Apple’ฤฑn piyasa deฤeri yaklaลฤฑk 900 milyar dolar. Perลembe gรผnรผ yayฤฑnlanan en son รผรง aylฤฑk mali rapora gรถre ลirketin nakit ve nakit benzerleri varlฤฑklarฤฑ 268,9 milyar dolarฤฑ bulunuyor.
Ve Appleโฤฑn bรผyรผyen bu nakit yฤฑฤฤฑnฤฑna raฤmen, CEO Tim Cook en yeni akฤฑllฤฑ telefonda dรถrt rakamlฤฑ fiyat etiketini savunuyor.
Dรผn ABD, Rusya, ฤฐngiltere gibi รผlkelerde 999 dolardan satฤฑลa sunulan iPhone X’in pahalฤฑ olduฤu eleลtirilerine ลirketin bir numaralฤฑ isminden yanฤฑt geldi.
Cook, โBir iPhone X satฤฑn almak, kaliteli kahve satฤฑn almakla eลdeฤerโ dedi.
iPhone X’i ayda 33 dolara satฤฑn almanฤฑn mรผmkรผn olduฤunun altฤฑnฤฑ รงizen Cook, bunun bir ay boyunca alฤฑnan kahvenin toplam fiyatฤฑndan daha az olduฤunu savundu.
Teknoloji ลirketinin yรถneticisi, fiyatฤฑn รผrรผnรผn kalitesini yansฤฑttฤฑฤฤฑnฤฑ ve daha fazla รผcretlendirme yapmaktan ziyade; sattฤฑฤฤฑmฤฑz รผrรผnรผn deฤerine gรถre bir fiyat oluลturduklarฤฑnฤฑ sรถyledi.







