ฤฐngiltere Merkez Bankasฤฑโndan yapฤฑlan aรงฤฑklamada, Para Politikasฤฑ Kuruluโnun para politikasฤฑ faizini 25 baz puan artฤฑrarak yรผzde 0,75’e รงฤฑkardฤฑฤฤฑ belirtildi.
Aรงฤฑklamada, faiz artฤฑrma kararฤฑnฤฑn kurul รผyelerinin oy birliฤi ile alฤฑndฤฑฤฤฑ kaydedildi.
ฤฐngiltere Merkez Bankasฤฑ, รถte yandan varlฤฑk alฤฑm hedefini deฤiลtirmeyerek 435 milyar sterlinde bฤฑraktฤฑ.
Para Politikasฤฑ Kurulu tutanaklarฤฑnda, mayฤฑs ayฤฑnda yayฤฑmlanan Enflasyon Raporuโndan bu yana ฤฐngiltereโde ekonomik gรถrรผnรผmรผn kurulun beklentileri ile uyumlu ลekilde ลekillendiฤi, son verilerin bu yฤฑlฤฑn ilk รงeyreฤindeki aktivite dรผลรผลรผnรผn geรงici olduฤunu gรถsterdiฤi belirtildi.
Bu yฤฑlฤฑn ikinci รงeyreฤinden itibaren toparlanmanฤฑn baลladฤฑฤฤฑ, istihdam piyasasฤฑnฤฑn sฤฑkฤฑlaลmaya devam ettiฤi vurgulanan tutanaklarda kรผresel talebin daha รถnce รถngรถrรผlen potansiyel oranฤฑn รผzerinde seyrettiฤi belirtilirken kรผresel finansal koลullarฤฑn da elveriลli olduฤunun altฤฑ รงizildi.
Tutanaklarda, tรผketici fiyat endeksinin haziran ayฤฑnda yรผzde 2,4 seviyesinde gerรงekleลerek halen bankanฤฑn yรผzde 2,0 seviyesinde hedefinin รผzerinde seyrettiฤi hatฤฑrlatฤฑldฤฑ.
รnรผmรผzdeki dรถnemde enflasyona etki eden dฤฑล etkenlerin hafiflemesinin beklendiฤi kaydedilen tutanaklarda buna raฤmen yerel fiyat artฤฑลlarฤฑnฤฑn enflasyona olan etkisinin artmasฤฑnฤฑn รถngรถrรผldรผฤรผ kaydedildi.







