Doktor Kฤฑyamet olarak da bilenen dรผnyaca รผnlรผ yatฤฑrฤฑmcฤฑ Marc Faber, Tรผrk Lirasฤฑ’nฤฑn gรผรงleneceฤini ve dolar/TL’nin 3,10 seviyesine geleceฤini รถngรถrdรผ.
Faber, TL tahvil aฤฤฑrlฤฑฤฤฑnฤฑ artmayฤฑ dรผลรผnmediฤini de belirtti. Faber, Tรผrkiyeโdeki banka ve ลirketlerin tahvillerine sahip olduฤunu, bununla birlikte portfรถyรผndeki TL bazlฤฑ tahvil miktarฤฑnฤฑ ลu aลamada artฤฑrmayฤฑ dรผลรผnmediฤini aรงฤฑkladฤฑ.
Hisse senetleri ile ilgili deฤerlendirmelerde de bulunan Faber, “Merkez bankalarฤฑnฤฑn bastฤฑฤฤฑ paralar ABD hisse senetlerine, tahvillerine, dolara ve gayrimenkullerine girdi. Bu durumun tersine dรถnmesini bekliyorum” diye konuลtu.
Petrol fiyatlarฤฑnฤฑn Ortadoฤu’daki siyasi duruma baฤlฤฑ olacaฤฤฑna dikkat รงeken Faber, uzun zamandฤฑr fiyatlarla ilgili beklentisinin 40-60 dolar arasฤฑnda olduฤunu sรถyledi.
Faber altฤฑn ve diฤer metallerin durumu ile ilgili olarak da yorum yaptฤฑ. Merkez bankalarฤฑnฤฑn bastฤฑklarฤฑ paranฤฑn ลu ana kadar Apple, Amazon, Google, Tesla ve benzeri hisselere ve Bitcoin gibi sanal kurlara gittiฤini belirten Faber henรผz deฤerli metallere bir giriล olmadฤฑฤฤฑnฤฑ, bu enstrรผmanlarda kฤฑrฤฑlma yaลanฤฑnca altฤฑn ve diฤer deฤerli metallerin parlamasฤฑnฤฑ beklediฤini sรถyledi.







