TBMM Anayasa Komisyonu Baลkanฤฑ Mustafa ลentop, baลkanlฤฑk sistemini รถngรถren anayasa deฤiลiklik teklifinin Meclis’te kabul edilmemesi halinde seรงim olacaฤฤฑnฤฑ sรถyledi.
MHP Genel Baลkanฤฑ Devlet Bahรงeli de dรผn akลam Meclis’te yaptฤฑฤฤฑ aรงฤฑklamada, anayasa teklifinin Meclis’ten geรงmemesi halinde Parlamento’nun yenilenmesi gerektiฤini kaydetmiลti.
AKP ile MHP’nin mutabakatฤฑyla geรงtiฤimiz ay Parlamento’ya getirilen 18 maddelik teklifin TBMM Genel Kurulu’ndaki ilk tur gรถrรผลmelerinde ลimdiye kadar beล madde kabul edilmiลti.
Anadolu Ajansฤฑ’nฤฑn web sayfasฤฑnda yayฤฑnlanan haberde ลentop, “Metin Genel Kurul’dan geรงmezse o zaman hiรง kimse seรงim istemiyor diyelim ama Tรผrkiye seรงime mecbur kalฤฑr” dedi.
ลentop ลรถyle devam etti:
“Bu ลartlar, Tรผrkiye’nin yaลadฤฑฤฤฑ sรผreรง, hepsi birlikte dikkate alฤฑndฤฑฤฤฑnda bunun geรงmemesinin neticesi, zorunlu olarak Tรผrkiye’yi bir seรงime gรถtรผrรผr. Baharda gรถtรผrรผr, sonbaharda gรถtรผrรผr. Ama gรถtรผrรผr. Kimse engelleyemez bunu” diye konuลtu.
Reuters’ฤฑn 5 Ocak tarihinde MHP’li รผst dรผzey yรถneticilere dayandฤฑrarak yayฤฑnladฤฑฤฤฑ haberde, MHP yรถnetiminin Cumhurbaลkanฤฑ Tayyip Erdoฤan’ฤฑn erken seรงimi gรผndeme getirmesi ihtimali nedeniyle baลkanlฤฑk teklifinin Meclis’te reddedilme olasฤฑlฤฑฤฤฑnฤฑ dรผลรผk bulduฤu belirtilmiลti.
Teklifin ilk tur oylama sonuรงlarฤฑnฤฑn รถnemli olmadฤฑฤฤฑnฤฑ vurgulayan ลentop, “Sayฤฑlar yanฤฑltabilir. Bir artฤฑ bir eksi รงok รถnemli deฤil. รnemli olan teklifin hem MHP hem Ak Parti tarafฤฑndan benimsenmesi” ifadesini kullandฤฑ.







