BORSATEK.COM – New York borsasฤฑ hisse senedi endeksleri vadeli kontratlarฤฑ dรผลรผล sergiliyor. Temel enflasyon verileri ve bu hafta yapฤฑlmasฤฑ planlanan Fed toplantฤฑsฤฑ รถncesinde merkez bankasฤฑnฤฑn bu yฤฑlki para politikasฤฑnฤฑ gevลetme duruลuna iliลkin ipuรงlarฤฑnฤฑ beklemesi nedeniyle bu dรผลรผลรผn yaลandฤฑฤฤฑ ifade ediliyor.
Geรงen haftaki รงeliลkili Mayฤฑs verilerinin Tarฤฑm Dฤฑลฤฑ ฤฐstihdam rakamlarฤฑnฤฑn beklenenden daha gรผรงlรผ olduฤunu, iลsizliฤin daha da yรผkseldiฤini ve hanehalkฤฑ anketlerinin ekonomide zayฤฑflฤฑk iลaretleri ortaya รงฤฑkardฤฑฤฤฑnฤฑ gรถstermesinin ardฤฑndan endeksler Cuma gรผnรผ hafif dรผลรผลle kapanmฤฑลtฤฑ.
ลu sฤฑralarda vadeli piyasalarda Dow Jones Sanayi Endeksi yรผzde 0,2 S&P yรผzde 0,1 ve Nasdaq yรผzde 0.07 oranฤฑnda dรผลรผลle iลlem gรถrรผyor.







