Doฤuล Otomotiv 1ร24โte enflasyon muhasebesi (TMS29 etkisi) uygulanmฤฑล finansallarฤฑna gรถre, yฤฑllฤฑk %47,8โlik dรผลรผลle 2.977mn TL net kar aรงฤฑklamฤฑลtฤฑr (1ร23: 5.698mn TL net kar). Bu dรถnemde artan operasyonel giderler, iลtiraklerden รถzkaynak deฤerleme yรถntemiyle yazฤฑlan karฤฑn dรผลรผล gรถstermesi (1ร23: 1.671mn TL, 1ร24: 346mn TL) ve 668mn TLโlik parasal kaybฤฑn negatif etkisiyle 1ร24โte yฤฑllฤฑk bazda %47,8โlik dรผลรผลle net kar rakamฤฑ aรงฤฑklamฤฑลtฤฑr.
ลirketโin 1ร24โte toptan araรง satฤฑลlarฤฑnda (Skoda dahil) yฤฑllฤฑk %6โlฤฑk yรผkseliล meydana gelmiลtir (1ร23: 36.746 adet, 1ร24: 38.954 adet). EUR/TL paritesindeki yรผkseliลlerin araรง satฤฑล fiyatlarฤฑnฤฑ desteklemesi, model mixinin olumlu etkisi ve devam eden gรผรงlรผ iรง pazar performansฤฑyla Doฤuล Otomotiv 1ร24โte toptan araรง satฤฑลlarฤฑndaki yรผkseliลin de etkisiyle; TMS-29 etkisi dahil yฤฑllฤฑk %2โlik yรผkseliลle 34.120mn TL net satฤฑล rakamฤฑ (1ร23: 33.548mn TL) aรงฤฑklamฤฑลtฤฑr.
Doฤuล Otomotivโin 1ร24โte elde etmiล olduฤu %17,8โlik brรผt kar marjฤฑ yฤฑllฤฑk 4.8 yp dรผลรผล gรถstermiลtir. ลirketโin 1ร24โte, 1ร23โdeki %19,8 (6.627mn TL) olan FAVรK marjฤฑnฤฑn 6.5 yp altฤฑnda, %13,8 FAVรK marjฤฑ ve 4.721mn TL FAVรK aรงฤฑklamฤฑลtฤฑr.
2024 Beklentileri: ลirket, 2024 yฤฑlฤฑ iรงin yurtiรงi perakende pazarฤฑnฤฑn 900bin adet (รnceki: 700bin adet) (binek + hafif ticari + aฤฤฑr ticari) bandฤฑnda olmasฤฑnฤฑ beklerken Doฤuล Otomotiv markalฤฑ araรง satฤฑลฤฑnฤฑn ise 105.000 adet (รnceki: 95.000 adet) (Skoda hariรง) seviyesinde olmasฤฑnฤฑ beklemektedir. ลirketโin 2024 yฤฑlฤฑ yatฤฑrฤฑm harcamasฤฑ hedefi ise 4,7mlyr TL (รnceki: 4mlyr TL) seviyesindedir.
Doฤuล Otomotiv iรงin 1ร24 sonuรงlarฤฑnฤฑn ardฤฑndan hedef fiyatฤฑmฤฑz โ360,00 TLโyi ve โALโ รถnerimizi koruyoruz. 1ร24 sonuรงlarฤฑnฤฑn ลirket paylarฤฑ รผzerinde etkisinin kฤฑsa vadede negatif olacaฤฤฑnฤฑ dรผลรผnรผyoruz. ฤฐlerleyen dรถnemlerde ลirketโin iลtiraklerinden elde edeceฤi gelir katkฤฑsฤฑnฤฑn pozitif anlamda sรผrmesini tahmin ediyor, TรVTรRK gelirlerinin de ลirketโin satฤฑล performansฤฑnฤฑ destekleyici etki yaratmasฤฑnฤฑ bekliyoruz. รzkaynak deฤerlemesinden yazฤฑlan karlarฤฑn da olumlu etkisinin destekleyici olmaya devam edeceฤini dรผลรผnรผyoruz
>>SONRAKฤฐ HฤฐSSE: Akรงansa
[PAGE]
Akรงansa
3 Haziran 2024
Pazar dinamikleri ve fabrika revizyonlarฤฑnฤฑn etkisi finansal sonuรงlarฤฑ baskฤฑladฤฑ
Akรงansaโnฤฑn 1ร24 finansal sonuรงlarฤฑ TMS 29 โYรผksek Enflasyonlu Ekonomilerde Finansal Raporlamaโ Standardฤฑ uygulanarak enflasyon muhasebesine gรถre yeniden dรผzenlemiลtir. Sรถz konusu finansal tablolar ile รถnceki dรถneme ait karลฤฑlaลtฤฑrmalฤฑ tรผm tutarlar, TMS 29 uyarฤฑnca Tรผrk Lirasฤฑโnฤฑn genel satฤฑn alma gรผcรผnde meydana gelen deฤiลimlere gรถre dรผzeltilmiลtir. Okuduฤunuz bu raporda aksi belirtilmedikรงe bu esaslar รงerรงevesinde dรผzeltilmiล veriler kullanฤฑlmฤฑลtฤฑr.
ฤฐlk รงeyrekte Akรงansa, 1,6mn TL net kรขr aรงฤฑkladฤฑ, 1ร23โte ise net kรขr 641mn TL olarak gerรงekleลti. ลirket, 1ร24โte yatฤฑrฤฑm faaliyetlerinden 1,4mn TL tutarฤฑnda gelir elde ederken (1ร23: 93,5mn TL), 17,2mn TL tutarฤฑnda net finansal gelir elde etmiลtir (1ร23: 90,3mn TL net finansal gider). Tรผrk Lirasฤฑ cinsinden toplam satฤฑลlarฤฑn yaklaลฤฑk %80’sini oluลturan yurt iรงi satฤฑลlar, gรผรงlรผ iรง talebin etkisiyle bir รถnceki yฤฑla gรถre hacim bazฤฑnda artฤฑล gรถsterdi. Ancak bu รงeyrekte pazar dinamikleri ve fabrika revizyonlarฤฑnฤฑn etkisiyle, satฤฑล hacmindeki iyileลme ve enerji fiyatlarฤฑndaki duraฤanlฤฑฤฤฑn pozitif etkisi finansal sonuรงlara sฤฑnฤฑrlฤฑ olarak yansฤฑdฤฑ.
1ร24โte satฤฑล gelirleri geรงen yฤฑla gรถre %17 oranฤฑnda dรผลรผลle 4.339mn TL olarak gerรงekleลti (1ร23: 5.259mn TL). Akรงansa’nฤฑn ana pazarlarฤฑndaki gรผรงlรผ iรง talep devam ederek, yurt iรงi รงimento ve tรผrevleri satฤฑล hacmi 2024 yฤฑlฤฑnฤฑn ilk รงeyreฤinde yaklaลฤฑk %70โler seviyesinde gerรงekleลmiลtir. Toplam รงimento ve tรผrevleri satฤฑล hacmi 2024 yฤฑlฤฑnฤฑn ilk รงeyreฤinde geรงen yฤฑlฤฑn aynฤฑ dรถnemine gรถre %12 artฤฑล gรถsterirken, hazฤฑr beton satฤฑล hacmi ise %3 artฤฑล gรถstermiลtir.
ลirket, 2024 yฤฑlฤฑnฤฑn ilk รงeyreฤinde 470mn TL tutarฤฑnda FAVรK elde ederken (1ร23: 939mn TL), FAVรK marjฤฑ yฤฑllฤฑk bazda 7,0 puan daralarak %10,8 olarak gerรงekleลti (1ร23: FAVรK Marjฤฑ: %17,9). ลirket paylarฤฑ son รผรง ayda %5,5 oranฤฑnda dรผลรผล gรถstermiลtir. Relatif olarak baktฤฑฤฤฑmฤฑzda ise; son รผรง ayda BIST 100 endeksine gรถre %16,5 oranฤฑnda daha dรผลรผk performans gรถstermiลtir.
Akรงansa iรงin 210,60 TL seviyesinde bulunan 12 aylฤฑk pay baลฤฑna hedef fiyatฤฑmฤฑzฤฑ ve โALโ olan รถnerimizi koruyoruz. 31 Mayฤฑs 2024 pay kapanฤฑล fiyatฤฑna gรถre hedef fiyatฤฑmฤฑz %48 oranฤฑnda kazandฤฑrma potansiyeli taลฤฑmaktadฤฑr.
>>SONRAKฤฐ HฤฐSSE: ลiลecam
[PAGE]
ลiลecam
3 Haziran 2024
Hedef fiyatฤฑmฤฑzฤฑ koruyup, โALโ รถnerimizi sรผrdรผrรผyoruz
ลiลecamโnฤฑn 1ร24 finansal sonuรงlarฤฑ TMS 29 โYรผksek Enflasyonlu Ekonomilerde Finansal Raporlamaโ Standardฤฑ uygulanarak enflasyon muhasebesine gรถre yeniden dรผzenlemiลtir. Sรถz konusu finansal tablolar ile รถnceki dรถneme ait karลฤฑlaลtฤฑrmalฤฑ tรผm tutarlar, TMS 29 uyarฤฑnca Tรผrk Lirasฤฑโnฤฑn genel satฤฑn alma gรผcรผnde meydana gelen deฤiลimlere gรถre dรผzeltilmiลtir. Okuduฤunuz bu raporda aksi belirtilmedikรงe bu esaslar รงerรงevesinde dรผzeltilmiล veriler kullanฤฑlmฤฑลtฤฑr.
Buna gรถre, ลiลecam yฤฑlฤฑn ilk รงeyreฤinde 2.355mn TL net kรขr aรงฤฑkladฤฑ, 1ร23โte ise net kรขr 5.324mn TL olarak gerรงekleลti. Bรถylelikle net kรขr rakamฤฑ yฤฑllฤฑk bazda %55 oranฤฑnda dรผลรผล gรถstermiล oldu. ลirket, 1ร24โte 482mn TL tutarฤฑnda yatฤฑrฤฑm faaliyetlerinden net gelir (1ร23: 300mn TL) elde etmesine karลฤฑlฤฑk, 1.196mn TL tutarฤฑnda net finansal gider kaydetmiลtir (1ร23: 982mn TL).
1ร24โte satฤฑล gelirleri geรงen yฤฑlฤฑn aynฤฑ รงeyreฤine gรถre %16 oranฤฑnda dรผลรผลle 40.584mn TL olarak gerรงekleลti (1ร23: 48.556mn TL). Tรผrkiyeโden yapฤฑlan ihracat ve Tรผrkiye dฤฑลฤฑ รผretimlerden yapฤฑlan satฤฑลlarฤฑn toplamฤฑnฤฑ ifade eden uluslararasฤฑ satฤฑลlarฤฑn konsolide satฤฑลlar iรงindeki payฤฑ ise %61 seviyesinde gerรงekleลti.
ลiลecam, 1ร24โte 3.133mn TL tutarฤฑnda FAVรK elde ederken (1ร23: 8.595mn TL), FAVรK marjฤฑ yฤฑllฤฑk bazda 10,0 puan daralarak %7,7 olarak gerรงekleลti (1ร23: FAVรK Marjฤฑ: %17,7).
31 Mayฤฑs 2024 tarihi itibariyle ลiลecam paylarฤฑ son รผรง ayda %1,6 oranฤฑnda dรผลรผล gรถstermiลtir. Relatif olarak baktฤฑฤฤฑmฤฑzda ise; SISE son รผรง ayda BIST 100 endeksine gรถre %13,0 oranฤฑnda daha dรผลรผk performans gรถstermiลtir.
ndirgemiล nakit akฤฑmlarฤฑ (ฤฐNA) analizine %70 oranฤฑnda ve karลฤฑlaลtฤฑrฤฑlabilir uluslararasฤฑ benzer ลirket รงarpanlarฤฑ deฤerlemesine %30 oranฤฑnda aฤฤฑrlฤฑk vererek SISE iรงin 78,70 TL seviyesinde bulunan 12 aylฤฑk pay baลฤฑna hedef fiyatฤฑmฤฑzฤฑ koruyor ve โALโ olan รถnerimizi sรผrdรผrรผyoruz. 31 Mayฤฑs 2024 pay kapanฤฑล fiyatฤฑna gรถre hedef fiyatฤฑmฤฑz %58 kazandฤฑrma potansiyeli taลฤฑmaktadฤฑr.
>>SONRAKฤฐ HฤฐSSE: Vestel Beyaz Eลya
[PAGE]
Vestel Beyaz Eลya
11 Haziran 2024
Operasyonel marjlar gรผรงlenmeyi, global talep zayฤฑf seyrini sรผrdรผrdรผ
Vestel Beyaz, enflasyon muhasebesi (TMS-29 etkisi) uygulanmฤฑล finansallarฤฑna gรถre 1ร24 dรถneminde 617mn TL net kar elde etti (1ร23: 1.114mn TL, -%45). Maliyetlerdeki dรผลรผล sayesinde operasyonel karlฤฑlฤฑk gรผรงlenirken 1.383mn TL esas faaliyetlerden diฤer giderler ve net 850mn TL finansman gideri net karฤฑ baskฤฑladฤฑ. Bu dรถnemde 960mn TL parasal kazanรง kaydedilirken 37mn TL vergi gideri oluลtu.
ลirketโin TMS-29 etkisi dรขhil 1ร24 net satฤฑล gelirleri yurt dฤฑลฤฑ pazarlardaki zayฤฑflฤฑฤฤฑn bir yansฤฑmasฤฑ olarak geรงen yฤฑla gรถre %17 geriledi ve 13.974mn TL oldu. Yurt iรงi talep gรผรงlรผ seyrederken fiyat artฤฑลlarฤฑ ve rekabetรงi TL satฤฑล gelirlerini destekledi. 1ร24โde ihracat oranฤฑ 1ร23โdeki %72โden %62โye geriledi.
Hammadde maliyetlerinde ve lojistik maliyetlerde dรผลรผล operasyonel karlฤฑlฤฑฤฤฑ destekledi. Brรผt kar marjฤฑ %15,3 seviyesinde gerรงekleลti (1ร23: %9,6).
TMS-29 etkisi dahil FAVรK, 1ร23โdeki 1.067mn TLโden yฤฑllฤฑk %72 artฤฑลla 1.835mn TL seviyesine ulaลtฤฑ. FAVรK marjฤฑ %13,1 oldu (1ร23: %6,3). Net borรง dรผลรผk seviyelerde korunuyor.. ลirketin net borcu 2023 sonundaki 4.793mn TL seviyesinden 2024/03 dรถnemi sonunda 5.696mn TL seviyesine yรผkseldi.
Net Borรง/FAVรK rasyosu ise gรผรงlenen FAVรK sayesinde 0,61xโden 0,66xโe sฤฑnฤฑrlฤฑ yรผkseldi. Beyaz eลya sektรถrรผnde รถnรผmรผzdeki aylarda iรง talebin yรผksek baz etkisi, sฤฑkฤฑ para politikasฤฑ ve taksit kฤฑsฤฑtlarฤฑ nedeniyle normalleลeceฤini dรผลรผnรผyoruz. Global beyaz eลya talebinin ise 2024 yฤฑlฤฑnฤฑn ilk yarฤฑsฤฑnda zayฤฑf seyredeceฤini ancak daralmanฤฑn dรผลรผk baz etkisiyle yavaลlayacaฤฤฑnฤฑ dรผลรผnรผyoruz.
Beyaz eลya sektรถrรผ aรงฤฑsฤฑndan toparlanmanฤฑn global parasal gevลemeyle beraber 2024โรผn ikinci yarฤฑsฤฑndan itibaren gรถrรผlebileceฤini dรผลรผnรผyoruz. Vestel Beyaz aรงฤฑsฤฑndan satฤฑลlarฤฑnฤฑn ortalama %50’sini gerรงekleลtirdiฤi ana pazar olan Avrupaโda Haziran ayฤฑnda faiz indirimleri baลladฤฑ. Parasal gevลemenin hฤฑz kazanmasฤฑnฤฑn ardฤฑndan talepte canlanma bekliyoruz.
1ร24 finansallarฤฑ sonrasฤฑ, 12 aylฤฑk hedef fiyatฤฑmฤฑzฤฑ pay baลฤฑna 30,55 TL seviyesinde koruyoruz. Hedef fiyatฤฑmฤฑz %48 yรผkseliล potansiyeli taลฤฑrken, AL tavsiyemizi koruyoruz.







