JPMorgan ve Morgan Stanley stratejistlerinin deฤerlemelerin รงok hฤฑzlฤฑ bir ลekilde zirveye ulaลtฤฑฤฤฑnฤฑ not etmelerinin ardฤฑndan Amerikan hisselerinde ralliye ara verildi.
S&P 500 rekor seviyelerden yรผzde 0,3 gerileyerek 5.218 puandan Pazartesi gรผnรผnรผ tamamladฤฑ. Vadeliler sabah saatlerinde yatay seyrediyor.
Risk iลtahฤฑnda dรผลรผล Asya Pasifik hisselerine de yansฤฑyor. Tayvan, Avustralya ve Endonezya endekslerinde yaลanan dรผลรผล ile birlikte MSCI Asya Pasifik endeksi รผรงรผncรผ gรผn รผst รผste kayฤฑp yaลamaya hazฤฑrlanฤฑyor.
Buna karลฤฑlฤฑk dolarda G-10 para birimlerine karลฤฑ zayฤฑflฤฑk sรผrรผyor. Bloomberg Dolar Endeksi hafif dรผลรผลle 1.243 puan seviyesinde. ABD tahvilleri Asya piyasalarฤฑnda yรผkseliลte. ABD getirileri tรผm vadelerde 1 baz puan civarฤฑ gerilerken 10 yฤฑllฤฑk getirisi yรผzde 4,236โdan iลlem gรถrdรผ.
Gevลeme beklentisinde ฤฐngiltere รถne geรงti
Bloomberg’in haberine gรถre piyasalardaki fiyatlamalara gรถre ฤฐngiltere Merkez Bankasฤฑ (BOE), Fed ve Avrupa Merkez Bankasฤฑโna (AMB) gรถre faiz indirimlerine daha erken baลlayabilir.
Para piyasalarฤฑ iลlemlerinde bir sonraki toplantฤฑda BOE faiz indirimi yรผzde 20 ihtimal olarak fiyatlanฤฑrken Fed ve AMBโnin faiz indirim ihtimalleri yรผzde 10โun altฤฑnda gerรงekleลti.
Bu fiyatlamada BOE Baลkanฤฑ Andrew Baileyโnin enflasyon risklerindeki yumuลamayla beraber faiz indirimlerinin gelecek toplantฤฑlarda masada olacaฤฤฑnฤฑ belirtmesi etkili oldu.
Fed รผyelerinden fazla ipucu gelmemesi de Fed faiz indirimi ihtimallerini aลaฤฤฑ รงeken bir faktรถr oldu. Pazartesi gรผnรผ konuลan Fed รผyelerinden Lisa Cook faiz indirimlerinde temkinli bir yaklaลฤฑm benimsemelerine ihtiyaรง olduฤunu sรถylerken enflasyonun ekonominin bazฤฑ kesimlerinde yavaลlamasฤฑ iรงin zaman tanฤฑmalarฤฑ gerektiฤini belirtti.
Austan Goolsbee de enflasyonda dรผลรผล sรผrecinde ilerleme gรถrรผlmesi gerektiฤini belirtti ve โBu yฤฑl รผรง faiz indirimi benim gรถrรผลรผme paralelโ aรงฤฑklamasฤฑnฤฑ yaptฤฑ. FOMCโnin ลahin รผyesi Raphael Bostic ise faizleri erken indirmenin zarar verebileceฤini belirterek bu yฤฑl tek faiz indirimi beklediฤini yineledi.







