BIST 100, 9000 puanฤฑ aลabilecek mi? Bir ralli baลlayacak mฤฑ? Faiz sabit mi olacak, yoksa artฤฑrฤฑma mฤฑ gidilecek? Bu sorularฤฑn yanฤฑtlarฤฑ yฤฑlฤฑn en รถnemli PPK toplantฤฑsฤฑ sonrasฤฑnda belli olacak.
Aฤฤฑrlฤฑklฤฑ gรถrรผล: Faizler sabit tutulacak
รnlรผ Menkul Deฤerlerin analizine gรถre TCMBโnin yฤฑl sonu tahmini %36 seviyesinde bulunurken yฤฑlฤฑn ilk iki ayฤฑnda gerรงekleลen enflasyon ise ลimdiden %11โi aลmฤฑล durumda. Analizde ”Bu durum Merkez Bankasฤฑโnฤฑn yฤฑl sonu hedefine ne รถlรงรผde ulaลabileceฤine dair soru iลaretleri yaratฤฑrken piyasa beklentisinin %45 civarฤฑnda seyrettiฤini gรถrรผlรผyor. TLโdeki zayฤฑflฤฑฤฤฑn enflasyona negatif etkileri dรผลรผnรผldรผฤรผnde ek sฤฑkฤฑlaลtฤฑrmaya ihtiyaรง duyulabileceฤine yรถnelik gรถrรผลler sฤฑklฤฑkla dile getiriliyor. Her ne kadar bugรผnkรผ toplantฤฑya dair aฤฤฑrlฤฑklฤฑ gรถrรผล faizlerin sabit tutulacaฤฤฑ yรถnรผnde olsa da TCMBโnin daha fazla sฤฑkฤฑlaลtฤฑrma sรถylemlerine nasฤฑl karลฤฑlฤฑk vereceฤini takip edeceฤiz. Faizlerin sabit tutulduฤu bir senaryoda toplantฤฑ sonrasฤฑnda yayฤฑmlanacak metindeki olasฤฑ vurgu deฤiลiklikleri izlenecek patika konusunda piyasalara yรถn gรถsterecektir” deฤerlendirmesi yapฤฑlฤฑyor.
Bugรผn PPK toplantฤฑsฤฑ nedeniyle Borsa ฤฐstanbul’da gรผnรผn ilk yarฤฑsฤฑna temkinli bir iyimserlik bekleyen รnlรผ Menkul analistleri PPK kararlarฤฑnฤฑn aรงฤฑklanacaฤฤฑ saat 14.00โten sonra son gรผnlerin hareketli sektรถrรผ olan bankacฤฑlฤฑk baลta olmak รผzere piyasada volatilitenin yรผksek seyredebileceฤini ifade ediyorlar. Teknik aรงฤฑdan bakฤฑldฤฑฤฤฑnda ise BฤฐST 100’de 9000 puanฤฑn รผzerindeki seviyelerin iyimserliฤi destekleyeceฤini belirtiyorlar.
BฤฐST 100’de ilk hedef 9 bin puan
Yapฤฑ Kredi Yatฤฑrฤฑm BฤฐST Teknik analiz bรผlteninde ise borsanฤฑn gรผne alฤฑm eฤilimi ile baลlayacaฤฤฑ ifade ediliyor. 8. 900 รผzerindeki hareketlerin 9.000 seviyesini aลma รงabasฤฑna yรถneleceฤi belirtilen analizde ”9.000 direncinin aลฤฑlmasฤฑyla ise yukarฤฑ hareket 9,250 seviyesini hedefleyecek potansiyelin devamฤฑnฤฑ getirecektir. 8.900 altฤฑndaki olasฤฑ hareketlerin ise piyasada yeniden zayฤฑflama sinyali oluลturabileceฤini gรถz รถnรผnde bulunduruyoruz. Bรถyle bir geliลmenin ise ilk etapta 8.650 olmak รผzere 8.550 risklerini yeniden gรผndeme getirebileceฤi unutulmamalฤฑdฤฑr.” yorumu yapฤฑldฤฑ.
Endekste ikili dip formasyonunu yukarฤฑ tamamlandฤฑ
QNB Finansinvest ise bugรผn piyasalar iรงin yayฤฑmladฤฑฤฤฑ deฤerlendirme bรผlteninde ” BฤฐST 100 Endeksi Salฤฑ gรผnรผ 8700 olan ana desteฤinin hafif altฤฑnฤฑ da test etmesinin ardฤฑndan gelen alฤฑmlarla birlikte ikili dip formasyonunu yukarฤฑ tamamladฤฑ. Direnรง seviyelerinin de รผzerine yรผkselen endekste kฤฑsa vadeli gรถrรผnรผm gรผรงlendi.” ifadelerine yer verdi. Endekste 9000โin รผzerinde kalฤฑnmasฤฑ ile yรผkseliลin ilk etapta 9100-9200 direnรงlerine doฤru devam edeceฤi belirtilen bรผltende ”8900 desteฤinin รผzerinde kฤฑsa vadeli yรถn yukarฤฑ kalmaya devam edecek. 8700 ana desteฤinin รผzerinde trade fฤฑrsatlarฤฑ deฤerlendirilebilir gรถrรผลรผndeyiz” denildi.







