Ankara Cumhuriyet Baลsavcฤฑvekili Hรผseyin ลahin koordinasyonunda Cumhuriyet Savcฤฑsฤฑ Kamil Altฤฑntaล tarafฤฑndan FETรโnรผn Maliye Bakanlฤฑฤฤฑโndaki yapฤฑlanmasฤฑna yรถnelik sรผrdรผrรผlen soruลturmada, aralarฤฑnda devlet gelir uzman yardฤฑmcฤฑsฤฑ, maliye uzmanฤฑ, vergi mรผfettiล yardฤฑmcฤฑlarฤฑnฤฑn da bulunduฤu 119 kiลi ลรผpheli olarak yer alฤฑyor. ลรผphelilerin tamamฤฑnฤฑn FETรโnรผn gizli haberleลme sistemi ByLockโu kullandฤฑฤฤฑ tespit edildi.
Soruลturma dosyasฤฑndaki bilgilere gรถre, eski Gelir ฤฐdaresi Daire Baลkanฤฑ Hasan Kurnazโฤฑn da aralarฤฑnda bulunduฤu 31 kiลi soruลturmada tutuklu. 61 ลรผpheli firarda, 25โi ise adli kontrol kararฤฑ ile serbest bฤฑrakฤฑldฤฑ. Devlet gelir uzman yardฤฑmcฤฑsฤฑ olarak gรถrev yapan 2 ลรผpheli ise ifadeleri alฤฑndฤฑktan sonra serbest bฤฑrakฤฑldฤฑ. Savcฤฑlฤฑk kaynaklarฤฑ, tanฤฑk beyanlarฤฑ ve ByLock kullanmalarฤฑnฤฑn ลรผphelilerin FETร ile baฤlantฤฑsฤฑnฤฑ ortaya koyduฤunu belirtti.
KHK ฤฐLE ฤฐHRAร EDฤฐLDฤฐLER
ByLock kullandฤฑฤฤฑ iรงin dosyada ลรผpheli olarak yer alan isimler arasฤฑnda Doฤan Grubuโna 2009 yฤฑlฤฑnda toplam 6.8 milyar lira tutarฤฑnda vergi cezasฤฑnฤฑ kesen iki Maliye Bakanlฤฑฤฤฑ personeli de bulunuyor. Dosyadaki bilgilere gรถre, Doฤan Grubuโna yรถnelik vergi incelemesinin yapฤฑldฤฑฤฤฑ dรถnemde Gelir ฤฐdaresi Daire Baลkanฤฑ olarak gรถrev yapan Hasan Kurnaz tutuklu, Doฤan TV Holding A.ล ve iลtiraklerine yรถnelik vergi incelemesini yapan Vergi Mรผffetiลi Fatih Kฤฑzฤฑltepe ise adli kontrol kararฤฑyla serbest bฤฑrakฤฑlanlar arasฤฑnda bulunuyor. Soruลturma dosyasฤฑna gรถre, Hasan Kurnaz ve Fatih Kฤฑzฤฑltepe, 1 Eylรผl tarihinde yayฤฑnlanan 672 sayฤฑlฤฑ KHK ile FETร/PDY terรถr รถrgรผtรผ รผyeliฤi, mensubiyeti ve irtibatฤฑ gerekรงesiyle devlet memurluฤundan รงฤฑkarฤฑldฤฑ. (Hรผrriyet / Mesut Hasan Benli)







