Asya hisse senetleri, son bir ayฤฑn en iyi haftalฤฑk performansฤฑnฤฑ gรถstermesinin ardฤฑndan, yatฤฑrฤฑmcฤฑlarฤฑn Japonya, รin ve ABD’den gelecek yoฤun kar aรงฤฑklamalarฤฑ รถncesi, emlak geliลtirme ve banka hisselerini รถncรผlรผฤรผnde hafifรงe geriledi.
MSCI Asya Pasifik Endeksi yรผzde 0.1 dรผลerek Tokyo saati ile 09:07’de 139.56 seviyesine indi. Endeks geรงen hafta, รin’de aรงฤฑklanan veri ekonomik bรผyรผmenin istikrar kazanmakta olduฤunu gรถsterirken, yatฤฑrฤฑmcฤฑlarฤฑn dikkatlerini Fed’in faiz artฤฑrฤฑmฤฑ gรถrรผnรผmรผne รงevirmesi ile birlikte yรผzde 1.1 yรผkseldi. Japonya’da Topix Endeksi’nde yer alan ลirketlerin 350’den fazlasฤฑ, analistlerin karlarda bรผyรผme beklemesi ile birlikte, bu hafta finansallarฤฑnฤฑ aรงฤฑklayacak. Hong Kong’da haftasonunda, varlฤฑklar bakฤฑmฤฑndan dรผnyanฤฑn en bรผyรผk bankasฤฑ Industrial & Commerce Bank of China Ltd.’nin de aralarฤฑnda bulunduฤu bazฤฑ รถnemli kar aรงฤฑklamalarฤฑ var.
Sydney’de Perpetual Ltd. yatฤฑrฤฑm strateji mรผdรผrรผ Matthew Sherwood, “Karlar yatฤฑrฤฑmcฤฑlar iรงin kilit รถnemde,” dedi ve “Bunun yanฤฑnda, piyasalarฤฑn beklemede kalmasฤฑna neden olan bazฤฑ รถnemli makro olaylar var; bunlarฤฑn arasฤฑnda gelecek ayฤฑn baลฤฑndaki ABD seรงimleri ve Aralฤฑk ayฤฑndaki kilit Fed ve Avrupa Merkez Bankasฤฑ toplantฤฑlarฤฑ yer alฤฑyor” ลeklinde gรถrรผล bildirdi.
Asya hisse senetlerinin gรถsterge endeksi, 8 Kasฤฑm2daki ABD baลkanlฤฑk seรงimleri ve Fed ve Avrupa Merkez Bankasฤฑ teลviklerinin izleyeceฤi yol gibi belirsizliklerden dolayฤฑ, 22 Eylรผl’de gรถrdรผฤรผ son zirvesini aลamadฤฑ. Endeks ลimdi, beklenen karlar toplamฤฑnฤฑn 14.5 katฤฑ seviyede deฤerlenmiล durumda. Bu deฤerlemenin รผรง yฤฑllฤฑk ortalamasฤฑ 13.6.
San Francisco Fed Baลkanฤฑ John Williams, Fed’den en son yorum yapan yetkiliydi ve yavaล bรผyรผmenin muhtemelen sรผreceฤini sรถyledi ve daha geรงten ziyade daha erken bir kademeli faiz artฤฑrฤฑmฤฑna yรถnelik desteฤini yineledi. Fed’in Aralฤฑk ayฤฑnda faiz artฤฑrฤฑmฤฑna gitme olasฤฑlฤฑฤฤฑ geรงen hafta yรผzde 68 seviyesindeydi.
Japonya’da Topix Endeksi yรผzde 0.1 geriledi. Bu รผlkenin ihracatฤฑ Eylรผl ayฤฑnda da gerileyerek dรผลรผลรผnรผ 12’nci aya taลฤฑdฤฑ.
Gรผney Kore’de Kospi Endeksi Kospi Endeksi yรผzde 0.4 yรผkseldi. Avustralya’da S&P/ASX 200 Endeksi yรผzde 0.9 tฤฑrmandฤฑ. Yeni Zelanda ve Tayland piyasalarฤฑ bugรผn tatil nedeniyle kapalฤฑ.







