Borsa, halka arzlar, dรถviz, kripto para, hisse รถnerileri

SayฤฑลŸtay BaลŸkanฤฑ’ndan Varlฤฑk Fonu aรงฤฑklamasฤฑ

SayฤฑลŸtay BaลŸkanฤฑ BaลŸ, "Varlฤฑk Fonunun portfรถyรผnde yer alฤฑp normal ลŸartlarda SayฤฑลŸtayฤฑn denetimine tabi olan kurumlar, yine tarafฤฑmฤฑzca denetlenmeye devam edecek" dedi.
SayฤฑลŸtay BaลŸkanฤฑ'ndan Varlฤฑk Fonu aรงฤฑklamasฤฑ Borsatek

SayฤฑลŸtay BaลŸkanฤฑ BaลŸ, “Varlฤฑk Fonunun portfรถyรผnde yer alฤฑp normal ลŸartlarda SayฤฑลŸtayฤฑn denetimine tabi olan kurumlar, yine tarafฤฑmฤฑzca denetlenmeye devam edecek” dedi.

SayฤฑลŸtay BaลŸkanฤฑ Ahmet Seyit BaลŸ, Varlฤฑk Fonunun denetimi konusunda, hisseleri fona devrolan ve fonun yรถnetimindeki aktiflerin รถnemli olduฤŸunu sรถyledi.

Varlฤฑk fonunun รงalฤฑลŸanlarฤฑ ve kendisine ait bir bรผtรงesi olacaฤŸฤฑna iลŸaret eden BaลŸ, fonun, mevzuatฤฑ uyarฤฑnca kendisini baฤŸฤฑmsฤฑz bir denetim firmasฤฑna denetlettirmesi gerektiฤŸini, uluslararasฤฑ yatฤฑrฤฑmcฤฑ aรงฤฑsฤฑndan baฤŸฤฑmsฤฑz denetim raporunun รถnemli olduฤŸunu kaydetti.

Fonun esas amacฤฑnฤฑn bir ลŸekilde yabancฤฑ yatฤฑrฤฑmcฤฑyฤฑ Tรผrkiye’ye รงekmek olduฤŸunu sรถyleyen BaลŸ, “Yapฤฑlacak yatฤฑrฤฑm projelerinin finansmanฤฑ iรงin birtakฤฑm menkul kฤฑymet ihraรง etmek ise fonun portfรถyรผnde yer alan kurumlar ve onlarฤฑn hisseleri, o hisseler dayanak gรถsterilerek รงฤฑkarฤฑlacak yeni menkul kฤฑymetler aรงฤฑsฤฑndan hisseleri fona devredilmiลŸ olan kuruluลŸlarฤฑn denetleniyor olmasฤฑ รถnemli” diye konuลŸtu.

BaลŸ, bu bakฤฑลŸ aรงฤฑsฤฑyla bakฤฑldฤฑฤŸฤฑnda fonun portfรถyรผnde yer alฤฑp normal ลŸartlarda SayฤฑลŸtayฤฑn denetimine tabi olan kurumlarฤฑn, yine SayฤฑลŸtay tarafฤฑndan denetlenmeye devam edileceฤŸini vurguladฤฑ.

“SayฤฑลŸtayฤฑn denetimi aรงฤฑsฤฑnda fark eden bir ลŸey yok”

Varlฤฑk Fonu bรผnyesindeki ร‡aykur’un, Milli Piyango’nun ve KฤฐT’lerden yรผzde 51โ€™i devlet payฤฑnฤฑ saฤŸlayanlarฤฑn SayฤฑลŸtayฤฑn denetimine tabi olduฤŸunu hatฤฑrlatan BaลŸ, bu kurumlarda SayฤฑลŸtay’ฤฑn denetimlerinin bugรผn itibarฤฑyla da devam ettiฤŸini belirterek ลŸunlarฤฑ sรถyledi:

“Bizim aรงฤฑmฤฑzdan fark eden bir ลŸey olmadฤฑ, denetimlerimiz zaten devam ediyordu bugรผn de devam ediyor, raporlarฤฑmฤฑzฤฑ Meclise sunacaฤŸฤฑz. Fonun portfรถyรผne giren kurumlar itibarฤฑyla bakmak lazฤฑm, o kurumlar SayฤฑลŸtay denetimine tabiyse zaten denetimler devam ediyor. O kฤฑsฤฑmda herhangi bir deฤŸiลŸiklik yok. Kurumlar fona devrolunca SayฤฑลŸtay denetiminden รงฤฑkacak algฤฑsฤฑ doฤŸru deฤŸil. ร‡รผnkรผ bugรผn itibarฤฑyla kanun รงฤฑkmadan รถnce denetim aรงฤฑsฤฑndan nasฤฑl bir sistematik varsa biz aynen denetime devam ediyoruz. Fonun idari iลŸlemleri dฤฑลŸฤฑnda SayฤฑลŸtay denetimini etkileyen bir husus yok.”

Canlฤฑ Dรถviz Kurlarฤฑ

AdAlฤฑลŸ โ‚บSatฤฑลŸ โ‚บDฤŸลŸ.%
DOLAR 46.808246.878-0.01%
EURO 53.279153.6523-0.05%
JAPON YENฤฐ 3.4523.4670%
ฤฐSVฤฐร‡RE FRANKI 57.866558.0173-0.03%
STERLฤฐN 62.534162.69970.04%
ร‡ฤฐN YUANI 6.87926.89080%
RUS RUBLESฤฐ 0.61240.61280.02%

Canlฤฑ Altฤฑn Fiyatlarฤฑ

Canlฤฑ Kripto Paralar

KriptoSonDฤŸลŸ. (%)
Bitcoin 63403.02 -1.19%
Ethereum 1774.93 -2.0391%
Tether USDt 1.00 -0.0025%
BNB 578.64 -1.7254%
Solana 80.78 -2.2834%
USDC 1.00 0.0031%
XRP 1.12 -3.1056%
Dogecoin 0.07 -4.3588%
Toncoin 1.64 -8.4427%
Cardano 0.18 -5.427%
Shiba Inu 0.00 -0.691%
Avalanche 6.71 -3.8726%

KรถลŸe Yazarlarฤฑ

Son Eklenen Haberler

Reklam