Dolar/TL, haftaya yatay seyirle baลlamasฤฑnฤฑn ardฤฑndan 3,7730 seviyesinde dengelendi.
Geรงen haftanฤฑn son iลlem gรผnรผnde ABD’de aรงฤฑklanan istihdam raporundaki veriler, ABD Merkez Bankasฤฑ’nฤฑn (Fed) faizleri 2018’de รถngรถrรผlenden daha fazla artฤฑrabileceฤi beklentilerini yรผkseltti. Kรผresel piyasalarda dolara olan talebin artmasฤฑyla cuma gรผnรผ 3,7764’e kadar yรผkselen dolar/TL, gรผnรผ รถnceki kapanฤฑลa gรถre yรผzde 1,2 artฤฑลla 3,7748’den tamamladฤฑ.
Dolar/TL, haftanฤฑn ilk gรผnรผne yatay bir seyirle baลlamasฤฑnฤฑn ardฤฑndan saat 09.45 itibarฤฑyla 3,7730 seviyesinde dengelendi. Aynฤฑ dakikalarda avro/TL yรผzde 0,02 azalฤฑลla 4,6975, sterlin/TL ise yรผzde 0,07 yรผkseliลle 5,3295’ten iลlem gรถrรผyor.
Analistler, bugรผn yurt iรงinde aรงฤฑklanacak enflasyon verisinin yatฤฑrฤฑmcฤฑlarฤฑn odaฤฤฑnda olacaฤฤฑnฤฑ, yurt dฤฑลฤฑnda ise Almanya, Avro Bรถlgesi ve ABD’de hizmet sektรถrรผ PMI verilerinin takip edileceฤini belirtti.
Teknik aรงฤฑdan dolar/TL’de 3,8000 seviyesinin direnรง konumunda bulunduฤunu kaydeden analistler, 3,7340 seviyesinin ise destek olarak izleneceฤini dile getirdi.
AA Finans’ฤฑn gerรงekleลtirdiฤi ankete katฤฑlan ekonomistler, ocak ayฤฑnda Tรผketici Fiyat Endeksi’nin (TรFE) yรผzde 1,36 artmasฤฑnฤฑ bekliyor. Ekonomistlerin ocak ayฤฑ enflasyon beklentilerinin ortalamasฤฑna (yรผzde 1,36) gรถre, bir รถnceki ay yรผzde 11,92 olan yฤฑllฤฑk enflasyonun yรผzde 10,72’ye dรผลeceฤi รถngรถrรผlรผyor.







