Bank Of America analistlerine gรถre ABD hisse senetleri piyasasฤฑ iรงin en iyisi bรผyรผmedeki yavaลlamaya paralel olarak ลirket karlarฤฑnda yaลanan artฤฑล.
Bank Of America Securities tarafฤฑndan yayฤฑnlanan bir araลtฤฑrma notunda, ABD hisse senetleri piyasalarฤฑ iรงin en iyi senaryonun ekonomik bรผyรผmedeki yavaลlama yaลanฤฑrken, ลirket karlarฤฑnda artฤฑลฤฑn sรผrรผyor olmasฤฑ ลeklinde nitelendi.
Bofa’nฤฑn araลtฤฑrma notunda, “GSYฤฐH artฤฑลฤฑ ve istihdam piyasalarฤฑ yavaลlarken, ลirket karlarฤฑ artฤฑyor ve, Bofa’nฤฑn รผรง ayrฤฑ sayฤฑsal modeli de borsadaki yukarฤฑ trendin gรผรงlendiฤine iลaret ediyor” ifadeleri yer aldฤฑ.
S&P endeksi kapsamฤฑndaki ลirketlerinin yรผzde 97’si bilanรงolarฤฑnฤฑ aรงฤฑklamฤฑลken, hisse baลฤฑna ลirket karlarฤฑ yรผzde 7 oranฤฑnda artฤฑล gรถsterdi ki bu orana dair beklentiler yรผzde 3 seviyesindeydi.
Raporda, “Tarihi verilere bakฤฑlacak olursa, GSYฤฐH artฤฑลฤฑndaki yavaลlama ile ลirket karlarฤฑndaki artฤฑลฤฑn birleลtiฤi bu gibi durumlar hisse senedi piyasalarฤฑ aรงฤฑsฤฑndan en iyi ortamฤฑ oluลturmuลtur.Bu durum bรผyรผk รถlรงรผde hizmet sektรถrรผndeki daralmaya karลฤฑn imalat sektรถrรผndeki toparlanmadan kaynaklanmaktadฤฑr.” denildi.







