Aksa Akrilik รin Ticaret Bakanlฤฑฤฤฑ tarafฤฑndan alฤฑnan karar gereฤi ลirkete yรผzde 8.2 oranฤฑnda anti-damping vergisi uygulanacaฤฤฑnฤฑ; sรถz konusu kararฤฑn ลirket kรขrlฤฑlฤฑฤฤฑna รถnemli bir etksinin ise beklenmediฤini duyurdu.
ลirketten KAP’a yapฤฑlan aรงฤฑklamada, รin Ticaret Bakanlฤฑฤฤฑ’nฤฑn akrilik elyaf รผzerine sรผrdรผrdรผฤรผ anti-damping soruลturmasฤฑnฤฑn sonucunda Japonya, Gรผney Kore ve Tรผrkiye’deki รผreticilere uygulanacak anti-damping vergilerinin belirlendiฤini; bu kapsamda Aksa Akrilik iรงin beล yฤฑl boyunca uygulanacak vergi oranฤฑnฤฑn yรผzde 8.2 olarak aรงฤฑklandฤฑฤฤฑ belirtildi.
รin satฤฑลlarฤฑnฤฑn ลirketin 2014-2016 dรถneminde toplam satฤฑล tonajฤฑndaki payฤฑnฤฑn yรผzde 4 seviyesinde olduฤu belirtilen aรงฤฑklamada, “Sรถz konusu uygulamanฤฑn ลirketimiz satฤฑลlarฤฑna ve karlฤฑlฤฑฤฤฑna รถnemli bir etkisi olmayacaฤฤฑ kanaatindeyiz” denildi.







