ABD Merkez Bankasฤฑ (Fed) New York ลube Baลkanฤฑ William Dudley, Fed’in faiz oranlarฤฑnฤฑ yรผkseltmesini destekleyeceฤini sรถyledi.
Dudley, New York’da dรผzenlenen bir etkinlikte ABD ekonomisinin gรถrรผnรผmรผnรผ ve Fed’in para politikalarฤฑnฤฑ deฤerlendirdi.
Hane halkฤฑ harcamalarฤฑnฤฑn artmaya devam etmesi ve enerji fiyatlarฤฑndaki dรผลรผลรผn sona ermesiyle Fed’in yรผzde 2’lik enflasyon hedefine yaklaลmakta olduฤunu bildiren Dudley, ABD ekonomisinin “makulen iyi seviyede” olduฤunu belirtti.
Dudley, ekonominin sรถz konusu gidiลatฤฑna devam etmesi durumunda Fed’in kฤฑsa dรถnem faiz oranlarฤฑnฤฑ yรผkseltmesini destekleyeceฤini ifade etti.
Piyasalarฤฑn ve yatฤฑrฤฑmcฤฑlarฤฑn da bu deฤiลikliklere ayak uydurduฤunu kaydeden Dudley, Fed’in para politikalarฤฑnฤฑ belirleyen Federal Aรงฤฑk Piyasa Komitesi’nin (FOMC) sรถz konusu deฤiลikliklere tepki vermesi iรงin para politikasฤฑnda beklenenden daha hฤฑzlฤฑ sฤฑkฤฑlaลmaya gidilebileceฤini vurguladฤฑ.
Dudley, ABD ekonomisindeki zorluklar arasฤฑnda ise iลgรผcรผ verimliliฤindeki bรผyรผmenin yavaลlamasฤฑ, gelir eลitsizliฤinin artmasฤฑ ve gelirdeki deฤiลkenliฤin dรผลรผk kalmasฤฑnฤฑ gรถsterdi.
รte yandan ABD’de geรงen ay gerรงekleลen baลkanlฤฑk seรงimlerine iลaret eden Dudley, para politikasฤฑnฤฑn geleceฤine dair belirsizliklerin sรผrdรผฤรผnรผ ve gelecek sene daha fazla netlik kazanฤฑlmasฤฑyla Amerikan ekonomisi ve FOMC’nin para politikasฤฑyla ilgili gรถrรผลlerini yenileyebileceฤini kaydetti.
Fed, 13-14 Aralฤฑk’ta dรผzenlenecek iki gรผnlรผk toplantฤฑsฤฑnฤฑn ardฤฑndan faiz kararฤฑnฤฑ aรงฤฑklayacak.






