ฤฐngiltere perakende sektรถrรผ Aฤustos ayฤฑnda son altฤฑ ayฤฑn en iyi sonuรงlarฤฑnฤฑ gรถrรผrken, ฤฐngiltere’nin Avrupa Birliฤi’nden รงฤฑkma kararฤฑndan sonra yaลanan ekonomik yavaลlamanฤฑn bรผyรผk รถlรงรผde telafi edildiฤi bildiriliyor.
Britanya Sanayi Konfederasyonu (CBI), Temmuz’da -14 olan perakende satฤฑล hacmi endeksinin Aฤustos ayฤฑnda +9’a รงฤฑktฤฑฤฤฑnฤฑ ve bunun ลubat’tan bu yana gรถrรผlen en yรผksek dรผzey olduฤunu aรงฤฑkladฤฑ.
Veriler, tรผketicilerin Brexit kararฤฑnฤฑn doฤurduฤu sonuรงlarฤฑ bรผyรผk รถlรงรผde atlattฤฑฤฤฑnฤฑ ve buna mevsimin sฤฑcak geรงmesiyle birlikte, ฤฐngiliz sterlinindeki deฤer kaybฤฑndan yararlanan yabancฤฑlardan gelen talep artฤฑลฤฑnฤฑn destek saฤladฤฑฤฤฑnฤฑ gรถsteriyor.
Bununla beraber CBI, Eylรผl ayฤฑnda satฤฑลlarฤฑn durulmasฤฑnฤฑ bekliyor.







