Borsa, halka arzlar, dรถviz, kripto para, hisse รถnerileri

Tรผrk askeri Katar’da konuลŸlanacak

Tรผrk askerlerinin konuลŸlandฤฑrฤฑlmasฤฑna iliลŸkin kanun tasarฤฑsฤฑ ve Tรผrkiye ile Katar Arasฤฑnda Jandarma EฤŸitim ve ร–ฤŸretimine ฤฐliลŸkin ฤฐลŸbirliฤŸi Protokolรผ kabul edildi
Tรผrk askeri Katar'da konuลŸlanacak Borsatek

TBMM Genel Kurulunda, Tรผrkiye ile Katar Arasฤฑnda Katar Topraklarฤฑnda Tรผrk Kuvvetlerinin KonuลŸlandฤฑrฤฑlmasฤฑna ฤฐliลŸkin Uygulama AnlaลŸmasฤฑ ile AnlaลŸmanฤฑn Tadili Hakkฤฑnda Protokolรผn Onaylanmasฤฑnฤฑn Uygun BulunduฤŸuna Dair Kanun Tasarฤฑsฤฑ kabul edildi.

Kanunun gerekรงesinde, 28 Nisan 2016 tarihinde Doha’da imzalanan “Tรผrkiye Cumhuriyeti Hรผkรผmeti ile Katar Devleti Hรผkรผmeti Arasฤฑnda Katar Topraklarฤฑnda Tรผrk Kuvvetlerinin KonuลŸlandฤฑrฤฑlmasฤฑna ฤฐliลŸkin Uygulama AnlaลŸmasฤฑโ€ ile egemenlik, eลŸitlik, karลŸฤฑlฤฑklฤฑ saygฤฑ รผzerine ve ulusal mevzuat ile uluslararasฤฑ hukukun kapsamฤฑ dahilinde, Katar’ฤฑn askeri kurumlarฤฑnฤฑn modernizasyonu; askeri eฤŸitim ve รถฤŸretim alanฤฑnda iลŸ birliฤŸinin รงeลŸitlendirilmesi; tatbikat, eฤŸitim ve รถฤŸretim vasฤฑtasฤฑyla Katar Silahlฤฑ Kuvvetlerinin savunma imkan ve kabiliyetlerinin geliลŸtirilmesinin desteklenmesi ve icra edilecek mรผลŸterek eฤŸitim ve tatbikatlar ile iki รผlkenin birlikte รงalฤฑลŸabilirlik ve eลŸgรผdรผmรผnรผn artฤฑrฤฑlarak bรถlgesel ve kรผresel barฤฑลŸa katkฤฑ saฤŸlanmasฤฑnฤฑn amaรงlandฤฑฤŸฤฑ belirtildi.

ฤฐki tarafฤฑn yazฤฑlฤฑ mutabakatฤฑ ile uygun bulunacak diฤŸer gรถrevlerin yerine getirilebilmesi maksadฤฑyla iลŸ birliฤŸi uygulamasฤฑnฤฑn ayrฤฑntฤฑlarฤฑnฤฑn, mรผteakiben akdedilecek protokoller ve diฤŸer dรผzenlemelerin de anlaลŸmayla belirlenmesinin hedeflendiฤŸi kaydedildi.

“Misyon” baลŸlฤฑฤŸฤฑnda birliฤŸin asli gรถrevi “gerรงekleลŸtirilecek mรผลŸterek, birleลŸik tatbikatlar ve eฤŸitimler vasฤฑtasฤฑyla Katar’ฤฑn savunma imkan ve kabiliyetlerinin geliลŸtirilmesini desteklemek; her iki tarafฤฑn da mutabakatฤฑna tabi olarak, diฤŸer รผlkelerin silahlฤฑ kuvvetleri ile eฤŸitim, tatbikatlar icra etmek ve รผzerinde mutabฤฑk kalฤฑnacak terรถrizmle mรผcadele ile uluslararasฤฑ barฤฑลŸฤฑ destekleme harekatlarฤฑna katkฤฑ saฤŸlamak ve iki tarafฤฑn yazฤฑlฤฑ mutabakatฤฑ ile uygun bulunacak diฤŸer gรถrevler” olarak tanฤฑmlanฤฑyor.

Jandarma EฤŸitim ve ร–ฤŸretimine ฤฐliลŸkin ฤฐลŸbirliฤŸi Protokol de kabul edildi

TBMM Genel Kurulunda, Tรผrkiye ile Katar Arasฤฑnda Jandarma EฤŸitim ve ร–ฤŸretimine ฤฐliลŸkin ฤฐลŸbirliฤŸi Protokolรผ’nรผn Onaylanmasฤฑnฤฑn Uygun BulunduฤŸuna Dair Kanun Tasarฤฑsฤฑ kabul edildi.

Kanunun gerekรงesinde, Tรผrkiye Cumhuriyeti ฤฐรงiลŸleri BakanlฤฑฤŸฤฑ ile Katar Devleti ฤฐรงiลŸleri BakanlฤฑฤŸฤฑ arasฤฑnda 25 Aralฤฑk 2001 tarihinde imzalanan Gรผvenlik ฤฐลŸbirliฤŸi AnlaลŸmasฤฑ hรผkรผmleri รงerรงevesinde, “Tรผrkiye Cumhuriyeti Hรผkรผmeti ile Katar Devleti Hรผkรผmeti Arasฤฑnda Jandarma EฤŸitim ve ร–ฤŸretimine ฤฐliลŸkin ฤฐลŸbirliฤŸi Protokolรผ”nรผn 02 Aralฤฑk 2015 tarihinde Doha’da imzalandฤฑฤŸฤฑ hatฤฑrlatฤฑldฤฑ.

Tรผrkiye Cumhuriyeti Jandarma Genel KomutanlฤฑฤŸฤฑ ile Katar Devleti ฤฐรง Gรผvenlik Kuvvetleri arasฤฑnda tesis edilecek iลŸ birliฤŸinin prensip ve รงerรงevesini belirlemek maksadฤฑyla hazฤฑrlanan protokol ile eฤŸitim faaliyetlerinin planlama, koordinasyon ve icrasฤฑna iliลŸkin hususlar ve taraflarฤฑn gรถrev ve sorumluluklarฤฑ belirlendiฤŸi kaydedildi.

ฤฐki รผlke protokol รงerรงevesinde ลŸu alanlarda iลŸ birliฤŸi yapฤฑlacak:

– Birlik, karargah ve kurumlara ziyaretler,

– Taraflarฤฑn okul, eฤŸitim merkezi ve birliklerinde karลŸฤฑlฤฑklฤฑ verilecek eฤŸitim (lisan eฤŸitimi dahil) ve รถฤŸretim,

– ฤฐรง gรผvenlik eฤŸitimi, kaรงakรงฤฑlฤฑk ve organize suรงlarla mรผcadele eฤŸitimi, toplumsal olaylara mรผdahale eฤŸitimi, askeri kolluk gรถrevlerine yรถnelik eฤŸitimler ve mobil eฤŸitim timi gรถrevlendirmeleri,

– Her iki tarafฤฑn birlik, karargah ve kurumlarฤฑnda verilecek gรถrev baลŸฤฑ eฤŸitimi,

– Taraflarฤฑn okul, eฤŸitim merkezi ve birliklerinde karลŸฤฑlฤฑklฤฑ verilecek kurslar,

– EฤŸitimde kullanฤฑlan teรงhizat ve eฤŸitim yardฤฑmcฤฑ malzemelerinin geliลŸtirilmesinde karลŸฤฑlฤฑklฤฑ yardฤฑmlaลŸma,

– MรผลŸterek konularda tecrรผbe ve bilgi mรผbadelesi ile teknolojik iลŸ birliฤŸi,

– EฤŸitim-รถฤŸretim ve teknik-lojistik konularda bilgi ve tecrรผbe aktarฤฑmฤฑ maksadฤฑyla “danฤฑลŸmanlฤฑk hizmeti” saฤŸlanmasฤฑ,

– Genelkurmay BaลŸkanlฤฑฤŸฤฑna baฤŸlฤฑ eฤŸitim ve รถฤŸretim kurumlarฤฑnda eฤŸitim, รถฤŸretim ve kurs gรถrmek รผzere personel gรถnderilmesi.

Canlฤฑ Dรถviz Kurlarฤฑ

AdAlฤฑลŸ โ‚บSatฤฑลŸ โ‚บDฤŸลŸ.%
DOLAR 46.852646.8670.02%
EURO 53.488353.52780.02%
JAPON YENฤฐ 3.4583.4680.12%
ฤฐSVฤฐร‡RE FRANKI 57.928257.9688-0.02%
STERLฤฐN 62.597262.63040.03%
ร‡ฤฐN YUANI 6.88696.89020.05%
RUS RUBLESฤฐ 0.61270.61290.05%

Canlฤฑ Altฤฑn Fiyatlarฤฑ

Canlฤฑ Kripto Paralar

KriptoSonDฤŸลŸ. (%)
Bitcoin 62609.41 -1.3629%
Ethereum 1744.00 -1.9944%
Tether USDt 1.00 -0.0163%
BNB 569.32 -1.9121%
Solana 78.51 -3.6128%
USDC 1.00 -0.0033%
XRP 1.09 -3.6729%
Dogecoin 0.07 -3.9071%
Toncoin 1.58 -9.6836%
Cardano 0.17 -5.973%
Shiba Inu 0.00 -1.4709%
Avalanche 6.38 -6.2857%

KรถลŸe Yazarlarฤฑ

Son Eklenen Haberler

Reklam