2013 yฤฑlฤฑnda ฤฐstanbul’un Avrupa Yakasฤฑ’na elektrik saฤlayan Boฤaziรงi Elekrik Daฤฤฑtฤฑm A.ล. (BEDAล) รถzelleลtirme ihalesini kazanan CLK ortaklฤฑฤฤฑnda Limak Holding’in ayrฤฑlฤฑk kararฤฑ aldฤฑฤฤฑ รถฤrenildi. CLK ortaklฤฑฤฤฑ sadece BEDAล ile sฤฑnฤฑrlฤฑ deฤildi. CLK Enerji, BEDAล’ฤฑn yanฤฑnda Uludaฤ (UEDAล), Akdeniz ve รamlฤฑbel (รEDAล) daฤฤฑtฤฑm ihalelerini de kazanmฤฑลtฤฑ.
– Uludaฤ Limak’a 3 bรถlge Cengiz-Kolin’e
Antalya, ฤฐstanbul, Sivas (รamlฤฑbel) ve Uludaฤ bรถlgelerindeki elektrik daฤฤฑtฤฑm hizmetini gerรงekleลtiren CLK Grubu’nda ortaklฤฑฤฤฑ bulunan 3 grup ลirketlerin daฤฤฑlฤฑmฤฑnฤฑ da yaptฤฑ. Buna gรถre, Limak, Bursa Uludaฤ bรถlรผmรผnรผ alฤฑrken, Cengiz ve Kolin ortaklฤฑฤฤฑ ise diฤer รผรง bรถlgenin elektrik daฤฤฑtฤฑm hizmetini sรผrdรผrecek.
– Resmi aรงฤฑklama geldi
haberturk.com’un haberinin ardฤฑndan CLK Enerjiโden resmi aรงฤฑklama geldi.
ลirketten yapฤฑlan aรงฤฑklamada, “Elektrik daฤฤฑtฤฑm ve perakende sektรถrรผnde Boฤaziรงi, Uludaฤ, Akdeniz ve รamlฤฑbel daฤฤฑtฤฑm ve perakende ลirketlerinin รผst รงatฤฑsฤฑ olan CLK Enerji, farklฤฑ stratejilere odaklanabilmek iรงin hisseleri yeniden yapฤฑlandฤฑrma kararฤฑ aldฤฑ. Buna gรถre ilgili kreditรถr kuruluลlar, EPDK, Rekabet Kurumu ve diฤer izinlerin alฤฑnmasฤฑnฤฑn ardฤฑndan Limak, Uludaฤ EDAล ve Uludaฤ Perakende ลirketlerindeki Cengiz ve Kolin hisselerini devralacak.
Boฤaziรงi, Akdeniz, รamlฤฑbel EDAล ve perakende ลirketlerinde ise Cengiz ve Kolin ลirketleri, Limakโa ait hisseleri devralacak” denildi.
– BEDAล’a 2 milyar dolar vermiลti
Tรผrkiye’nin en bรผyรผk elektrik daฤฤฑtฤฑm bรถlgesi Boฤaziรงi Elektrik ihalesinde devler yarฤฑลmฤฑลtฤฑ. 7 grubun katฤฑldฤฑฤฤฑ ihalede 4.2 milyon aboneli BEDAล’a en yรผksek teklif 1 milyar 960 milyon dolarla Cengiz-Kolin-Limak konsorsiyumundan gelmiลti.
CLK ortaklarฤฑ, daฤฤฑtฤฑm รถzelleลtirmelerinin ilk ihalelerinde Uludaฤ Elektrik Daฤฤฑtฤฑmโฤฑ yรผzde 33โer payla bรถlรผลerek, 940 milyon dolara aldฤฑlar. Arkasฤฑndan รamlฤฑbel Elektrik Daฤฤฑtฤฑmโฤฑ da aynฤฑ ลekilde yรผzde 33โer payla 258.5 milyon dolara kazanan CLK ortaklฤฑฤฤฑ Akdeniz EDAล ihalesini de 546 milyon dolarlฤฑk teklifle almฤฑลlardฤฑ.(Bloomberg)







