ฤฐstanbul Cumhuriyet Baลsavcฤฑlฤฑฤฤฑnca Fetullahรงฤฑ Terรถr รrgรผtรผ’nรผn (FETร) iล dรผnyasฤฑ yapฤฑlanmasฤฑna yรถnelik yรผrรผtรผlen soruลturma kapsamฤฑnda gรถzaltฤฑna alฤฑndฤฑktan sonra serbest bฤฑrakฤฑlan TUSKON Baลkan Yardฤฑmcฤฑsฤฑ Rana Tezcan Aรงฤฑkgรถz ile iล adamฤฑ Nejat Gรผllรผ’nรผn de aralarฤฑnda bulunduฤu 9 ลรผpheli hakkฤฑnda tutuklamaya yรถnelik yakalama kararฤฑ รงฤฑkarฤฑldฤฑ.
ฤฐstanbul Cumhuriyet Baลsavcฤฑlฤฑฤฤฑ Terรถr ve รrgรผtlรผ Suรงlar Bรผrosu Baลsavcฤฑvekili ฤฐsmail Uรงar tarafฤฑndan yรผrรผtรผlen soruลturma kapsamฤฑnda, gรถzaltฤฑna alฤฑnan 38 ลรผphelinin mahkemece serbest bฤฑrakฤฑlmasฤฑna savcฤฑlฤฑkรงa yapฤฑlan itiraz, nรถbetรงi hakimliklerce karara baฤlandฤฑ.
Nรถbetรงi ฤฐstanbul 2. Sulh Ceza Hakimliฤi 3, ฤฐstanbul 8. Sulh Ceza Hakimliฤi 4 ve ฤฐstanbul 10. Sulh Ceza Hakimliฤi ise 2 ลรผpheli hakkฤฑnda tutuklamaya yรถnelik yakalama kararฤฑ รงฤฑkarฤฑlmasฤฑna hรผkmetti.
Hakkฤฑnda tutuklamaya yรถnelik yakalama kararฤฑ รงฤฑkan isimler arasฤฑnda iล adamฤฑ Nejat Gรผllรผ, TUSKON Baลkan Yardฤฑmcฤฑsฤฑ Rana Tezcan Aรงฤฑkgรถz, รzlem Rukiye Kartal รรงรผncรผ, Cahit Durmaz, Kezban Uyar, ฤฐnci Konuk da yer alฤฑyor.
Hakimlik, diฤer 29 ลรผpheli hakkฤฑnda tutuklanmaya yรถnelik yakalama kararฤฑ talebini ise reddetti.
Bu arada, hakkฤฑnda tutuklamaya yรถnelik yakalama kararฤฑ verilen ลรผpheliler Cahit Durmaz ve รzlem Rukiye Kartal รรงรผncรผ’nรผn tutuklanarak cezaevine gรถnderildiฤi รถฤrenildi. Aralarฤฑnda Nejat Gรผllรผ ve Rana Aรงฤฑkgรถz’รผn de bulunduฤu 7 ลรผpheliyi arama รงalฤฑลmalarฤฑ sรผrรผyor.
Bรถylece, soruลturma kapsamฤฑnda, tutuklananlar sayฤฑsฤฑ 29’a yรผkseldi.
Sรผreรง
FETร’nรผn 15 Temmuz darbe giriลiminin ardฤฑndan รถrgรผtรผn iล dรผnyasฤฑ yapฤฑlanmasฤฑna yรถnelik yรผrรผtรผlen soruลturma kapsamฤฑnda, รถrgรผtle baฤlantฤฑsฤฑ bulunduฤu tespit edilen TUSKON’a yรถnelik operasyonda 196 kiลi hakkฤฑnda gรถzaltฤฑ kararฤฑ verilmiล, gรถzaltฤฑna alฤฑnan aralarฤฑnda รmer Faruk Kavurmacฤฑ, Faruk Gรผllรผ, Nejat Gรผllรผ, Rena Tezcan Aรงฤฑkgรถz’รผn de bulunduฤu 65 ลรผpheli tutuklanmalarฤฑ talebiyle hakimliฤe sevk edilmiลti.
Mustafa ลevki Kavurmacฤฑ’nฤฑn da iรงinde yer aldฤฑฤฤฑ 17 ลรผpheli savcฤฑlฤฑkรงa serbest bฤฑrakฤฑlmฤฑลtฤฑ. Nรถbetรงi Sulh Ceza Hakimliฤi, 65 ลรผpheliden รmer Faruk Kavurmacฤฑ ve Faruk Gรผllรผ’nรผn de bulunduฤu 27’sinin ”silahlฤฑ terรถr รถrgรผtรผne รผye olmak” suรงundan tutuklanmasฤฑna karar vermiลti. Hakimlik, Nejat Gรผllรผ ve Aรงฤฑkgรถz’รผn de iรงinde bulunduฤu 38 kiลiyi adli kontrol hรผkรผmleri uygulayarak serbest bฤฑrakmฤฑลtฤฑ.
Soruลturmayฤฑ yรผrรผten savcฤฑlฤฑk, bu ลรผphelilerin serbest bฤฑrakฤฑlmasฤฑna itiraz ederek, ลรผpheliler hakkฤฑnda ”anayasal dรผzeni ortadan kaldฤฑrmaya teลebbรผs etmek” ve ”silahlฤฑ terรถr รถrgรผtรผne รผye olmak” suรงundan tutuklamaya yรถnelik yakalama kararฤฑ รงฤฑkarฤฑlmasฤฑnฤฑ talep etmiลti.
Ayrฤฑca soruลturma kapsamฤฑnda, haklarฤฑnda gรถzaltฤฑ kararฤฑ verilen ancak adreslerinde bulunmayan aralarฤฑnda TUSKON Baลkanฤฑ Rฤฑzanur Meral’in de bulunduฤu 114 ลรผpheli hakkฤฑnda tutuklamaya yรถnelik yakalama kararฤฑ รงฤฑkarฤฑlmฤฑลtฤฑ.







