Sunday Times’da yer alan habere gรถre Ford Avrupa kanadฤฑnda satฤฑลlarฤฑ yรผzde 20’den fazla dรผลen Mondeo, S-Max ve Galaxy modellerine son verirken 24 bin รงalฤฑลanฤฑ da iลten รงฤฑkarabilir.
Otomotiv devi Avrupa’da geรงtiฤimiz nisan-temmuz dรถneminde 73 milyon dolar zarar etmiลti. Bu zararฤฑn nedenleri arasฤฑnda olasฤฑ dizel yasaklarฤฑ sebebiyle bu tip modellere olan talebin azalmasฤฑ ve รผrรผn gamฤฑnda eskimeye baลlayan modeller gรถsteriliyor. Ayrฤฑca markanฤฑn ฤฐngiltere’de bulunan รถnemli รผretim tesislerinin Brexit’in sebep olabileceฤi olasฤฑ ek gรผmrรผk vergisi vb. etkilere maruz kalabileceฤi endiลesi de Ford’un Avrupa yapฤฑlanmasฤฑnฤฑ yeniden gรถz geรงirmeye yรถnlendiriyor.
Kรผresel รงapta 202 bin รงalฤฑลanฤฑ bulunan Detroitli otomotiv devinin, รงalฤฑลan sayฤฑsฤฑnฤฑ yรผzde 12 azaltabileceฤi dile getiriliyor. Yalnฤฑzca Birleลik Krallฤฑk’ta (ฤฐngiltere) รผretim, Ar&Ge, yรถnetim ve satฤฑล kanallarฤฑnda 12 bin รงalฤฑลanฤฑ bulunan ลirketin en bรผyรผk kฤฑyฤฑmฤฑ burada yapmasฤฑndan endiลe ediliyor.
Ford’un Avrupa’da ticari araรง รผssรผ ve en kรขrlฤฑ operasyonlarฤฑnฤฑn gerรงekleลtiฤi Otosan’ฤฑn ise bu geliลmelerden etkilenmiyor.







