Aรงฤฑlฤฑลta BIST 100 endeksi, รถnceki kapanฤฑลa gรถre 42,76 puan ve yรผzde 0,42 artarak 10.322,45 puana รงฤฑktฤฑ.
Bankacฤฑlฤฑk endeksi yรผzde 0,38 ve holding endeksi yรผzde 0,36 artฤฑล kaydetti. Sektรถr endeksleri arasฤฑnda en รงok kazandฤฑran yรผzde 1,99 ile biliลim olurken, en รงok kaybettiren yรผzde 0,17 ile sigorta oldu.
Dรผn, satฤฑcฤฑlฤฑ bir seyir izleyen Borsa ฤฐstanbul’da BIST 100 endeksi, gรผnรผ yรผzde 0,69 azalฤฑลla 10.279,69 puanla tamamladฤฑ.
Analistler, kรผresel pay piyasalarฤฑnda, ABD Merkez Bankasฤฑ’nฤฑn (Fed) bu yฤฑl faiz indirimlerine baลlayacaฤฤฑna iliลkin fiyatlamalarฤฑn gรผรงlenmesine karลฤฑn yol haritasฤฑna yรถnelik belirsizliklerle karฤฑลฤฑk bir seyir izlendiฤini ifade ederek, bugรผn รผlkede aรงฤฑklanacak istihdam raporu verilerinin yatฤฑrฤฑmcฤฑlarฤฑn odaฤฤฑna yerleลtiฤini sรถyledi.
รte yandan, dรผn aรงฤฑklanan Tรผrkiye Cumhuriyet Merkez Bankasฤฑ (TCMB) verilerine gรถre, yurt dฤฑลฤฑnda yerleลik kiลiler, 31 Mayฤฑs haftasฤฑnda 94,1 milyon dolarlฤฑk Devlet ฤฐรง Borรงlanma Senedi (DฤฐBS) alฤฑrken, yabancฤฑlarฤฑn DฤฐBS stoku 9 milyar 935,7 milyon dolarla Mart 2020’den bu yana en yรผksek seviyeye รงฤฑktฤฑ. Bรถylece yurt dฤฑลฤฑnda yerleลikler 2012’den bu yana ilk kez 10 hafta รผst รผste DฤฐBS’te alฤฑm tarafฤฑnda yer aldฤฑ.
Bankacฤฑlฤฑk Dรผzenleme ve Denetleme Kurumunun (BDDK) haftalฤฑk verilerine gรถre, Kur Korumalฤฑ Tรผrk lirasฤฑ Mevduat ve Katฤฑlma Hesaplarฤฑ (KKM) geรงen hafta yaklaลฤฑk 37 milyar lira azalarak, 2 ลubat haftasฤฑndan bu yana en gรผรงlรผ dรผลรผลรผnรผ kaydetti.
Bugรผn yurt iรงinde hazine nakit dengesi, yurt dฤฑลฤฑnda ise ABD’de istihdam raporu ve Avro Bรถlgesi’nde bรผyรผme verileri baลta olmak รผzere yoฤun veri gรผndeminin takip edileceฤini belirten analistler, teknik aรงฤฑdan BIST 100 endeksinde 10.400 ve 10.500 seviyelerinin direnรง, 10.300 ve 10.200 puanฤฑn destek konumunda olduฤunu kaydetti.







