Adalet Bakanฤฑ Bekir Bozdaฤ, iki yeni kararname ile ilgili Twitter hesabฤฑndan aรงฤฑklama yaptฤฑ. Bozdaฤ, yeni dรผzenleme ile 38 bin kiลinin tahliye olacaฤฤฑnฤฑ ifade etti.
Bozdaฤ’ฤฑn aรงฤฑklamalarฤฑ ลรถyle;
Resmi Gazete’de yayฤฑmlanan 671 S.Kanun Hรผkรผmde Kararnameyle Ceza ve Gรผvenlik Tedbirlerinin ฤฐnfazฤฑ Hakkฤฑnda Kanun’a eklenen geรงici maddeyle 1 Temmuz 2016 tarihine kadar iลlenen suรงlar nedeniyle mahkum veya mahkum olacaklar bakฤฑmฤฑndan iki รถnemli dรผzenleme yapฤฑlmaktadฤฑr.
Birincisi, Ceza ve Gรผvenlik Tedbirlerinin ฤฐnfazฤฑ Hakkฤฑnda Kanunun 105/A’daki koลullu salฤฑverilmeye dair โbir yฤฑlโ, “iki yฤฑla” รงฤฑkarฤฑldฤฑ. Buna gรถre; koลullu salฤฑverilmesine iki yฤฑl veya daha az sรผre kalan iyi hรขlli hรผkรผmlรผlerin cezalarฤฑnฤฑn,koลullu salฤฑverilme tarihine kadar olan kฤฑsmฤฑ, denetimli serbestlik tedbiri uygulanmak suretiyle infaz edilebilecektir. Diฤer ifadeyle, bir yฤฑl erken tahliye olacaklardฤฑr.







