ABD, Hong Kong, ฤฐtalya , Lรผksemburg ve Avusturya gibi รผlkelerde 780 milyon dolarlฤฑk fon yรถneten ฤฐMA Grup, Birleลik Arap Emirlikleri’nden (BAE) KMK Investment ile Tรผrkiye’deki projelere yรถnelik kullanฤฑlmak รผzere 5 milyar dolarlฤฑk bir fon anlaลmasฤฑna imza attฤฑ.
Anlaลma, ฤฐMA Grup Yรถnetim Kurulu Baลkanฤฑ Derya Baฤcฤฑ ile KMK Investment Yรผrรผtme Direktรถrรผ Dr. Omar Ibrahim Khader tarafฤฑndan imzalandฤฑ. ฤฐmza tรถreninde konuลan Derya Baฤcฤฑ, “Her iyi fikir yatฤฑrฤฑma deฤer” sloganฤฑ ile yola รงฤฑktฤฑklarฤฑnฤฑ belirterek, sektรถr ayrฤฑmฤฑ gรถzetmeksizin Tรผrkiye’deki her projeye destek verileceฤini bildirdi. Baฤcฤฑ, bu kapsamda, eฤitim, saฤlฤฑk, enerji, inลaat gibi sektรถrlerin yer alabileceฤinin altฤฑnฤฑ รงizerken, “Genรง ve dinamik nรผfusu, aktif sermayesi ve geniล yatฤฑrฤฑm yelpazesi ile yenilikรงi, karlฤฑ ve fark yaratan projelere imkan saฤlayan Tรผrkiye, grubumuz iรงin ortaklฤฑk yapabileceฤimiz projeler aรงฤฑsฤฑndan รงok elveriลli bir รผlke” diye konuลtu.
Tรผrkiye’de geleneksel finansman kurumlarฤฑ olan bankalarฤฑn kredi faiz oranlarฤฑnฤฑn yรผksek olmasฤฑnฤฑn, ลirketleri yรผksek maliyetli ve kฤฑsa vadeli fonlarฤฑ kullanarak uzun vadeli yatฤฑrฤฑmlarฤฑ finanse etme konusunda zorladฤฑฤฤฑna iลaret eden Baฤcฤฑ, birรงok iyi fikir ve projenin gerekli sermaye desteฤi olmadฤฑฤฤฑnda daha baลlamadan sona erdiฤini, bunu da bir anlamda รผlke ekonomisi iรงin kayฤฑp olduฤunu anlattฤฑ. ฤฐMA Grup’un dรผnyanฤฑn รถnemli coฤrafyalarฤฑnda toplam 780 milyon euro tutarฤฑnda รงeลitli sektรถrlerde fon yรถnettiฤinin altฤฑnฤฑ รงizen Baฤcฤฑ, yatฤฑrฤฑm desteฤine ihtiyaรง duyan, vizyon sahibi giriลimcilerin ve ลirketlerin projelerine ortak olarak iyi fikirlerin hayata geรงirilmesine yardฤฑmcฤฑ olduklarฤฑnฤฑ aktardฤฑ. Baฤcฤฑ, “Projelerin potansiyelleri olduฤu kadar risklerini de paylaลฤฑyoruz. Ayฤฑn zamanda รผlke ekonomisine katkฤฑda bulunuyoruz” dedi.
Proje yatฤฑrฤฑmlarฤฑ kapsamฤฑnda ortaklฤฑklarฤฑnฤฑ sadece finansal olarak deฤil, ayฤฑn zamanda global tecrรผbelerini de paylaลtฤฑklarฤฑna deฤinen Baฤcฤฑ, รงok yรถnlรผ bir dayanฤฑลma gerรงekleลtirdiklerini aktardฤฑ.
Baฤcฤฑ, ayrฤฑca Tรผrkiye’de bir Giriลim Sermayesi Yatฤฑrฤฑm Ortaklฤฑฤฤฑ kurmak iรงin Sermaye Piyasasฤฑ Kurulu’na baลvuruda bulunduklarฤฑ bilgisini verdi.
YURT ฤฐรฤฐ VE YURT DIลINDAN 950 DAVETLฤฐ KATILDI
ฤฐstanbul Hilton Convention Center’de gerรงekleลtirilen ฤฐMA Grup aรงฤฑlฤฑล seramonisi ve imza tรถrenine yurtiรงi ve yurtdฤฑลฤฑndan, iล ve fi nans dรผnyasฤฑndan 950 davetli katฤฑldฤฑ. ฤฐMA Grup ile KMK Investment arasฤฑndaki protokole, ฤฐMA Grup Yรถnetim Kurulu Baลkanฤฑ Derya Baฤcฤฑ, ฤฐMA Grup Yรถnetim Kurulu Baลkan Yardฤฑmcฤฑsฤฑ Ahmet รฤฑnar ile KMK Investment Yรผrรผtme Direktรถrรผ Dr. Omar Ibrahim Khader imza attฤฑlar. (Dรผnya)
5 milyar dolarlฤฑk fon Tรผrkiye’ye geliyor
ฤฐMA Grup, Birleลik Arap Emirlikleri`nden KMK Investment ile Tรผrkiye`deki projelere yรถnelik kullanฤฑlmak รผzere 5 milyar dolarlฤฑk fon anlaลmasฤฑ imzaladฤฑ.







