Hรผrriyet yazarฤฑ Abdulkadir Selvi, Amerikalฤฑlarฤฑn yฤฑlbaลฤฑ gecesi saldฤฑrฤฑlar olacaฤฤฑ istihbaratฤฑnฤฑ verdiฤini ancak daha ileri bilgileri ise paylaลmadฤฑฤฤฑnฤฑ ileri sรผrdรผ
Selvi bugรผn Hรผrriyetโte yer alan yazฤฑsฤฑnda ลunlarฤฑ yazdฤฑ:
โ30 Aralฤฑk Cuma gรผnรผ akลam 20.00 civarฤฑnda Amerika menลeili ciddi bir istihbarat alฤฑndฤฑ.
ฤฐstihbaratta, DAEลโin yฤฑlbaลฤฑ gecesi Ankaraโda 1, ฤฐstanbulโda ise 2-3 hedefe yรถnelik terรถr saldฤฑrฤฑsฤฑnda bulunacaฤฤฑ bildiriliyordu. Amerikaโnฤฑn verdiฤi istihbarat รถnemli ama geneldi. ฤฐstanbulโda bir mekรขn belirtilmiyordu. Amerikalฤฑlarฤฑn daha ileri hedefleri belirledikleri, Tรผrkiye ile ancak bu kฤฑsmฤฑ paylaลtฤฑklarฤฑ kanaati oluลtu.
ฤฐstanbul iรงin saฤlanan istihbaratฤฑn kฤฑymetlendirilmesi yapฤฑlsa, Reina gibi eฤlence mekรขnlarฤฑna iliลkin bir ipucu yakalanabilir miydi?
…
โ
Abdulkadir Selvi, geรงen yฤฑl mart ayฤฑnda hรผkรผmete yakฤฑn Yeni ลafak gazetesinin Ankara temsilciliฤi gรถrevini bฤฑrakฤฑp Hรผrriyetโte kรถลe yazmaya baลlamฤฑลtฤฑ
ABD iddialarฤฑ reddetmiลti
ABDโnin saldฤฑrฤฑyla ilgili istihbarata sahip olduฤuna iliลkin tartฤฑลmalar Reinaโnฤฑn sahibi Memet Koรงarslanโฤฑn aรงฤฑklamasฤฑnฤฑn ardฤฑndan gรผndeme gelmiลti. Koรงarslan, โลerefsizler Kalaลnikoflarla taramฤฑล. Amerikan istihbaratฤฑ bunun bilgisini vermiลti. Bir hafta 10 gรผn sรผreyle buralarda deniz dahil gรผvenlik รถnlemleri alฤฑndฤฑ. Sonra ne oldu? Gรถz gรถre gรถre bu saldฤฑrฤฑ meydana geldiโ demiลti.
โABDโlileri belirli mekanlardan uzak durmalarฤฑ konusunda uyarmadฤฑkโ
ABD bรผyรผkelรงiliฤinden 1 Ocak’ta yapฤฑlan aรงฤฑklamada ise 22 Aralฤฑkโta ABD vatandaลlarฤฑna yortu gรผnlerine yรถnelik genel bir tehdit uyarฤฑsฤฑ yayฤฑnlandฤฑฤฤฑ hatฤฑrlatฤฑldฤฑ.
Aรงฤฑklamada, โโSosyal medyada dolaลan dedikodularฤฑn aksine, Amerikan hรผkรผmeti Reina kulรผbรผ dahil olmak รผzere belirli eฤlence yerlerine yรถnelik tehditlerle ilgili bilgi sahibi deฤildi ve Amerikan hรผkรผmeti Amerikalฤฑlarฤฑ belirli mekanlar ya da mahallelerden uzak durmalarฤฑ konusunda uyarmadฤฑโ ifadelerine yer verildi.
Saldฤฑrฤฑyฤฑ kฤฑnadฤฑklarฤฑnฤฑ dile getiren ellรงilik, โABD ve Tรผrk kurumlarฤฑ terรถrle mรผcadelede yakฤฑn istiลare iรงindedir, buna terรถr tehdidi ลรผphelerine iliลkin bilgi paylaลฤฑmฤฑ da dahildir. Bu iลbirliฤi, bizler ortak terรถr tehdidiyle mรผcadele ederken sรผrecektirโ dedi.







