Tรผrkiye Giyim Sanayicileri Derneฤi (TGSD) Baลkanฤฑ ลeref Fayat, 15 Temmuz’da yaลanan darbe giriลimi ve takip eden sรผreรงte yabancฤฑ alฤฑcฤฑlarฤฑn รผlkeye gelme sฤฑklฤฑklarฤฑnฤฑn รงok azaldฤฑฤฤฑnฤฑ ve Tรผrkiye’de katma deฤerli รผrรผn ihracatฤฑnฤฑn yรผksek adetli ama katma deฤeri dรผลรผk olana kaymaya baลladฤฑฤฤฑnฤฑ sรถyledi. Bunun รถnรผne geรงmek iรงin yeni bir modeli hayata geรงireceklerini ifade eden Fayat, “Ekimde ‘Why Turkey’ konulu bir konferans dรผzenliyoruz. Burada neden Tรผrkiye’de รผretim yapฤฑlmasฤฑ gerektiฤini yabancฤฑ alฤฑm gruplarฤฑna ve distribรผtรถrlere anlatacaฤฤฑz. Yapacaฤฤฑmฤฑz ikili iล gรถrรผลmelerinde dรผnyaca รผnlรผ ฤฐtalyan markalarฤฑn distribรผtรถrlerini de aฤฤฑrlayacaฤฤฑz. รnlรผ ฤฐtalyan markalarฤฑn รผretimlerini Tรผrkiye’de yaptฤฑrฤฑp Ortadoฤu ve Kรถrfez รผlkelerine satฤฑลฤฑnฤฑ saฤlamak iรงin รงalฤฑลฤฑyoruz. Bunu baลarabilirsek yeniden katma deฤerli ihracata dรถnebiliriz” diye konuลtu.
KAPI KAPI DOLAลACAฤIZ
ฤฐkili gรถrรผลmelerde 3-4 milyar dolarlฤฑk iล anlaลmasฤฑna imza atฤฑlmasฤฑnฤฑ hedeflediklerini vurgulayan Fayat, “Tรผrkiye’ye gรผvenlik gerekรงesiyle gelmek istemeyen mรผลterinin ayaฤฤฑna gitmeye de devam edeceฤiz” dedi.
YERฤฐNDE TEลVฤฐK ฤฐHRACAT KAYBINI KAPATIR
2016’da yaลanan sฤฑkฤฑntฤฑlฤฑ sรผrecin ardฤฑndan ihracat hedefinin yรผzde 7-8 altฤฑnda gerรงekleลtiฤini ve sektรถrรผn 1 milyar dolar eksi yazdฤฑฤฤฑnฤฑ ifade eden Fayat, “Bu durum 2017’nin ilk altฤฑ ayฤฑnda da devam etti. Buna raฤmen Cumhuriyet tarihinin en bรผyรผk teลvikleri verildi. Bu รงok deฤerli. Ancak teลvik almak iรงin Doฤu ve Gรผneydoฤu illerine yatฤฑrฤฑm รถne รงฤฑkarฤฑldฤฑ. Yatฤฑrฤฑmฤฑn artmasฤฑ iรงin en azฤฑndan 1 yฤฑl yerinde teลvik verilmesi gerekiyor” dedi. Bu sรผrede ลirketlerin hazฤฑrlฤฑk yapacaฤฤฑnฤฑn altฤฑnฤฑ รงizen Fayat, “Bu yabancฤฑ yatฤฑrฤฑmcฤฑ iรงin de รงok รถnemli” diye konuลtu. (sabah)







