2016 yฤฑlฤฑ รผรงรผncรผ รงeyrek finansal ve operasyonel sonuรงlarฤฑnฤฑ aรงฤฑklayan Tรผrk Telekom, grup gelirlerini yฤฑllฤฑk bazda yรผzde 11,4 artฤฑrarak 4,1 milyar TLโye รงฤฑkardฤฑ. FAVรK rakamฤฑnฤฑ bir รถnceki yฤฑlฤฑn aynฤฑ dรถnemine gรถre yรผzde 14,5 artฤฑลla 1,5 milyar TLโye taลฤฑyarak rekor รงeyreksel FAVรK kaydetti.
Tรผrk Telekom gรผรงlรผ operasyonel sonuรงlar kaydettiฤi bir รงeyreฤi daha geride bฤฑrakarak mobil, geniลbant ve TV olmak รผzere yรผksek bรผyรผmeye sahip faaliyet kollarฤฑnda 450 bin net abone artฤฑลฤฑ gerรงekleลtirdi. Bรถylelikle toplam abone sayฤฑsฤฑ 38,5 milyona ulaลtฤฑ.
Tรผrk Telekom, รผรงรผncรผ รงeyrekte geniลbantta 119 bin net abone artฤฑลฤฑ gerรงekleลtirdi. Yฤฑlbaลฤฑndan bu yana kaydedilen 429 binlik artฤฑล, halka arzdan itibaren elde edilen en yรผksek 9 aylฤฑk net abone kazanฤฑmฤฑ oldu.
Fiber abone tabanฤฑ bir รถnceki yฤฑla gรถre yรผzde 38 artฤฑลla 1,85 milyon olurken, fiber hane kapsama rakamฤฑ 13,1 milyona ulaลtฤฑ.
Mobil abone sayฤฑsฤฑ รผรงรผncรผ รงeyrekte 342 bin artฤฑล kaydetti. Toplam mobil abone sayฤฑsฤฑ 18,4 milyona yรผkseldi. Bรถylelikle yฤฑlbaลฤฑndan bu yana net abone kazanฤฑmฤฑ 1 milyonu aลtฤฑ. Akฤฑllฤฑ telefon penetrasyonu yรผzde 73โe รงฤฑktฤฑ. Akฤฑllฤฑ telefon kullanฤฑcฤฑsฤฑ olan abonelerin aylฤฑk ortalama data kullanฤฑmฤฑ 2,3 GB iken, LTE abonelerinin ortalama kullanฤฑmฤฑ 3,5 GB olarak gerรงekleลti.
Tรผrk Telekomโun, bir รถnceki รงeyrekte 219 bin kilometre olan Tรผrkiyeโdeki toplam fiber uzunluฤu รผรงรผncรผ รงeyrek sonu itibarฤฑyla 223 bin kilometreye yรผkseldi.
Ev TV abone sayฤฑsฤฑ bu รงeyrekte kaydedilen 46 binlik net artฤฑล ile 590 bine ulaลtฤฑ.
Yฤฑlฤฑn รผรงรผncรผ รงeyreฤinde kaydedilen 666 milyon TLโlik yatฤฑrฤฑm harcamasฤฑ, yฤฑlbaลฤฑndan bu yana olan konsolide yatฤฑrฤฑm harcamasฤฑnฤฑ 2,1 milyar TLโye taลฤฑdฤฑ.
Tรผrk Telekom CEOโsu Dr. Paul (Boulos H.B.) Doany 2016 yฤฑlฤฑ รผรงรผncรผ รงeyrek sonuรงlarฤฑ hakkฤฑnda ลรถyle konuลtu:
โTรผrk Telekom ailesi ve รงalฤฑลma arkadaลlarฤฑmla yeniden bir arada olmaktan onur duyuyorum. Bu gรผzel รผlkenin her bir ลehrinde varlฤฑk gรถsteren ve gรผรงlรผ bir mirasa sahip olan bu ลirkete liderlik etmek bir ayrฤฑcalฤฑk. Bizi bekleyen fฤฑrsatlarla ilgili รงok heyecanlฤฑyฤฑm. Tรผrk Telekom, daha fazla deฤer yaratmak รผzere gรผรงlรผ yanlarฤฑnฤฑ kullanmak iรงin รงok iyi konumlanmฤฑล durumda. รrรผn ve hizmetlerimizin baลarฤฑlฤฑ bir ลekilde operasyonel olarak birleลmesinin ardฤฑndan, paydaลlarฤฑmฤฑza en yรผksek deฤeri sunabilmek iรงin; organizasyonel yapฤฑmฤฑzฤฑn sadeleลtirilmesini hฤฑzlandฤฑrmayฤฑ ve verimlilik artฤฑลฤฑ saฤlayarak performansฤฑmฤฑzฤฑ daha iyi seviyelere getirmeyi planlฤฑyoruz.
ลirketimizin bugรผne kadar attฤฑฤฤฑ servis entegrasyonu adฤฑmlarฤฑnฤฑn baลarฤฑlฤฑ sonuรงlarฤฑnฤฑn, gรผรงlรผ finansal performansa dรถnรผลtรผฤรผnรผ aรงฤฑklamaktan mutluluk duyuyoruz. Tรผrk Telekom 2016 yฤฑlฤฑnฤฑn 3. รงeyreฤinde gรผรงlรผ bรผyรผme hฤฑzฤฑnฤฑ sรผrdรผrdรผ. Geรงtiฤimiz yฤฑlฤฑn aynฤฑ dรถnemine kฤฑyasla, bu รงeyrekte bรผtรผn iล segmentlerimizin desteฤiyle, konsolide gelirlerimizi inลaat gelirleri dรผzeltmesi hariรง yรผzde 9 artฤฑrarak 3,9 Milyar TLโye รงฤฑkardฤฑk. FAVรK yฤฑldan yฤฑla yรผzde 14 bรผyรผdรผ ve 1,5 milyar TLโye ulaลarak tarihimizin รงeyrek bazda en yรผksek FAVรKโรผ oldu.
Tรผrkiyeโnin lider entegre telekomรผnikasyon ลirketi olarak, senenin 3. รงeyreฤinde gรผรงlรผ operasyonel performans gรถstermeye devam ettik. Abone tabanฤฑmฤฑza 280 bin yeni abone ekledik ve toplam abone sayฤฑmฤฑzฤฑ 38,5 milyona รงฤฑkardฤฑk. Yรผksek bรผyรผmenin gรถzlendiฤi geniลbant, mobil ve TV alanฤฑnda 450 bin yeni abone kazandฤฑk.
LTE hizmetlerinin ilk 6 ayฤฑnฤฑn baลarฤฑlฤฑ sonuรงlarฤฑnฤฑ sizlere sunmaktan รถzellikle memnuniyet duyuyoruz. Eylรผl ayฤฑ sonu itibariyle, akฤฑllฤฑ telefon penetrasyonumuz yรผzde 73โe รงฤฑktฤฑ ve akฤฑllฤฑ telefon kullanฤฑcฤฑsฤฑ olan mรผลterilerimizin yรผzde 48โi LTE ile uyumlu biz cihaz kullanฤฑyor. LTE lansmanฤฑyla birlikte, abonelerimizin data kullanฤฑm dรผzeylerinde de bรผyรผk oranda artฤฑล gรถzlemledik. 2016 yฤฑlฤฑnฤฑn 3. รงeyreฤinde akฤฑllฤฑ telefon kullanฤฑcฤฑsฤฑ olan abonelerimizin aylฤฑk ortalama data kullanฤฑmฤฑ 2,3 GB iken, LTE abonelerinin ortalama kullanฤฑmฤฑ 3,5 GB oldu ki bu durum LTEโnin mobil veri hizmetini nasฤฑl geliลtireceฤi ile ilgili aรงฤฑk bir iลaret.
Markalarฤฑmฤฑzฤฑn birleลmesini takiben, bu รงeyrekte bir adฤฑm daha attฤฑk ve genรงlere yรถnelik mobil alt markamฤฑzฤฑ Selfy olarak yeniden markalaลtฤฑrdฤฑk. Selfy ile genรง segmentte konumumuzu gรผรงlendirmeyi amaรงlฤฑyoruz. Selfy yenilikรงi teklif ve hizmetleriyle genรงlere kendi seรงimlerini yapma imkรขnฤฑ vermeyi hedefliyor.
Sabit tarafta gรผcรผmรผzรผ artฤฑrmaya devam ettik. Fiber altyapฤฑmฤฑzฤฑ รผlke genelinde 223 bin kmโye รงฤฑkartฤฑrken, toplam homepass (fiber hane kapsama) sayฤฑmฤฑz da 13,1 milyona ulaลtฤฑ. Bu รงeyrekte 2008 yฤฑlฤฑndan bu yana geniลbantta en yรผksek 3. รงeyrek net artฤฑลฤฑnฤฑ gรถrdรผk ve geniลbanttaki net artฤฑลlarฤฑn yรผzde 90โฤฑ fiberden geldi. Fiber abone tabanฤฑmฤฑz yฤฑldan yฤฑla yรผzde 38 artarken, 50 GB รผzeri kullanan abonelerimizin payฤฑ da yรผzde 45โe รงฤฑktฤฑ.
Ben ve bu harika ลirketin tรผm รงalฤฑลanlarฤฑ fark yaratmak, bรผyรผmeyi artฤฑrmak, maliyetleri azaltmak รผzere bu ลirketin รผyesi olan herkesin tรผm potansiyelini ortaya koymasฤฑnฤฑ saฤlayarak paydaลlara en iyi ลekilde hizmet edebilmek ve 33 bin kiลilik bรผyรผk bir ekiple daha bรผyรผk deฤerler yaratmak iรงin her ลeyin en iyisini yapacaฤฤฑzโ.







